Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μπράβο ντουγάνι, βρήκες γκόμενα στο Facebook ~ Πλέρωνε...


Για ξανθιά λονδρέζα πήγαινε... Νιγηριανός λαθρομετανάστης προέκυψε

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, η οποία ξεκίνησε μετά από γνωριμία του θύματος με αλλοδαπή γυναίκα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη γυναίκα συμμετείχε σε συμμορία αλλοδαπών, που κατάφερε τμηματικά να αποσπάσει από το θύμα το συνολικό ποσό των 3.400 ευρώ:


Οι δράστες για να δικαιολογήσουν τα χρήματα που λάμβαναν και να άρουν τυχόν δυσπιστία του θύματος, υποσχέθηκαν την αποστολή δέματος με πολύτιμους λίθους...
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απάτης σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, η οποία ξεκίνησε έπειτα από γνωριμία του θύματος με αλλοδαπή γυναίκα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία εμφανιζόταν ως κάτοικος Λονδίνου, συμμετείχε σε συμμορία αλλοδαπών, που με διάφορα τεχνάσματα, από τα μέσα Αυγούστου του τρέχοντος έτους, κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά από τον 42χρονο το συνολικό ποσό των 3.400 ευρώ.

Ειδικότερα, μετά τη διαδικτυακή τους γνωριμία, η αλλοδαπή εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει στην Ελλάδα ώστε να συναντήσει αυτοπροσώπως τον Έλληνα συνομιλητή της, δήλωσε όμως αδυναμία να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι.

Με το πρόσχημα αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, η συμμορία, μέσω της παραπάνω γυναίκας, έπεισε τον 42χρονο να στείλει μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το συνολικό ποσό των 3.400 ευρώ.

Για να πείσουν για την αξιοπιστία τους και να άρουν τυχόν δυσπιστία του θύματος, υποσχέθηκαν ότι θα του στείλουν ένα δέμα με πολύτιμους λίθους, το οποίο θα επέστρεφε στη διαδικτυακή του φίλη, όταν αυτή έφτανε στην Ελλάδα.

Για την αποστολή και εκτελωνισμό του δέματος όμως, ζήτησαν το επιπλέον ποσό των 8.500 ευρώ, το οποίο ο 42χρονος θα κατέβαλε σε μέλος της συμμορίας, που θα έφερε δήθεν την ιδιότητα του διπλωμάτη και θα συναντούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την 28-11-2011.

Λόγω αμφιβολιών και υπονοιών για το ρόλο της γυναίκας και την παράνομη δράση της συμμορίας, το θύμα απευθύνθηκε σε αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, από τους οποίους οργανώθηκε επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ο οποίος εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού, παριστάνοντας τον διπλωμάτη.

Στην κατοχή του 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της «Πλαστογραφίας», «Απάτης» και «Σύστασης συμμορίας», βρέθηκε πλαστό έγγραφο με ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων συνεργών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου