Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Από καθαρή σύμπτωση είναι και αυτοί Αλβανοί


Βρήκαν τους ληστές με τα μαχαίρια που ξυλοκόπησαν ζευγάρι στην Ζαχάρω Ηλείας 

Μπορεί να πέρασαν δυόμισι μήνες από την άγρια επίθεση που δέχθηκε ένα ζευγάρι μέσα στο σπίτι του στην Ζαχάρω Ηλείας από ληστές, αλλά η υπόθεση εξιχνιάστηκε.

Ωστόσο, οι δύο αλλοδαποί δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου...

Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος οδήγησε στα ίχνη των δυο Αλβανών ηλικίας 39 και 35 χρόνων, οι οποίοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του ζεύγους στις 14 Ιανουαρίου παραβιάζοντας το παράθυρο του μπάνιου. Οι κακοποιοί επιτάθηκαν στον 63χρονο ιδιοκτήτη και τον χτύπησαν, ενώ απείλησαν με μαχαίρι την 56χρονη σύζυγο του για να τους αναγκάσουν να τους δώσουν χρήματα και τιμαλφή.

Οι δράστες άρπαξαν όλα κι όλα 60 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ, ενώ πήραν ένα κινητό και τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου των θυμάτων με υο οποίο διέφυγαν. Όταν το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, οι αστυνομικοί το ερεύνησαν εξονυχιστικά και ανακάλυψαν τα αποτυπώματα των ληστών με τα οποία σχημάτισαν δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και την διαβίβασαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.


Extra:

Συλλήψεις τριών αλλοδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Δύο Αλβανοί 31 και 41 ετών και μια γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής 24 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ στη Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί, έπειτα από πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν τους δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.

Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 22.240 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ, δύο ΙΧ αυτοκίνητα, μία ζυγαριά ακριβείας και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Σπείρα Αλβανών ρήμαζε σπίτια στην Αρκαδία

Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη και συμπλοκή σώμα με σώμα, κατάφεραν οι αστυνομικοί να φορέσουν χειροπέδες στα μέλη της σπείρας των Αλβανών κακοποιών που είχαν ρημάξει τα σπίτια της Τρίπολης και των γύρω χωριών. Οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 28, 29 και 28 χρόνων τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητό τους μετά την διπλή διάρρηξη σε σπίτια ενός χωριού της Τρίπολης από τα οποία άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Τρίπολης κατάφεραν να τους εντοπίσουν σε αγροτική περιοχή κοντά στο Αρτεμίσιο, όπου ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον 29χρονο, παρά την αντίσταση που προέβαλε. Οι άλλοι δύο διέφυγαν, αλλά συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο Λεβίδι, αφού και αυτοί αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλοπιμαία που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η έρευνα διαλεύκανε άλλες τρεις διαρρήξεις που είχαν κάνει στις 28 Ιανουαρίου και τις 28 Φεβρουαρίου σε σπίτια μέσα στην Τρίπολη, από τα οποία οι αλλοδαποί κακοποιοί είχαν αρπάξει χρήματα, κοσμήματα, έγγραφα και ένα κινητό. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται καθώς θεωρείται σίγουρο πως έχουν κάνει και άλλες κλοπές.


Εξιχνιάστηκε μία ληστεία και δύο περιπτώσεις κλοπών στην Πάργα Πρέβεζας.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί επιπλέον ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρέβεζας, για παρόμοια αδικήματα.

Εξιχνιάστηκε μία ληστεία και δύο κλοπές σε οικίες, στην Πάργα Πρέβεζας, που είχε διαπράξει εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούταν στην περιοχή. Για την συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και τριών (3) ακόμη ατόμων που αναζητούνται, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές και δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τα τέλη του Ιανουαρίου 2012.

Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών - κλοπών:

Την 27/28.01.2012 στην Πάργα, αφού μπήκαν σε οικία παραβιάζοντας την πόρτα της εισόδου, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, ένα ρολόι και χρηματικό ποσό.

Την 31.01-01.02.2012, αφού παραβίασαν δύο οχήματα στην Πάργα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους δύο κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και άλλα αντικείμενα.

Την 08.02.2012 τα ξημερώματα στην Πάργα, φορώντας κουκούλες, παραβίασαν την είσοδο οικίας ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή των παραπάνω κυνηγετικών όπλων και μαχαιριού, ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των παθόντων.

Σημειώνεται ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν τότε οι δράστες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 09-02-2012 σε σημείο της Ιονίας Οδού στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ τα κλαπέντα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, την 19-02-2012 κοντά στην Επαρχιακή Οδό Πάργας – Πρέβεζας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καλύβα, που εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες.

Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας των συνεργών του, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.


Συνελήφθη αλλοδαπός για διάρρηξη περιπτέρου στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας


Συνελήφθη, σήμερα (27-03-2012) το πρωί στην Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.


Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στη Φιλιππιάδα, ο 25χρονος διέρρηξε με λοστό ψυγείο και μεταλλική ντουλάπα περιπτέρου, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε ψιλικά και αναλώσιμα είδη, συνολικής αξίας διακοσίων (200) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας ενήργησαν επισταμένες έρευνες με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου