Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Στην προπαγάνδα οι Τούρκοι δεν παίζονται! (Βίντεο)


Στις 29 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει την προβολή της στις τουρκικές αίθουσες η νέα ταινία «Anadolu Kartalları» (Αετοί της Ανατολίας), άλλη μια εκδήλωση στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για ένα "δράμα με έντονη δράση που τονίζει τα ιδεώδη του τουρκικού έθνους αλλά και το μεγαλείο της σημερινής σύγχρονης Τουρκίας" σύμφωνα από τα λεγόμενα του σκηνοθέτη Omar Vargi.

Τα γυρίσματα, με την πλήρη υποστήριξη της ΤΗΚ που διέθεσε όλα τα μέσα της, έγιναν στην 3η AJU στο Ικόνιο και διήρκεσαν πολλούς μήνες, ενώ για τις εντυπωσιακές εναέριες σκηνές νοικιάστηκε ειδικό αμερικανικό αεροπλάνο με πολλαπλές κάμερες.

Παρακολουθείστε το video-promo της ταινίας, (υπάρχουν τρία-τέσσερα σχετικά), προς επίρρωση της ελληνικής παροιμίας, που λέει ότι "με τα λόγια χτίζω αώγια και κατώγια".



Την είδηση, την δανειζόμαστε από το εξαιρετικό ιστολόγιο ptisidiastima.wordpress.com


Βέβαια, στον πραγματικό κόσμο, και ιδίως σ' αυτόν πάνω από το Αιγαίο, που αποτελεί και τον διακαή πόθο της γειτονικής χώρας, ισχύουν μερικοί σκληροί κανόνες. Η Τουρκική Πολεμική αεροπορία ή TAF (Τurkish Air Force), φέρει τον κωδικό Taliban Air Force, που της έχει απονείμει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) ή ΗΑF στα αγγλικά, και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που μπαινουν στο Αγαίο, αναγνωρίζονται με το κωδικό όνομα "Μπούφοι". Για δείτε το σχετικό...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου