Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

10 Μέρες παράταση για το σήμα κυκλοφορίας 2012 των Ι.Χ.


Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες αλλά και λόγω του ότι πολλοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου για να εκπληρώσουν μία από τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.

Ηδη, σε αρκετές εφορίες μετά και την εφαρμογή της εφεδρείας η κατάσταση είναι δραματική με τους υπαλλήλους να τρέχουν από...
 όροφο σε όροφο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.


Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα μετά και την μαζική κατάθεση πινακίδων από χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας είναι ακριβότερα από την πραγματική αξία του οχήματός τους.

Πάντως, η παράταση θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 13/1/2012.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η κατάθεση πινακίδων από ιδιοκτήτες Ι.Χ., στο τέλος το Δημόσιο αντί να κερδίσει χρήματα από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα χάσει μέρος από αυτά που είχε εισπράξει πέρυσι.



Eνημέρωση 29 Δεκεμβρίου

Οριστικό! Παράταση δύο εβδομάδων αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας ή επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες προκειμένου να τεθούν τα οχήματα σε ακινησία.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011 καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012.

Για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.


Ενημέρωση 13 Ιανουρίου ~ Παράταση ακόμη μιας μέρας για την προμήθεια σήματος

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, παρατείνεται μέχρι και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 η καταβολή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας καθώς και η θέση των οχημάτων σε ακινησία.
 
 
Από 17 Ιανουρίου το σήμα θα κοστίζει για όποιον δεν το προμηθεύτηκε έγκαιρα, στη διπλή τιμή!

*Προσοχή: Στην τηλεόραση του Σκάι αναφέρθηκαν επίσης τα εξής: Σε περίπτωση που κάποιος οδηγεί το όχημα, χωρίς το ειδικό σήμα, θα του αφαιρούνται πινακίδες, άδεια και θα καλείται να πληρώσει το σήμα και με το προβλεπόμενο πρόστιμο, δηλαδή στο διπλάσιο της αρχικής τιμής, πριν του επιστραφούν.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου