Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το φιάσκο της κυβέρνησης Παπαδήμου


Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση σωτηρίας που συγκροτήθηκε υπό τον Λουκά Παπαδήμο είχε ως αποκλειστικό σκοπό, πέραν της δανειακής σύμβασης, την εφαρμογή του PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτός ήταν ο σκοπός της «οικουμενικής» κυβέρνησης, και για τον λόγο αυτόν η χώρα δεν προχώρησε τον Ιανουάριο, όπως θα έπρεπε, σε εθνικές εκλογές.

Εξι μήνες μετά τον Νοέμβριο του 2011, κι ενώ βαδίζουμε σε εκλογική αναμέτρηση, εκείνο που στην πράξη αποδεικνύεται είναι ότι η κυβέρνηση σωτηρίας δεν κατάφερε ούτε το αυτονόητο, ενώ αποδεικνύεται στην πράξη ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη χώρα, την κοινωνία, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις!


Και παράλληλα καταδεικνύεται πόσο ανίκανες να εφαρμόσουν πολιτικές και να παραγάγουν έργο είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας! Ιδίως μάλιστα όταν σε αυτές προΐστανται τεχνοκράτες –όπως στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Παπαδήμος–, οι οποίοι δεν μπορούν αντιληφθούν ούτε τον πολιτικό χρόνο, ούτε τι συμβαίνει στη βάση της κοινωνίας, η οποία την ώρα τούτη βράζει. Αντιθέτως, εκείνο που είδαμε αυτούς τους έξι μήνες είναι, αντί να επιχειρείται η εφαρμογή του PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκειμένου να διασωθεί το σύστημα και να τροφοδοτηθεί με ρευστότητα η ανάπτυξη, να υπάρχει ένα πάρτι ρυθμίσεων, τροπολογιών, νομοθετημάτων που στο σύνολό τους εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα, είτε κομματικά, είτε προσωπικά, είτε επιχειρηματικά!

Μέσα σε ένα εξάμηνο η χώρα σχεδόν διαλύθηκε, καθώς επιβεβαιώθηκαν το έλλειμμα εξουσίας και η αδυναμία εφαρμογής των νόμων, ενώ μέσα σε αυτή την εικόνα διάλυσης προσπάθησαν να επιβάλουν την ισχύ τους εξωθεσμικά συμφέροντα, προνομιακοί εργολάβοι και προμηθευτές που θέλουν να αποκτήσουν τζάμπα τα φιλέτα του κράτους τα οποία βγαίνουν προς πώληση, αλλά και παρακρατικοί που, σε συνεργασία με μεγαλοδημοσιογράφους και εκδότες, έχουν προχωρήσει σε δημιουργία σπείρας εκβιαστών που ακούν, με κοριούς και… βαλίτσες, τους πάντες προκειμένου να αποσπάσουν από αυτούς χρήματα, πληροφορίες ή ό,τι άλλο επιδιώκουν!

Είναι επομένως προφανές πως την ώρα τούτη επιβάλλεται περισσότερο παρά ποτέ η ύπαρξη αυτοδύναμης κυβέρνησης που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της χωρίς εξαρτήσεις και εκβιασμούς και θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους ευρωπαϊκούς και τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας καλύτερους όρους προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος η Ελλάδα να μετατραπεί σε νέα Αργεντινή!

Και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να δώσει την απάντησή του αλλά και την ετυμηγορία του στις εθνικές εκλογές και να τιμωρήσει αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, ενώ δεν θα πρέπει να επιτρέψει μέσα από την ακυβερνησία η Ελλάδα να παραμείνει όμηρος των ξένων χωρών και των ξένων ισχυρών επιχειρηματικών, τραπεζικών συμφερόντων που ορέγονται την περιουσία του Δημοσίου, την οποία θέλουν υφαρπάξουν αφού προηγουμένως τοποθετήσουν στη χώρα μας κυβέρνηση δήθεν τεχνοκρατών - στην πραγματικότητα ανδρείκελα και μαριονέτες της δικής τους επιρροής, σύγχρονους κοτζαμπάσηδες και προεστούς, που επί Τουρκοκρατίας λυμαίνονταν τη χώρα και τους πολίτες της.

Υπό αυτή την οπτική γωνία, μετά το φιάσκο της κυβέρνησης Παπαδήμου και την ομολογία αποτυχίας του μοναδικού έργου που είχε αναλάβει, οφείλουμε ως κοινωνία να προσεγγίσουμε την 6η Μαΐου ως ημέρα αποτίναξης του ξένου ζυγού, ως αφετηρία εκκίνησης μιας σκληρής διαπραγμάτευσης προκειμένου η Ελλάδα να απαλλαγεί από τους όρους εξαθλίωσης που οι δήθεν εταίροι μας έχουν επιβάλει! Και τούτο δεν μπορεί να γίνει με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μόνο μέσα από μια αυτοδυναμία.

axiaplus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου