Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμάζει το αυτοκινήτο των 2500 ευρώ


Το αυτοκίνητο των 2.500 ευρώ σχεδιάζει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας La Tribune.

H γαλλική εφημερίδα επικαλείται σε σημερινό της δημοσίευμα «εσωτερικές πηγές» από την αυτοκινητοβιομηχανία σύμφωνα με τις οποίες ο σχεδιασμός του κινητήρα και του αμαξώματος του πιο φτηνού και λιτού μοντέλου της Renault θα ξεκινήσει στις αρχές του...
 2012.

Για το σκοπό αυτό η εταιρεία θα αναθέσει στον έως τώρα επικεφαλής της ομάδας των πιο οικονομικών μοντέλων του ομίλου Ζεράρ Ντετουρμπέ να αναλάβει το νέο φιλόδοξο πρόγραμμα.

Τα αυτοκίνητα της νέας σειράς θα βασιστούν στο αμάξωμα τύπου Α το οποίο μοιράζονται τα μοντέλα της πιο μικρής κατηγορίας που κατασκευάζονται στην Ινδία.
Σε πρώτη φάση θα ανταγωνιστούν επί ινδικού εδάφους αλλά και στις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές το μοντέλο Nano της ινδικής Tata Motors.
Ομως η σύμπραξη της Renault με τη Nissan προβλέπει την εισαγωγή του μοντέλου και στην Ευρώπη σε δεύτερη φάση.

Αγνωστο παραμένει το πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό καθώς και το αν η τιμή των αυτοκινήτων θα παραμείνει τόσο χαμηλή και στην ευρωπαϊκή αγορά. Στη Γαλλία το πιο οικονομικό μοντέλο του ομίλου, το Dacia Logan τιμάται 7.700 ευρώ.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου