Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η χριστουγεννιάτικη προσφορά των λαθρομεταναστών


Κοσσοβάροι "ακροβάτες" στη Σίνδο Θεσσαλονίκης
Αλβανός σάτυρος βίαζε παιδάκια στη Χίο
Μπουμπούκι ο Αλβανός τελικά...
Απίστευτο: Αλβανοί κλέβανε σπίτια!
Δεν ξανάγινε: Νιγηριανός με ηρωίνη!
Ο Ηρακλειώτης, η Νιγηριανή πόρνη και το κινητό (Το aids αργότερα...)
Ήθελε να τα τζούξει δωρεάν η Αλβανίδα στην Ξάνθη
...Ξαναεπιτέθηκαν οι Βούλγαροι στα Πορροΐα Σερρών
Συνεχίζουν την καταστροφή της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών οι Βούλγαροι
Δολοφόνησαν και τον βενζινοπώλη οι Αλβανοί;
Μαροκινός λαθρομετανάστης έκλεψε 85 μπουκάλια αλκοόλ ~ Εβίβα
Αλβανός παρέσυρε πεζό και τον εγκατέλειψε αβοήθητο
Ρήμαξαν τα σπίτια στη Ρόδο οι Γεωργιανοί
Γύφτος έκλεψε μέσα στο σπίτι της γιαγιά στην Κέρκυρα


Κοσσοβάροι "ακροβάτες" στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε μετά από στοχευμένη αστυνομική δράση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε μεταξύ άλλων, αυξημένη επιτήρηση καταστημάτων τροφίμων με συγκεκριμένα τοπογραφικά χαρακτηριστικά (απομονωμένη γεωγραφική θέση), τετραμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε μία διάρρηξη και μία απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίων από S / M της ίδιας αλυσίδας, στις περιοχές της Σίνδου και της Κερασιάς, κατά το τελευταίο δεκαήμερο.
Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω ένας 41χρονος αλλοδαπός , ο οποίος με τη βοήθεια συνεργών του που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ξημερώματα της 25-12-2011, εφοδιασμένοι με κατάλληλα μηχανήματα και εργαλεία, αναρριχήθηκαν στην οροφή σουπερ μάρκετ στην περιοχή της Κερασιάς, με σκοπό τη διάνοιξη διόδου πρόσβασης στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:

1.Διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2011, με σκοπό τη διάρρηξη χρηματοκιβωτίων από καταστήματα τροφίμων, η γεωγραφική θέση των οποίων εξασφάλιζε σχετική κάλυψη της εγκληματικής τους δράσης (απομονωμένα σημεία).

2.Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι τους. Σε άλλον είχε ανατεθεί η παράκαμψη συστημάτων ασφαλείας, σε άλλον η διάτρηση των οροφών, η διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, κ.ο.κ.

3.Προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), ο οποίος μεταξύ άλλων περιελάμβανε κατόπτευση των επιλεγόμενων επιχειρήσεων, επιλογή κύριων και εναλλακτικών δρομολογίων προσέγγισης και διαφυγής, εξοπλισμό με ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία (ηλεκτρικοί τροχοί κοπής μετάλλων, σχοινιά με αυτοσχέδιους κόμπους, κ.α), επικοινωνία μεταξύ των μελών με φορητούς πομποδέκτες αντί κινητών τηλεφώνων, κ.ο.κ.

4.Ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ως οι δράστες διάρρηξης καταστήματος-υπεραγοράς, που διαπράχθηκε την 17/18-12-2011, στην περιοχή της Σίνδου.

Εκεί τα μέλη της σπείρας, αφού διάνοιξαν οπή στην οροφή της επιχείρησης με τη χρήση κοπτικών εργαλείων, κατήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος καταρριχόμενοι με σχοινιά και αφού εντόπισαν, διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, από όπου αφαίρεσαν το ποσό των 55.000 ευρώ

Στην οροφή του καταστήματος όπου σημειώθηκε η απόπειρα διάρρηξης, αλλά και σε αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει και χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (ενδεικτικά):

Ηλεκτρικό μηχάνημα διάτρησης μπετόν

Τρεις (03) γωνιακοί τροχοί

Δεκαοκτώ (18) δίσκοι κοπής

Ηλεκτρικός κόφτης

Πέντε (05) τσεκούρια

Σιδηροπρίονο

Φορητοί πομποδέκτες

Φακοί

Κατσαβίδια

Ολοπρόσωπες κουκούλες τύπου full face

Σχοινιά με αυτοσχέδιους κόμπους, κατάλληλα για αναρρίχηση-καταρρίχηση

Πλήθος άλλων εργαλείων και αντικειμένων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.



Αλβανός σάτυρος βίαζε παιδάκια στη Χίο

Δίνοντας χαρτζιλίκι σε δυο ανήλικους συμπατριώτες του, τους έπειθε να τον αφήνουν να «χορτάσει» πάνω τους τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ένας νεαρός Αλβανός σάτυρος στην περιοχή της Χίου! Ο ανώμαλος ασελγούσε συστηματικά σε βάρος των δυο παιδιών επί δυο μήνες το περασμένο καλοκαίρι!

Οι εμετικές επαφές του 25χρονου δράστη με τους δυο ανήλικους ομοεθνείς του συνέβαιναν στο χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο ως και το Σεπτέμβριο, αλλά αποκαλύφθηκαν μόλις τώρα όταν τα δυο παιδιά ηλικίας 15 και 13 χρόνων αποφάσισαν να αποκαλύψουν στους γονείς τους τι συνέβαινε.

Εκείνοι κατέφυγαν αμέσως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, όπου κατήγγειλαν τον 25χρονο για ασελγείς πράξεις κατ’ εξακολούθηση σε βάρος των ανήλικων παιδιών τα οποία παραδέχθηκαν ότι έπαιρναν κάθε φορά ως αντάλλαγμα διάφορα χρηματικά ποσά. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του νεαρού σάτυρου, που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.



Μπουμπούκι ο Αλβανός τελικά...

Απογευματινές ώρες της 24-12-2011 στη Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 29χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για διακεκριμένες κλοπές.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθεί μαζί με έναν ακόμη συνεργό του που αναζητείται, ενεργώντας πάντα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέβαιναν με τη μέθοδο της αναρριχήσεως στα μπαλκόνια διαμερισμάτων και αφού παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα ίδια τα αυτοκίνητα των παθόντων.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι οι ανωτέρω δράστες έχουν διαρρήξει τριάντα έξι (36) διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.



Απίστευτο: Αλβανοί κλέβανε σπίτια!

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που το τελευταίο καιρό διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές σε βάρος ιδιοκτητών μονοκατοικιών στο Καπανδρίτι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία Αφιδνών. Πρόκειται για έναν άνδρα, 23 ετών και μια γυναίκα, 33 ετών. Διαφεύγουν τη σύλληψη, μέχρι στιγμής, άλλα δύο (2) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα οποία αναζητούνται.

Η παραπάνω σπείρα, βραδινές ώρες ή νωρίς το πρωί, παραμόνευε έξω από σπίτια πολιτών στο Καπανδρίτι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και όταν οι ιδιοκτήτες τους εισέρχονταν ή εξέρχονταν από αυτά τους επιτίθεντο αιφνιδιαστικά, απειλώντας τους με πιστόλι και μαχαίρι. Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν στο εσωτερικό του σπιτιού τους όπου τους δέσμευαν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα. Κατόπιν, αφαιρούσαν και τα αυτοκίνητα των παθόντων με τα οποία διέφευγαν. Κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα.

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ενός (1) συλληφθέντα καθώς και ενός ακόμη (1) αναζητούμενου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της έρευνας και η τυχόν αναγνώρισή τους από άλλα θύματα.

Πρόκειται για τους :


SHAHOLLI ον .ILIRJAN ή ERTIS του EDMOND και της LIRA, γεν. 1988 στην Αλβανία (συλληφθείς)

ZYBERI ον. ODISE του PETRO και της EDIBE, γεν. 1986 στην Αλβανία (μη συλληφθείς).

Αναλυτικότερα, μετά από έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και των Τ.Α. Καπανδριτίου και Καλάμου εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο σπίτι στις Αφίδνες, εντός του οποίου βρέθηκαν ένα (1) πιστόλι, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, μουσικά όργανα καθώς και άλλα αντικείμενα. Όπως εξακριβώθηκε, το σπίτι αυτό, το χρησιμοποιούσε η σπείρα σαν κρησφύγετο.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, που έγινε προχθές το απόγευμα, σε σπίτι άλλου αλλοδαπού σε ερημική περιοχή στο Λιοτάση Αφιδνών, συνελήφθη ο 23χρόνος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ρολόγια και κοσμήματα που προέρχονταν από τις ληστείες.


Αμέσως μετά, σε νέα αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της 33χρόνης συλληφθείσας αλλοδαπής - μέλους της εγκληματικής οργάνωσης - στην περιοχή Αφιδνών, βρέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που επίσης προέρχονταν από τις ληστείες.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει εννέα (9) ένοπλες ληστείες και μία (1) κλοπή.

Ειδικότερα :

Την 13-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στις Αφίδνες.

Την 14-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Καπανδρίτι.

Την 19-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Καπανδρίτι.

Την 19-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Καπανδρίτι.

Την 24-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Ασπροχώρι Αυλώνας

Την 1-12-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την 8-12-2011 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Μικροχώρι Αττικής.

Την 17-12-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την 20-12-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στην Δροσοπηγή Αφιδνών.

Την 15-12-11 διέπραξαν κλοπή σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών και διακεκριμένης κλοπής κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, παράβαση του Ν. περί όπλων, καθώς και υπόθαλψη εγκληματία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.



Δεν ξανάγινε: Νηγηριανός με ηρωίνη!

Συνελήφθη, στα Κ. Πατήσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο επιχείρησης ελεγχόμενης μεταφοράς – παράδοσης ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από έγκριση των Εισαγγελικών Αρχών, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας 31 ετών, για εισαγωγή ποσότητας ηρωίνης στην Χώρα μας.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω συνελήφθη την στιγμή που παραλάμβανε ένα (1) ταχυδρομικό δέμα που περιείχε ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους -406,3- γραμμαρίων και το οποίο είχε ταχυδρομηθεί από την Ινδία με παραλήπτη τον 31χρονο αλλοδαπό.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ο Ηρακλειώτης, η Νιγηριανή πόρνη και το κινητό

Ένα ... χριστουγεννιάτικο "δώρο" στον εαυτό του έκανε ένας 41χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος, χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων, ζήτησε τις ερωτικές "υπηρεσίες" μίας 22χρονης Νιγηριανής. Ωστόσο, η συνεύρεση εξελίχθηκε σε περιπέτεια, με τον 41χρονο αλλά και την 22χρονη να καταλήγουν... στο τμήμα!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος συνευρέθηκε ερωτικά με την 22χρονη έναντι του ποσού των 40 ευρώ. Σύμφωνα με την κοπέλα - η οποία σημειωτέον εκδίδεται επ'αμοιβή χωρίς την απαραίτητη άδεια - ο 41χρονος της έκλεψε το κινητό τηλέφωνο, κάτι που εκείνη αντιλήφθηκε. Η συσκευή βρέθηκε στην κατοχή του άνδρα και επιστράφηκε στην κοπέλα.

41χρονος και 22χρονη, ωστόσο, αλληλομηνύθηκαν, καθώς από τη μία ο 41χρονος κατήγγειλε κλοπή 500 ευρώ σε βάρος του από την 22χρονη, ενώ η κοπέλα τον κατήγγειλε για σωματική βία με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της.



Ήθελε να τα τζούξει δωρεάν η Αλβανίδα στην Ξάνθη

Συνελήφθη, προχθές (22-12-2011) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 22χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για κλοπή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 22χρονη, διότι αφαίρεσε από κατάστημα της Ξάνθης, τέσσερα (4) μπουκάλια οινοπνευματωδών ποτών, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.



Ξαναεπιτέθηκαν οι Βούλγαροι στα Πορροΐα Σερρών

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ποροϊών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κερκίνης, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 31 ετών. Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) διαρρήξεις σε κατάστημα και περιφραγμένες μονάδες εκτροφής ζώων, καθώς και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή Ποροϊών Σερρών.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν τον 31 χρονο χθες , στον ορεινό όγκο του Βουνού Μπέλλες στην περιοχή Ποροϊών, να οδηγεί γεωργικό ελκυστήρα, ο οποίος είχε αφαιρεθεί το πρωί της ίδιας μέρας από την ευρύτερη δασική περιοχή, και να κατευθύνεται προς τα σύνορα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς το Νοέμβριο του 2010, καθώς και κατά το χρονικό διάστημα από 11-12-2011 έως και 23-12-2011, διέπραξε τέσσερις (4) διαρρήξεις, ενός καταστήματος και τριών περιφραγμένων μονάδων εκτροφής ζώων, αφαιρώντας ένα αλυσοπρίονο, ποτά και τρόφιμα, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.
Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο συλληφθείς διέπραξε τέσσερις (4) κλοπές τροχοφόρων, ενός Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου και τριών γεωργικών ελκυστήρων.
Μέρος τον αφαιρεθέντων αντικειμένων, καθώς και τα οχήματα ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.



Συνεχίζουν την καταστροφή της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών οι Βούλγαροι

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (24.12.2011) στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 50χρονος, κατελήφθη να μεταφέρει (250) κιλά καλώδια χαλκού για τα οποία δεν κατείχε παραστατικά στοιχεία αγοράς και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα χάλκινα καλώδια αποτελούν προϊόντα κλοπής και προέρχονται από κεντρικό κύκλωμα παροχής της Δ.Ε.Η..
Επίσης, για την ίδια υπόθεση αναζητείται για να συλληφθεί ένας 30χρονος ομοεθνής συνεργός του, διότι όπως προέκυψε ο συλληφθείς παρέλαβε το όχημα με τα καλώδια από τον 30χρονο, με σκοπό να το μεταφέρει στην Βουλγαρία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.



Δολοφόνησαν και τον βενζινοπώλη οι Αλβανοί;

Σοβαρές υπόνοιες ότι διέπραξε και δολοφονία η πενταμελής σπείρα των Αλβανών με Έλληνα «εγκέφαλο» που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα, έχει η Ασφάλεια και περιμένει τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στο πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή των κακοποιών.

Πρόκειται για την δολοφονία ενός 65χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Επιτάλιο Ηλείας, που έγινε στις 30 Οκτωβρίου από δύο ληστές, οι οποίοι είχαν φτάσει με μηχανή παριστάνοντας του πελάτες. Όταν έβγαλαν όπλα και τον ακινητοποίησαν, ο άτυχος άνδρας αντέδρασε και τότε ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Η σύλληψη του 55χρονου Έλληνα αρχηγού της σπείρας και των τεσσάρων Αλβανών ηλικίας 22, 28, 31 και 38 χρόνων, διαλεύκανε τέσσερις ληστείες και 20 διαρρήξεις, τις οποίες είχαν διαπράξει σε περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.

Άλλα δύο μέλη της σπείρας δεν έχουν συλληφθεί και αναζητούνται. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, εκτός από το πιστόλι, άλλο ένα πιστόλι κρότου-αερίου, δύο γεμιστήρες με 29 φυσίγγια πιστολιού, οκτώ φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και πλήθος κλοπιμαίων, μεταξύ των οποίων ένα αυτοκίνητο και δύο μηχανές.



Μαροκινός λαθρομετανάστης έκλεψε 85 μπουκάλια αλκοόλ

Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, χθες (25-12-2011) τα ξημερώματα, στα Ιωάννινα, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκο, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, διέρρηξαν εστιατόριο στα Ιωάννινα και αφαίρεσαν από την αποθήκη (85) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και διάφορα άλλα προϊόντα.

Αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής και της παράνομης εισόδου στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.



Αλβανός παρέσυρε πεζό και τον εγκατέλειψε αβοήθητο

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου σε βάρος ενός 23χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 23χροχος είναι ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσυκλέτας που την 15-12-2011 το απόγευμα στην Σκάλα Πάτμου, αφού παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά 59χρονο ημεδαπό τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας τη μοτοσυκλέτα.

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα ανήκει σε 22χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου βεβαιωθήκαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.



Ρήμαξαν τα σπίτια στη Ρόδο οι Γεωργιανοί

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εγκληματική ομάδα αλλοδαπών διαρρηκτών και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της, υπήκοοι Γεωργίας, 30, 32 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις οικιών.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου και εντοπίστηκαν τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας να πραγματοποιούν κατόπτευση της περιοχής.

Αφού συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή τους δυο κινητά τηλέφωνα με « hands free », ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια, δυο σουγιάδες ελβετικού τύπου και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 20 εκατοστών.

Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες κατασχέθηκε ως μέσο για τη διάπραξη κλοπών.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία τους στο Φαληράκι, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων από διαρρήξεις, που είχαν διαπράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου κλπ. Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να τακτοποιηθούν με περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα και κατηύθυνε την δράση των υπόλοιπων δυο συλληφθέντων, οι όποιοι κατά την διάρκεια των διαρρήξεων εναλλάσσονταν σε ρόλους «τσιλιαδόρου» και «μπουκαδόρου», ανάλογα με τις περιστάσεις.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δέκα (10) διαρρήξεις, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα και συγκεκριμένα :

Την 15/12/2011, διέρρηξαν τρία (3) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,

Την 17/12/2011 το βράδυ, διέρρηξαν διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου,

Την 19/12/2011, διέρρηξαν τρία (3) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,

Την 20/12/2011, διέρρηξαν δυο (2) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,

Το χρονικό διάστημα από 17 έως 20-12-2011, διέρρηξαν επίσης ένα διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (22-12-2011) στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Επιπλέον κατά την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή άλλων δυο ομοεθνών τους. Ειδικότερα σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία 37χρονης Γεωργιανής, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε ο 30χρονος «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, βρέθηκαν αντικείμενα από άλλη διάρρηξη, που είχε γίνει την 9-12-2011 σε οικία στη Ρόδο .

Όπως προέκυψε τα κλοπιμαία αυτά είχε παραδώσει στην 37χρονη άλλος 37χρονος Γεωργιανός, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε επίσης έρευνα, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα κλοπιμαία της συγκεκριμένης διάρρηξης καθώς και ένα αρχαίο νόμισμα .

Ο 37χρονος συνελήφθη για κλοπή και κατοχή αρχαίου αντικειμένου, ενώ σε βάρος της 37χρονης, η οποία διέμενε παράνομα στην Χώρα, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και κρατείται για διοικητική απέλαση.



Γύφτος έκλεψε μέσα στο σπίτι της γιαγιά στην Κέρκυρα

Εξιχνιάστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων Κέρκυρας η κλοπή που έγινε σε οικία στο Βιρό Κέρκυρας την Τετάρτη (21-12-2011) το πρωί και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή.
Όπως διαπιστώθηκε από την αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, ο 22χρονος Ρομά εισήλθε από ανασφάλιστη είσοδο στην οικία 77χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρυσαφικά συνολικής αξίας (2.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου