Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το ΚΚΕ βγήκε για παιδομάζωμα στα σχολεία (Βίντεο)


Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη προκάλεσαν στην Βουλή οι σχολικές καταλήψεις.

Την κόντρα πυροδότησε η μομφή της υπουργού ότι η ερώτηση του κ. Παφίλη εκφράζει την αγωνία όχι για τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά για τους εξωσχολικούς παράγοντες και ότι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν το θράσος να καταγγέλλουν διευθυντές σχολείων που σπάνε τα λουκέτα.


«Το σχολείο δεν λειτουργεί με τους όρους που θέτει το ΠΑΜΕ. Το σχολείο λειτουργεί με το θεσμικό πλαίσιο και τους νόμους που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Υπάρχει το σχολικό συμβούλιο και η σχολική επιτροπή. Πρέπει να συγκεντρωθούν οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η τοπική αυτοδιοίκηση για να δουν τα προβλήματα που έχει κάθε σχολείο και να αποφασίσουν πώς θα τα αντιμετωπίσουν. Με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να λειτουργήσουν και οι εκπαιδευτικοί ακολουθώντας τους κανόνες του οργανωμένου σχολείου», παρατήρησε η υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ.

«Στο Ιόνιο», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, «βουλευτής του ΚΚΕ καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε κοινή συστράτευση για το κλείσιμο των σχολείων. Σε υπό κατάληψη σχολείο στη Λευκάδα, όμως, ο διευθυντής απαντά ότι δεν έχει κανένα κενό στην τάξη και ότι το 95% των βιβλίων έχουν παραληφθεί. Κάποιοι, ωστόσο αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη με λουκέτο και με σύνθημα "ανυπακοή στους Διευθυντές και τους δασκάλους"» και επικαλέστηκε στοιχεία σε όλη την Ελλάδα για παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ σε σχολεία και εκπαιδευτικές διαδικασίες.

«Η αγωνία που εκφράζετε με την ερώτησή σας, δεν αφορά τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά τους εξωσχολικούς παράγοντες που με διάφορα ονόματα και τύπους κάνουν βίαιες παρεμβάσεις στα σχολεία», συνέχισε η κ. Διαμαντοπούλου και κάλεσε όλους να πάρουν επίσημη θέση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι σε κάθε περίπτωση οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων θα αναπληρωθούν είτε Σάββατο, είτε Κυριακή ή και γιορτές αν χρειαστεί.

Οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν έχουν ανάγκη κηδεμονίας του ΠΑΜΕ, τόνισε η υπουργός και στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που με κίνδυνο ακόμα και της σωματικής τους ακεραιότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «κρατούν τα σχολεία ανοιχτά και αντιστέκονται στη βία μειοψηφιών».

«Έχουμε παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ, που μπαίνουν με πρωτόγνωρο και πρωτόγονο τρόπο μέσα στα σχολεία, και αυτό», πρόσθεσε απευθυνόμενη στο βουλευτή του ΚΚΕ, «το θεωρείτε δικαίωμά σας ενώ δεν θεωρείτε δικαίωμα του υπουργείου και του περιφερειακού διευθυντή να σπάσει την αλυσίδα για να ανοίξει το σχολείο. Έχετε το θράσος κύριε συνάδελφε, να καταγγέλλετε το διευθυντή που σπάει το λουκέτο», αλλά «αυτή η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους όρους που εσείς θέτετε», υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου καλώντας τον κ. Παφίλη και το ΚΚΕ να απαντήσουν αν απορρίπτουν και καταδικάζουν την είσοδο εξωσχολικών, όποιοι και αν είναι αυτοί, μέσα στα σχολεία. «Οφείλετε να πάρετε θέση. Απορρίπτετε και καταδικάζετε τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που γίνονται σε όλη την Ελλάδα;», ρώτησε το βουλευτή η υπουργός Παιδείας και συνέχισε λέγοντας:

«Υπάρχουν βανδαλισμοί στα σχολεία και πρέπει να τους καταγγείλετε, δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε, ως κοινωνία, να καταστρέφονται θρανία, υπολογιστές και σχολεία και να μην τα καταδικάζετε εσείς και άλλα κόμματα της Αριστεράς. Δεν είδα να ασχολείστε με τους βανδαλισμούς, αλλά μόνο με τους διευθυντές για να τους καταγγείλετε».

«Αυτά να τα πείτε αλλού... Ξέρει ο ελληνικός λαός», απάντησε ο κ. Παφίλης προκαλώντας νέα έκρηξη από την υπουργό:

«Αυτού του είδους τσαμπουκά, που μέσα στο Κοινοβούλιο ένας βουλευτής λέει σε ένα υπουργό "κομμένα αυτά", εκεί που σας παίρνει. Δεν υπάρχει κανείς στο Κοινοβούλιο που να έχει περισσότερα δικαιώματα, ούτε μπορεί να κουνάει κανείς το χέρι στον άλλον», τόνισε σε αυστηρό ύφος η κ. Διαμαντοπούλου και καταλόγισε στο Κομμουνιστικό Κόμμα «απόλυτη έλλειψη αντίληψης της έννοιας του διαλόγου» και «λογική της κραυγάζουσας μειοψηφίας»

«Ως κυβέρνηση», κατέληξε η υπουργός, «κάνουμε λάθη γιατί είμαστε υπό φοβερή πίεση και πολλές φορές περνάμε κάτω από τον πήχη που υψώνεται συνεχώς. Θέλουμε να μας πείτε ο δικός σας πήχης πού είναι, ο πήχης της διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας με όρους εξουσίας τους οποίους φαντασιώνεται το ΚΚΕ και που δεν υπάρχουν σε καμία χώρα».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου