Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ρατσιστική επίθεση με σπαθί σαμουράι σε σχολείο! (Βίντεο)



Ένας 18χρονος μαθητής πολωνικής καταγωγής επιτέθηκε με σπαθί σαμουράι κατά καθηγητή του, μιας γυναίκας υπεύθυνης φύλαξης του σχολείου κι ενός υπαλλήλου καθαριότητας, τραυματίζοντάς τους.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Αγία Ολγα" και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Το περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου, ενώ ο μαθητής συνελήφθη:

Οπως όλα δείχνουν ο μαθητής προσπάθησε να μπει στο σχολείο με το σπαθί στο χέρι αλλά η φύλακας προσπάθησε να τον εμποδίσει και εκείνος φαίνεται ότι, της επιτέθηκε και την τραυμάτισε στο χέρι.

Ολα έγιναν μπροστά στα μάτια του υποδιευθυντή που προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον 18 χρονο μαθητή όμως δέχθηκε ένα χτύπημα από το σπαθί, στο χέρι.

Ο 18χρονος συνελήφθη από την αστυνομία, κοντά στο σχολείο, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα με περιορισμένα τραύματα, ενώ άγνωστα παραμένουν προς το παρόν τα κίνητρα του Πολωνού μαθητή για την πράξη του.

Σοκ επικρατεί στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου αλλά και στους γονείς γι΄ αυτό το πρωτόγνωρο, για τα ελληνικά δεδομένα, φαινόμενο.


Το περιστατικό που σκόρπισε τον τρόμο, σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 και μισή σήμερα το πρωί στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου επί της λεωφόρου Κηφισίας 213.

Ο 18χρονος μαθητής εμφανίστηκε στο προαύλιο, οπλισμένος με ένα τεράστιο ξίφος και χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάποιος λόγος άρχισε να επιτίθεται σε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμαθητών του, ο πρώτος άνθρωπος βρέθηκε μπροστά του ήταν υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου. Ο Πολωνός τον πλησίασε, του ζήτησε να κατέβει από το όχημα και στη συνέχεια προσπάθησε να τον χτυπήσει. Ο υπάλληλος, κατάφερε να ξεφύγει και τότε ο μαθητής ανέβηκε στο δεύτερο όροφο του κτηρίου και κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή. Χωρίς να πει κουβέντα, συνάντησε τον υποδιευθυντή και επιχείρησε να τον χτυπήσει με το σπαθί στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο λαιμό.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί το αιματηρό του έργο…

Κατέβηκε και πάλι στο προαύλιο και αφού κατεβάζει την ελληνική σημαία στη συνέχεια επιτίθεται στη φύλακα του σχολείου. Με το σπαθί τη χτυπά στο χέρι και την τραυματίζει σοβαρά.

Είχε χάσει τον έλεγχο… Σε κατάσταση μανίας, βγαίνει από το σχολείο, πηγαίνει στο απέναντι Γυμνάσιο και αφού χτυπά ελαφρά την καθαρίστρια μπαίνει στο προαύλιο και αρχίζει να κυνηγά όποιον έβρισκε μπροστά του. Από το απίστευτο μένος, δεν ξέφυγε και η σημαία του γυμνασίου όπου την κατέβασε κάτω. Όμως οι αστυνομικοί που είχαν φθάσει στο σημείο του πέρασαν χειροπέδες. Από θαύμα, δεν υπήρχαν θύματα ενώ μόνο η φύλακας και ο υποδιευθυντής μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.


Σοκαρισμένοι οι φίλοι του νεαρού

Από μισόλογα, οι φίλοι του είχαν καταλάβει πως είχε προβλήματα με τον πατριό του, ο οποίος τον έδερνε. Αν και στην παρέα ήταν εξαιρετικά δημοφιλής λόγω και του παρουσιαστικού του, για τα προσωπικά του μιλούσε ελάχιστα

Δημοφιλής, αλλά "κλειστός" χαρακτήρας, ήπιος, αλλά με αξιόμεμπτη συμπεριφορά στο σχολείο. Οι "κολλητοί" του 18χρονου μαθητή από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου δηλώνουν σοκαρισμένοι από την πράξη του συμμαθητή τους. Τίποτα στη συμπεριφορά του δεν προμήνυε το μίσος που επέδειξε μέσα στο αμόκ του εναντίον της ελληνικής σημαίας. Προσπαθώντας και οι ίδιοι να εξηγήσουν την πράξη του, μιλούν για "προβλήματα στο σπίτι". (Το να είναι φασιστάκι και ρατσιστής κατά των Ελλήνων δεν το απορρίπτουμε).

Η πολωνική καταγωγή του 18χρονου δεν είχε προκαλέσει αναχώματα στην κοινωνικότητά του -ο νεαρός είχε μεγαλώσει στην Ελλάδα και είχε ακολουθήσει τη μαθητική πορεία όλων των παιδιών της περιοχής του.

Για τον λόγο αυτό έχει κάνει και καλούς φίλους, οι οποίοι μαζεύτηκαν έξω από το Α.Τ. Αμαρουσίου όπου κρατήθηκε τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο 18χρονος ζει με τη μητέρα και τον πατριό του σε ένα διαμέρισμα κοντά στο σχολείο.

Αν και στην παρέα είναι πολύ δημοφιλής λόγω και του εντυπωσιακού παρουσιαστικού του, για τα προσωπικά του μιλούσε ελάχιστα. Από μισόλογα, οι φίλοι του είχαν καταλάβει πως είχε προβλήματα με τον πατριό του, ο οποίος τον έδερνε συχνά και γενικά είχαν προβλήματα και εντάσεις.

Η μητέρα του δουλεύει και λείπει αρκετά από το σπίτι, ενώ μοιράζει τον χρόνο της και στα τρία μικρότερα παιδιά της, με τα οποία μένουν όλοι μαζί.

Στο σχολείο, ο 18χρονος δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε "καλός μαθητής". Στα μαθήματα δεν πήγαινε καλά -είχε "μείνει" στη Β' Λυκείου και επαναλάμβανε την τάξη- αλλά ούτε και ο τρόπος του απέναντι στους καθηγητές ήταν πάντα καλός.


Στενή σχέση

Ο υποδιευθυντής, τον οποίο τραυμάτισε στον λαιμό, είχε προσπαθήσει επανειλημμένως να τον φέρει κοντά του και γι' αυτό είχαν αναπτύξει μια πιο στενή σχέση- αυτός ήταν και ο λόγος που ο καθηγητής έσπευσε να τον κατευνάσει όταν ο μαθητής βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ να σχίζει την ελληνική σημαία του λυκείου.

Αγνωστο τι ώθησε τον μαθητή να προβεί σε αυτές τις πρωτοφανείς πράξεις... Το προηγούμενο βράδυ, πάντως, ο 18χρονος είχε φύγει θυμωμένος από τους δικούς του.

Οπως εξομολογήθηκε στον φίλο του, στου οποίου το σπίτι κατέφυγε, είχε πάλι έντονο καβγά με τον πατριό του και του ζήτησε να μείνει εκεί το βράδυ. Αυτό και έγινε.

Το πρωί ξεκίνησαν μαζί για το σχολείο. Λίγη ώρα μετά, κι ενώ οι υπόλοιποι συμμαθητές του παρακολουθούσαν το μάθημα, ο 18χρονος μπήκε με το σπαθί μέσα στο σχολείο...
















Δείτε ακόμη: Κίνδυνος για τα παιδιά μας η ύπαρξη αλλοδαπών στο εκπαιδευτικό σύστημα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου