Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές




Σωστοί οι Ρώσοι! Βέβαια όταν μιλάμε για παιδεραστία εννούμε αυτή με τη σύγχρονη έννοια της λέξεως και όχι αυτήν που υπήρχε στην ελληνική αρχαιότητα.

Μετά τη νότια Κορέα άλλη μια χώρα ενέκρινε τον χημικό ευνουχισμό για τους παιδεραστές. Οι Ρώσοι βουλευτές σχεδόν ομόφωνα ψήφισαν νόμο που επιτρέπει τον χημικό ευνουχισμό παιδεραστών που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων κάτω των 14 ετών:



Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων το μέτρο εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση σχεδόν ομόφωνα από την Δούμα, καθώς 322 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και μόλις ένας κατά.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει εκτός από την πιθανή χρήση χημικού ευνουχισμού, ποινή κάθειρξης μέχρι και ισόβια για τους καθ' υποτροπήν εγκληματίες,.

Στο μέλλον, «ένα δικαστήριο βασιζόμενο στις συμβουλές μιας επιτροπής ιατρών μπορεί να επιβάλει στον δράστη σεξουαλικού εγκλήματος κατά ανηλίκου κάτω των 14 ετών χημικό ευνουχισμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου στην Δούμα, Γκάρι Μινχ.

«Αυτό θα γίνει με βάση τις ιατρικές γνωματεύσεις με εντολή του δικαστηρίου» επισήμανε.

Η υιοθέτηση αυτού του μέτρου είναι «η απάντηση της κοινωνίας στην αύξηση του αριθμού των σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία Όλεγκ Μοροζόφ.

Το κείμενο που υιοθετήθηκε σε πρώτη ανάγνωση, θα πρέπει ακόμη να εξεταστεί σε δεύτερη και τελευταία ανάγνωση, πριν διαβιβαστεί στην Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου (Συμβούλιο της Ομοσπονδίας).

Ο νόμος στη συνέχεια θα επικυρωθεί από τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε προτείνει το Μάιο την επιβολή του χημικού ευνουχισμού «σε εθελοντική βάση».

Περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα διαπράχθηκαν σε βάρος ανηλίκων το 2010 στη Ρωσία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ σωστός, που έκανες την διάκριση των εννοιών της λέξης στις δύο εποχές!

Δημοσίευση σχολίου