Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Οι απεργίες για τις επόμενες ημέρες



Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας τις επόμενες ημέρες, με τα συνδικάτα να εναντιώνονται στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου:

Παράλληλα, συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.

Κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές έχουν αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.

Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.


•Στάση εργασίας για Τρίτη από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

•Οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν σήμερα καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα.

•Η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ έχει εξαγγείλει επιπλέον τρίωση στάση εργασίας για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου από τις 07:00

•Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ την ίδια μέρα στις 13:00 η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

•Απεργούν την Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάληλλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

•Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 18 Οκτωβρίου.

•Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ). Ενημέρωση: Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων που ελήφθη ομόφωνα απόψε. Στο μεταξυ, στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

•Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

•Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί. Ενημέρωση: Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από την Παρασκευή οι τελωνειακοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν-τελικά-δεκαήμερη απεργία.
2η Ενημέρωση: Αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν οι τελωνειακοί μετά την δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων είχε αποφασίσει 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεων από την Παρασκευή έως και την Τρίτη, σε συνεδρίασή της την περασμένη Τετάρτη.
Αρχικά είχαν προκηρύξει τρεις 48ωρες απεργίες που θα ξεκινούσαν από την ερχόμενη Τρίτη, 18 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη ακόμη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν νωρίτερα, δηλαδή από την Παρασκευή.

•Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

•«Σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων» στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας προαναγγέλλει επίσης η ΟΣΥΠΑ, χωρίς να προσδιορίζει ακόμη ημερομηνίες ή τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις.

Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19 Οκτωβρίου προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη, οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

•48ωρη απεργία στις αστικές συγκοινωνίες Αθηνών Πέμπτη και Παρασκευή. Οριστικοποιήθηκε τελικά η απόφαση των εργαζομένων στις Αστικές συγκοινωνίες για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

•Χωρίς ταξί την Παρασκευή.  Σε απεργία κατεβαίνουν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου οι οδηγοί ταξί όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών που συνεδρίασε εκτάκτως για να εκτιμήσει τα δεδομένα μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος από το Υπουργικό Συμβούλιο.

•Κλείνουν τα δημοτικά 19 και 20 Οκτωβρίου. Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) που προτείνει στα μέλη της να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία διαρκείας απο τις 24 Οκτωβρίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου