Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου μπορεί να επιφέρει εξελίξεις



Εκρηκτικές είναι οι συνθήκες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την προσεχή Πέμπτη και στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν πλέον δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών είναι πλέον ανεξέλεγκτες, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση απειλεί ήδη με διαγραφές όσους δεν ψηφίσουν.


Παράλληλα σε θρίλερ εξελίσσεται η επαπειλούμενη παραίτηση του κυβερνητικού βουλευτή Θωμά Ρομπόπουλου, ο οποίος γνωστοποίησε τόσο στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο όσο και στη γενική γραμματέα παρά τω Πρωθυπουργό Ρεγγίνα Βάρτζελη ότι επιθυμεί να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα για λόγους συνειδησιακούς.

Παραίτηση που επί της ουσίας «κρατήθηκε» από το κυβερνητικό επιτελείο μέχρι τη Δευτέρα που θα έχει επιστρέψει και ο κ. Παπανδρέου από το εξωτερικό.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βάλλουν μαζικά κατά του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου του Yπουργείου Οικονομικών το οποίο ο κ. Βενιζέλος τροποποίησε αιφνιδίως την Πέμπτη επί τα χείρω και ως εκ τούτου οι αντιδράσεις είναι ανεξέλεγκτες.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί διαφοροποιήσεις, αφού από την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου συναρτά το μέλλον της χώρας. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Eυ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές ότι αποτελεί προαπαιτούμενο της τρόικας για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Να σημειώσουμε ότι η Λούκα Κατσέλη όπως και η Σοφία Γιαννακά έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη, εάν παραμείνει έτσι.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην κυριολεξία προ αδιεξόδου, καθώς από τη μια μεριά αντιλαμβάνονται ότι σε καθημερινή βάση λαμβάνονται μέτρα τα οποία δεν μπορεί να απορροφήσει η κοινωνία και από την άλλη ότι η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού.

Γεγονός είναι ότι πολλοί βουλευτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 37 που αφορά τα εργασιακά συνιστά «κερκόπορτα» που θα οδηγήσει στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Μερεντίτη, Λιτζέρης κ.ά.)

Ωστόσο κρίσιμη θεωρείται η αυριανή δεύτερη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Σε περίπτωση που αρκετοί βουλευτές δηλώσουν ότι δεν θα το ψηφίσουν, αυτό θα δημιουργήσει εμπλοκή στη διαδικασία της συζήτησης και θα ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή: Express.gr

2 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

είδα μια φωτογραφία που μου άρεσε και μόλις την άνοιξα είδα ότι μου έλεγε κάτι για ηλεκτρονικό ψάρεμα. έφυγα αμέσως. έκανα καλά;

Κρασοπατήρ είπε...

Αν εννοείς στο express.gr, είναι έγκυρο site. Προφανώς έχεις (και καλά κάνεις) ενεργοποιημένες τις λειτουργίες υψηλής ασφάλειας στον browser σου.

Υποψιάζομαι ότι πάτησες στο κρασί και τα ποτήρια, σε παρέπεμψε στο photobucket (όπου ανέβασα την εικόνα) οπότε καλά έκανες και το έκλεισες, αν και ο όποιος κίνδυνος είναι ελάχιστος, η ασφάλειά σου όπως έγραψα και παραπάνω πρέπει να είναι σε υψηλό βαθμό.

Δημοσίευση σχολίου