Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Έκθεση της ΜΙΤ με παραδοχή των εμπρησμών των δασών


Δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία από το να στριμωχθεί η τουρκία σε μια γωνιά και να αρχίσει το (διπλωματικό) σφυροκόπημα. Ποτέ μια χώρα δεν έχει προκαλέσει τόσα κακά στους άλλους λαούς στον πολιτισμό, το περιβάλλον και γενικότερα στην ανθρωπότητα. Από τους Άραβες, τους Ευρωπαίους μέχρι φυσικά και τους Έλληνες, το μόνο που έχουνε να επιδείξουνε είναι Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

«Καυτή συνέχεια» στις δηλώσεις Γιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών δίνει με δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ». Ο Τζαν Ντουντάρ, δημοσιογράφος της εφημερίδας, αναφέρεται σε μυστική έκθεση που είχε συντάξει ο διευθυντής του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στην οποία επιβεβαιώνονται τόσο οι πυρκαϊές σε ελληνικά δάση και η τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο,:
 όσο και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία(;). Μάλιστα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της έκθεσης διότι θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως π.χ αντίποινα από άλλες χώρες.

Ο κ. Ντουντάρ πραγματοποιεί επίσης ευθεία σύνδεση ανάμεσα στους εμπρησμούς και στην έντονη δυσαρέσκεια της Αγκυρας για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στο ελληνικό έδαφος. Ο τούρκος αρθρογράφος επισημαίνει ότι «η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι "αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς". Δύο ομάδες χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη ξεκίνησαν τη δράση τους. Τότε, οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαϊές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες» εξηγεί.

Η ΜΙΤ ανέφερε πως «αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία και στα δάση της Ελλάδος, ή οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι «κρατικά μυστικά» θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευση τους από άλλα κράτη».
Ο κ. Ντουντάρ συνεχίζει λέγοντας ότι μετά τους εμπρησμούς και τις βόμβες, οι Έλληνες επικοινώνησαν με τους Τούρκους και ζήτησαν «κατάπαυση του πυρός». Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν, ενώ λίγο αργότερα, πάντα κατά τη «Μιλιέτ», σταμάτησε και η φιλοξενία του PKK στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα «Βατάν» αναφέρεται εκτενέστερα στην ύπαρξη έκθεσης που περιγράφει τη δράση του τουρκικού παρακρατικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα επισημαίνει έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Γιλμάζ, του Κουτλού Σαβάς, για το διαβόητο σκάνδαλο Σουσούρλουκ. Στην έκθεση του υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαϊές στην Ελλάδα». Κατά την τουρκική εφημερίδα, η έκθεση περιλαμβάνεται στους φακέλους της δίκης για τη δράσης της οργάνωσης Εργκένεκον.

Η έκθεση βρέθηκε μετά τη διάρκεια της σύλληψης του μέλους της Εργκένεκον Ντογού Περίντσεκ. Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στη Λαμία. Εκεί, πάντοτε σύμφωνα με την έκθεση, είχαν εκπαιδευθεί Κούρδοι για εμπρησμούς στην Τουρκία, για αυτό και στη συνέχεια συνέβησαν αντίποινα με πυρκαϊές σε ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, καθώς και εκρήξεις στην Κρήτη. Την ίδια περίοδο, προσθέτει, πολλά καταστήματα των μελών του PKK στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου