Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ είν' αιδώ να εξαθλιώνει το λαό...

Χ. Καστανίδης: Μπορούμε και μόνοι μας να εξαθλιώσουμε τους Έλληνες

Την αντίθεσή του στις απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μείωση των κατώτατων μισθών εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Χάρης Καστανίδης.


Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων μπορεί να την κάνει η χώρα και μόνη της, χωρίς τους δανειστές. Τόνισε, δε, πως η χώρα μπορεί να απεξαρτηθεί από τους δανειστές, αν υπάρξει μια ευρύτερη συμφωνία με το λαό ότι θα καταναλώνουμε τα 54 δισ. ευρώ που παράγουμε ετησίως.

Ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε: «Οι απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε σημείο μη αποδεκτό. Αν είναι να εξαθλιώσουμε τους Έλληνες, αυτό μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας, χωρίς την ανάγκη των δανειστών μας.

Αυτό προαπαιτεί μία ευρύτερη συμφωνία με το λαό, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορούμε να απεξαρτηθούμε από τους δανειστές, αρκεί να καταναλώνουμε τα 54 δισ. ευρώ, τα οποία η χώρα παράγει ετησίως. Και να πούμε στους πολίτες ότι αυτό οδηγεί σε πτώση του βιοτικού επιπέδου, αλλά μας ανεξαρτητοποιεί πλήρως από τον εξωτερικό δανεισμό».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο αίτημα της τρόικας, μίλησε για θέματα που «εξάγονται από μη πολιτικούς παράγοντες, τα οποία επανεισάγονται από την τρόικα».

Τόνισε, δε, ότι οι συλλογικές συμβάσεις δεν μπορούν να καταργηθούν, καθώς είναι ένας δημοκρατικός και συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός.

Παρατήρησε, δε, ότι «σε αυτές τις συνθήκες βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από τον ελληνικό λαό, παρά μόνο πειθαρχία για να εφαρμοστούν αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευθεί;»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου