Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Έτοιμοι να σφαχτούν στα Σκόπια ~ Δολοφονία 5 ατόμων


Ένταση επικρατεί από το μεσημέρι σε περίχωρα των Σκοπίων, από τα οποία κατάγονταν πέντε άτομα τα οποία δολοφονήθηκαν χθες το βράδυ κοντά σε τεχνητή λίμνη στην περιοχή Σμίλκοβτσι.

Οι κάτοικοι των περιχώρων αυτών διαδηλώνουν από το μεσημέρι ζητώντας από τις διωκτικές αρχές να εξιχνιάσουν το περιστατικό και να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.


Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο αστικά λεωφορεία και τρία αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΒ Γκιόργκι Ιβάνοφ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των νεκρών και καταδίκασε την αποτρόπαιη δολοφονική πράξη.
"Ζητώ και αναμένω από τα αρμόδια όργανα να εξιχνιάσουν το περιστατικό και παράλληλα απευθύνω έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση", ανέφερε ακόμη ο κ.Ιβάνοφ σε δήλωση του.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΒ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα δήλωσε ότι η αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες για το περιστατικό και ότι έχει πάρει καταθέσεις από τριάντα άτομα.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να αποφεύγουν εικασίες σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες μπορούν να υπονομεύσουν, όπως είπε, τις διεθνοτικές σχέσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, οι τέσσερις έφηβοι πρώτα δέθηκαν πισθάγκωνα, μετά πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και μετά αλλεπάλληλες φορές στο σώμα. Δίπλα στις σορούς τους βρέθηκαν τα καλάμια ψαρέματος που είχαν μαζί τους, σάντουιτς και δεκάδες κάλυκες από την εκτέλεση.

Δέκα λεπτά μετά από την εν ψυχρώ εκτέλεση των τεσσάρων νεαρών εκτελέστηκε και ένας 40χρονος, ο οποίος ψάρευε λίγο πιο πέρα και οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν μάρτυρας της εκτέλεσης και δολοφονήθηκε για να μη μιλήσει.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει έκρυθμη και το Μεγάλο Σάββατο, με πλήθη σκοπιανών από τα χωριά Ραντιτσάνι και Σμιλκόβτσι απ’ οπού κατάγονταν οι νεκροί να παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει και να απαιτούν δικαιοσύνη φωνάζοντας τα ονόματα των νεκρών.

Η αστυνομία έχει στείλει στην περιοχή πάνω από 400 αστυνομικούς για να προλάβει συγκρούσεις με την αλβανική μειονότητα, και ενώ επισήμως δεν αναφέρει πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών, εντούτοις πηγές της δηλώνουν ότι οι δράστες είναι αλβανικής καταγωγής.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου