Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου ~ Μηχανισμός των Αντικυθήρων (Βίντεο)


Ένα εξαιρετικό ντοκυμανταίρ για τη συναρπαστική ιστορία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Μην το χάσετε!

Μια ιστορική και επιστημονική έρευνα που περιγράφει την εκπληκτική ιστορία, του πώς οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν έναν υπολογιστή, πριν από 2.000 χρόνια.

Με φόντο το υπέροχο σκηνικό της κλασσικής Ελλάδος, η ταινία αφηγείται το πώς οι αρχαίοι είχαν τη γνώση και τη δημιουργικότητα για να πραγματοποιήσουν μια τέτοια μηχανή.:

Παρουσιάζει τον ιδιοφυή εφευρέτη που κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και περιγράφει τη λειτουργία αυτού του υπολογιστή. Εστιάζοντας στο έργο ενός άλλου επιστήμονα, η ταινία ακολουθεί μια διεθνή ερευνητική ομάδα, που τελικά κατάφερε να συνθέσει το παζλ του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Επιστημονικές ανακαλύψεις απεικονίζονται με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, ενώ τα εκπληκτικά γραφικά αποκαλύπτουν μια σειρά από μυστηριώδεις αριθμούς που έλυσαν το αίνιγμα των γραναζιών-μια πραγματική ιστορία, ένας κώδικας Da Vinci που στήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.

Για τον κόσμο της επιστήμης, είναι όσο σημαντικός είναι ο Παρθενώνας για την αρχιτεκτονική και η ανακάλυψη του DNA για την ιατρική.


Σκηνοθέτης: Mike Beckham
Σενάριο: Mike Beckham
Παραγωγή: Tony Freeth /Images First Ltd 2012
Συμπαραγωγή: EΡΤ Α.Ε., ARTE, NHK, Nikon, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
tvrip by kkyr








*Με αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο μπορείτε σε μόλις 3 λεπτά να σχηματίσετε μια σφαιρική άποψη για το μεγαλύτερο τεχνολογικό και μη επίτευγμα της αρχαιότητας, στα ελληνικά.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου