Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εν τω μεταξύ στα υπέροχα αριστεροκρατούμενα Πανεπιστήμια..



*Καταγγελία για απειλές, εκβιασμό και ληστεία έκανε ο πρώην αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Γιαννακουδάκης.

*Επεισοδιακή λήξη της κατάληψης στην Ιατρική - Διαπληκτισμοί αριστερών σχημάτων με φοιτητές:



Κρούσματα βίας σε βάρος του, από φοιτητές που τον απείλησαν, τον εκβίασαν και τελικά τον λήστεψαν, καταγγέλλει ο πρώην αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και νυν πρόεδρος του τμήματος Χημείας του Ιδρύματος κ. Α. Γιαννακουδάκης. Για το θέμα έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες και ποιες.


Όπως καταγγέλλει σε επιστολή του προς τους συναδέλφους του ο κ. Γιαννακουδάκης, ομάδα 40 φοιτητών μπήκαν στο γραφείο του την Τρίτη που πέρασε και αφού τον απείλησαν και τον εκβίασαν, τον εξανάγκασαν τελικά να υπογράψει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των καθηγητών του τμήματος, προκειμένου αυτή να... επικυρώσει προηγούμενη απόφαση των φοιτητών για τα θέματα της εξεταστικής τους περιόδου και της έναρξης του εξαμήνου.

Γιατί δεν κάλεσε την αστυνομία, καθώς δεν υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός από το νόμο; «Είμαι συνηθισμένος από τέσσερα χρόνια στην διοίκηση του Ιδρύματος από τέτοια περιστατικά» λέει ο κ. Γιαννακουδάκης μιλώντας στο «Βήμα». «Η περίπτωση αυτή ήταν ακραία μόνο ως προς τις απαιτήσεις των φοιτητών. Αν κάποιος καλέσει την αστυνομία όμως, φοβάμαι το ενδεχόμενο τελικά να μην έρθει όταν πρέπει αλλά σε κάποια άλλη άτσαλη στιγμή, με την πιθανότητα να τραυματισθεί τελικά κάποιος» προσθέτει.

Η περιγραφή του κ. Γιαννακουδάκη στην επιστολή του προς συναδέλφους του είναι χαρακτηριστική: «Μετά τη συνέλευση των φοιτητών του Τμήματος Χημείας την Τρίτη 4/10/2011 και περί ώρα 5.20 μ. μ. μια ομάδα 30-40 περίπου φοιτητών εισέβαλαν στο γραφείο μου και εκβιάστηκα με απειλές και ομαδικά συνθήματα ζητώντας να συντάξω και να στείλω, πάραυτα, προς όλα τα μέλη της γενικής συνέλευσης, με ηλεκτρονική μορφή, πρόσκληση για την Πέμπτη 6/10 με ένα και μοναδικό θέμα, δηλαδή την 'επικύρωση' των δικών τους αποφάσεων. Με 'διαβεβαίωσαν' δε ότι δεν θα μου επέτρεπαν να φύγω από το γραφείο μου, ότι θα έκτιζαν τη πόρτα και ότι θα με έβρισκαν ακόμη και στο σπίτι μου (μια και ξέρουν πού είναι αυτό) και άλλες πολλές απειλές, αν δεν εκτελούσα τη "διαταγή" τους» αναφέρει.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες αποδέχθηκα τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, πρώτον διότι όφειλα, ως Πρόεδρος, να τη συγκαλέσω, εφόσον αυτό ήταν αίτημα μιας γενικής συνέλευσης των φοιτητών, δεύτερον διότι η συγκεκριμένη απόφαση καθιστά ανεφάρμοστη και αλυσιτελή προγενέστερη απόφαση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος σχετικά με τις εξεταστικές και τα εξάμηνα και τρίτον διότι δεν είχα δυνατότητα άλλης επιλογής. Παρόλες τις διαβεβαιώσεις μου ότι θα 'συμμορφωθώ "με τις 'διαταγές" τους το πρωί της επομένης ημέρας, εντούτοις συνέταξαν οι ίδιοι μια "υπεύθυνη δήλωση", την οποία με "ανάγκασαν" να υπογράψω και την οποία μάλιστα προσυπέγραψε και ο συνάδελφος κ. Δ. Μπικιάρης, που λίγο πριν είχε εισέλθει προς υποβοήθηση, στο γραφείο μου» συνεχίζει ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.

«Παρόλο που τους εξήγησα ότι κάνουν λάθος, αν νομίζουν ότι μπορώ να υποχρεώσω τους συναδέλφους μου να προσέλθουν σε μια γενική συνέλευση ενός κατειλημμένου κτιρίου, μόνο και μόνο για να δηλώσουν τη συμμόρφωσή τους σε μια δική τους προειλημμένη απόφαση, εντούτοις, με διαβεβαίωσαν ότι 'έχουν τον τρόπο να το επιβάλουν...» προσθέτει ο κ. Γιαννακουδάκης και καταγγέλλει ότι κατά την αποχώρηση των φοιτητών εκλάπη και ένας προτζέκτορας από το γραφείο του.
Οι φοιτητές ζητούσαν όπως λέει ο ίδιος «εμβόλιμη εξεταστική, όταν τελειώσουν οι καταλήψεις, για όσους είναι στο πτυχίο και διπλή εξεταστική τον Φεβρουάριο, ενώ για τις 13 εβδομάδες είπαν ότι απαίτησή τους και υποχρέωσή μας είναι "να τα μπαλώσουμε"».

Τελικά η συνέλευση συγκαλείται αύριο Παρασκευή, αλλά πολλοί καθηγητές έχουν δηλώσει εκ των προτέρων ότι δεν θα πάνε.



Επεισοδιακή λήξη της κατάληψης στην Ιατρική

Εληξε μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση, το βράδυ της Πέμπτης, η κατάληψη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Οι φοιτητές συνεδρίαζαν επί ώρες στη Σχολή, ενώ διαπληκτισμοί έγιναν έξω από το κτίριο, στου Γουδή, μεταξύ φοιτητών αριστερών σχημάτων που ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη και φοιτητών που εκπροσωπούν τα σχήματα για «ανοικτά πανεπιστήμια».


Στο πανεπιστήμιο Αθηνών σε κατάληψη βρίσκονται η Φιλοσοφική, η Φαρμακευτική και η Οδοντιατρική Σχολή του και τα τμήματα Μαθηματικό, Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, Πολιτικό και Χημικό.

Έληξε όμως και η κατάληψη του Παντείου Πανεπιστημίου μετά τη συνέλευση της Πέμπτης, ενώ στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο παραμένουν σε κατάληψη τα τμήματα Μεταλλειολόγων Μηχανικών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανικών.

Συνολικά πανελλαδικά βρίσκονται σε κατάληψη 61 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου