Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οι ρατσιστικές επιθέσεις της ημέρας ~ Λάθρο-news today

Αλβανός βίαζε την κόρη του επί 2 χρόνια
Αλγερινός ρατσιστής επιτέθηκε με μαχαίρι σε 22χρονο Έλληνα
Εντοπίστηκαν 13 κιλά ηρωίνης σε σπίτι - εργαστήριο στις Αχαρνές
Αλώνιζε στην Φθιώτιδα ο Αλβανός δολοφόνος
Πακιστανοί άφησαν ανήλικο να πεθάνει από ασιτία...
Αλβανοί ρατσιστές λήστεψαν και τον ταχυδρόμο στην Πάτρα
Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα
Σωματέμποροι κρατούσαν "φυλακισμένη" 19χρονη
Ο καφές για έξι κρατούμενους είχε ηρωίνη και χασίς!
Έπιασαν έναν από τους μασκαράδες που λήστεψαν ηλικιωμένο
Ο αλλοδαπός τεχνικός δεν ήρθε για επισκευή γιαγιά...
Αλβανοί ρατσιστές τελικά οι ληστές της 81χρονης στον Βόλο
Γύφτοι μπουκάρουν σε σπίτια παπούδων & τους βασανίζουν
Πακιστανοί έσφαζαν αρνιά ενώ τους καταδίωκαν αστυνομικοί!
Αλβανός δραπέτης γυρνούσε την Ελλάδα με τρία κιλά χασίς!
Πολιορκία γύφτων σε σπίτι στο Αγρίνιο!
Φυλακίστηκε μόλις ενηλικιώθηκε δράστης 50 διαρρήξεων!


Αλβανός βίαζε την κόρη του επί 2 χρόνια

Έναν εφιάλτη ζούσε εδώ και δυό χρόνια μέσα στο ίδιο της το σπίτι μία 18χρονη, την οποία βίαζε ο ίδιος της ο πατέρας, ηλικίας 41 χρόνων. Η κοπέλα δεν άντεξη το μαρτύριο και αφού τον κατήγγειλε στην αστυνομία, χθες το βράδυ συνελήφθη από την Ασφάλεια Κορίνθου. Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη σε χωριό του πρώην δήμου Σολυγείας όπου διαμένει μόνιμα. Όπως είπε στους αστυνομικούς η 18χρονη, είχε υποστεί συνεχείς βιασμούς από τον πατέρα της, ο οποίος κατάγεται από την Αλβανία.
Ανέφερε ότι την κρατούσε κλειδωμένη για να μην μπορεί να βγαίνει από το σπίτι, ενώ, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η μητέρα της γνώριζε τα πάντα, αλλά δεν μιλούσε διότι φοβόταν τις απειλές του συζύγου της.



Αλγερινός ρατσιστής επιτέθηκε με μαχαίρι σε 22χρονο Έλληνα

Συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 31 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.
Ειδικότερα, ο δράστης πλησίασε πεζός σταθμευμένο όχημα στο οποίο επέβαινε 22χρονος ημεδαπός όπου με την απειλή μαχαιριού επιχείρησε να του αφαιρέσει χρήματα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή ενήργησαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη του 31χρονου. Στην κατοχή του δράστη οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι με το όποιο είχε προηγουμένως επιχειρήσει να ληστέψει τον 22χρονο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Εντοπίστηκαν 13 κιλά ηρωίνης σε σπίτι - εργαστήριο στις Αχαρνές

Περίπου 13 κιλά ηρωίνης, ποσότητα κάνναβης, όπλα και χρήματα, εντόπισαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή Αχαρνών. Το σπίτι χρησιμοποιούσαν δύο Αλβανοί και μία Ελληνίδα ως εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας ηρωίνης.

Οι δράστες συνελήφθησαν, ύστερα από πληροφορίες ότι μέλη οργανωμένης ομάδας διακινούν ποσότητες ναρκωτικών σε αθίγγανους αλλά και άλλους μικροεμπόρους, κυρίως στις περιοχές των Αχαρνών και του Ζεφυρίου.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12,9 κιλά ηρωίνης, 398 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 38 γραμμάρια ακατέργαστης, ένα υποπολυβόλο με γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια, ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένα πλήρες εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Αλώνιζε στην Φθιώτιδα ο Αλβανός δολοφόνος

Ένα μήνα μετά τη σύλληψη του 31χρονου αρχηγού του, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ένα ακόμη μέλος της σπείρας των Αλβανών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ στις 22 Ιανουαρίου έναν 68χρονο στην Παραλία Αυλίδας, μπροστά στα μάτια της συζύγου και ενός φιλικού τους ζευγαριού.

Ο 23χρονος αλλοδαπός κυκλοφορούσε «ελεύθερος και ωραίος» στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, όπου συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και στην κατοχή του κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα χασίς. Ο άτυχος 68χρονος έτρωγε μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι φίλων τους, όταν ξαφνικά άναψε το εξωτερικό φως που ενεργοποιείται με φωτοκύτταρο. Ο 68χρονος βγήκε για να δει τι συνέβαινε, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν κουκουλοφόρο και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Όμως, ένας από τους δυο συνεργούς του τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι με μια κυνηγετική καραμπίνα!

Ο 31χρονος Αλβανός «εγκέφαλος» της σπείρας επί τουλάχιστον πέντε μήνες, είχε συλληφθεί στις 6 Μαρτίου στην Πεντέλη και προφυλακίστηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Η έρευνα που ακολούθησε εξιχνίασε τρεις ληστείες, δέκα διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια της Αττικής, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, που έκαναν οι κακοποιοί από τις αρχές Οκτωβρίου ως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011 με λεία 6.950 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, μια καραμπίνα, ηλεκτρονικές συσκευές, πιστωτικές κάρτες, εργαλεία, ρούχα, καθώς και τρία οχήματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, επιπλέον τρεις (3) ληστείες, δέκα (10) διακεκριμένες κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες το χρονικό διάστημα από αρχές Οκτωβρίου του 2011 έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011 σε περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Αναλυτικότερα εξιχνιάσθηκαν :

Ένοπλη ληστεία σε σπίτι, σε βάρος 74χρονης ημεδαπής, που συνέβη το απόγευμα της 11-11-2011 στην Παλλήνη Αττικής.

Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 51χρονου ημεδαπού, που συνέβη το απόγευμα της 04-12-2011, στο Πικέρμι Αττικής.

Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 74χρονου ημεδαπού και της 73χρονης συζύγου του, που συνέβη το βράδυ της 19-12-2011 στα Πλατανάκια Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία 48χρονου ημεδαπού που έγινε νωρίς το πρωί της 02-10-2011 στον Ωρωπό Αττικής.

Κλοπή σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού που έγινε το χρονικό διάστημα από 22 έως 23-11-2011, στην Κερατέα Αττικής.

Κλοπή σε οικία 80χρονης ημεδαπής που έγινε το χρονικό διάστημα από 22 έως 23-11-2011, στην Κερατέα Αττικής.

Κλοπή σε οικία 70χρονου ημεδαπού που έγινε της 28-11-2011 στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Κλοπή σε οικία 77χρονου ημεδαπού που έγινε το χρονικό διάστημα από 30-11-2011 έως 01-12-2011, στον Ωρωπό Αττικής.

Κλοπή σε οικία 37χρονης ημεδαπής που έγινε το χρονικό διάστημα από 02 έως 05-12-2011, στον Κάλαμο Αττικής.

Κλοπή σε οικία 69χρονου ημεδαπού που έγινε νωρίς το πρωί της 05-12-2011 στην Κερατέα Αττικής.

Κλοπή σε οικία 50χρονου ημεδαπού που έγινε το βράδυ της 17-12-2011, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία 28χρονου ημεδαπού που έγινε το βράδυ της 24-12-2011 στην Κερατέα Αττικής.

Κλοπή σε οικία 48χρονου ημεδαπού που έγινε το απόγευμα της 24-12-2011 στην Κερατέα Αττικής.

Απόπειρα κλοπής σε οικία 68χρονου ημεδαπού που έγινε το χρονικό διάστημα από 24 έως 25-12-2011 στην Κερατέα Αττικής, όπου προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.



Πακιστανοί άφησαν ανήλικο να πεθάνει από ασιτία...

Υπόθεση απαγωγής από κύκλωμα απάνθρωπων δουλεμπόρων, με ανατριχιαστική κατάληξη, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Ασφάλειας Αττικής.

Οι δουλέμποροι κρατούσαν επί 2,5 μήνες, χωρίς φαγητό, 17χρονο Πακιστανό, προκειμένου να αποσπάσουν λύτρα από τους συγγενείς του και στο τέλος τον εγκατέλειψαν νεκρό από ασιτία, σε ένα παγκάκι στους Αγίους Αναργύρους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες είναι οκτώ Πακιστανοί, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας και αναζητούνται οι υπόλοιποι.

Η απαγωγή του 17χρονου διαπράχθηκε περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2010 και διήρκησε έως την 9-1-2011, όταν βρέθηκε, νεκρός, ο ανήλικος, από συγγενείς του που διαμένουν στην Ελλάδα. Όπως προέκυψε ιατροδικαστικά, ήταν υποσιτισμένος, αφού οι δράστες, για να εκβιάζουν τους συγγενείς του στο Πακιστάν, δεν του έδιναν τροφή.

Ο 24χρονος Πακιστανός, που συνελήφθη, είναι αυτός που διαπραγματευόταν με τους συγγενείς του απαχθέντος την καταβολή των λύτρων για την απελευθέρωσή του και επιπλέον φρουρούσε τον 17χρονο, στο διάστημα της κράτησής του.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες μετέφεραν τον 17χρονο, μαζί με άλλους παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν, στην Ελλάδα και τον κρατούσαν παράνομα, απαιτώντας από τους συγγενείς του να τους καταβάλουν το ποσό των 5.500 ευρώ, για να τον απελευθερώσουν. Οι συγγενείς του θύματος κατέβαλαν το ποσό, όμως οι δράστες συνέχιζαν να τον κρατούν, απαιτώντας και άλλα χρήματα.

Τις βραδινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου του 2011, οι δράστες επικοινώνησαν με τους συγγενείς του απαχθέντα για να τον παραλάβουν από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων, όπου και τον βρήκαν σε ένα παγκάκι, νεκρό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να συλληφθούν οι συνεργοί του.



Αλβανοί ρατσιστές λήστεψαν και τον ταχυδρόμο στην Πάτρα

Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία που είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο περίπου, σε ταχυδρομικό διανομέα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, υπήκοου Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών και ενός ακόμα συνεργού του, ο οποίος αναζητείται, για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα την (2-3-2011) το πρωί, στην Οβρυά Πατρών, ο δράστης που αναζητείται πλησίασε ένα 53χρονο ταχυδρομικό διανομέα και αφού πυροβόλησε μια φορά στο αέρα για εκφοβισμό, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.359 ευρώ. Έπειτα επιβιβάστηκε σε όχημα που οδηγούσε ο 26χρονος και τράπηκαν σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε, ότι ο ένας από τους δράστες της ληστείας είναι ο 26χρονος.

Το αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες πραγματοποίησαν τη ληστεία βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 17-3-2011, στην Πάτρα και από τον έλεγχο των στοιχείων προέκυψε ότι είχε αφαιρεθεί από 38χρονο αλλοδαπό, στον οποίο αποδόθηκε μετά την κατάσχεση του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 26χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.



Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Σπείρα κλεφτών αυτοκινήτων, οι οποίοι εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες τους ζητώντας λύτρα για να τους τα επιστρέψουν, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφαλείας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχτές το βράδυ, στο Αιγάλεω και στην Κυψέλη, δύο Αλβανούς, ηλικίας 20 και 18 ετών και έναν 23χρονο Έλληνα, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από την καταγγελία ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστο άτομο, το οποίο απαιτούσε 6.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει το ΙΧ αυτοκίνητό του, το οποίο είχε κλαπεί την 2/4/2012.

Έπειτα από την καταγγελία, οργανώθηκε επιχείρηση από το Τμήμα Εκβιαστών και ορίσθηκε συνάντηση του εκβιαστή με τον καταγγέλλοντα στην περιοχή του Αιγάλεω. Εκεί εντοπίσθηκε το κλεμμένο όχημα και οι δύο από τους δράστες που προσήλθαν για να παραλάβουν τα χρήματα, ενώ ο τρίτος εντοπίσθηκε αμέσως μετά στην περιοχή της Κυψέλης.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος κλεμμένων εξαρτημάτων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ένα ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας κλεμμένου αυτοκινήτου, δύο μαχαίρια και δύο αεροβόλα όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.



Σωματέμποροι κρατούσαν "φυλακισμένη" 19χρονη

Μία 19χρονη Ρουμάνα εκμεταλλευόταν, για περισσότερο από δύο μήνες, πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας υποχρεώνοντάς την να εκδίδεται για λογαριασμό τους.
Ο «εφιάλτης» της νεαρής κοπέλας ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη όταν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική της κατάσταση, την έπεισαν να έρθει στη χώρα μας.

Αρχικά την κρατούσαν φυλακισμένη σε διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου την εξέδιδαν, κρατώντας όλα τα χρήματα που εισέπραττε ενώ δύο μήνες αργότερα την μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίστηκε η επ' αμοιβή έκδοσή της.

Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, η 19χρονη κατάφερε να αποδράσει από το διαμέρισμα στο οποίο ήταν έγκλειστη και κατήγγειλε όσα βίωνε στις ρουμανικές προξενικές αρχές της Θεσσαλονίκης αλλά και στην Διεύθυνση Ασφάλειας της πόλης.

Μετά από αστυνομικές έρευνες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των μελών του κυκλώματος σωματεμπορίας. Πρόκειται για πέντε άτομα, ρουμανικής και αλβανικής καταγωγής, εκ των οποίων τρεις άντρες και δύο γυναίκες. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματεμπορία από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Στη νεαρή γυναίκα γνωστοποιήθηκαν οι ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε ειδική μονάδα αρωγής.

 
 
Ο καφές για έξι κρατούμενους είχε ηρωίνη και χασίς!

Καφέ με… ηρωίνη και χασίς έστειλαν δύο άγνωστοι σε έξι αλλοδαπούς που κρατούνταν στα κρατητήρια του τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων στη Λάρισα περιμένοντας να δικαστούν! Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ναρκωτικά, όχι όμως και τους μυστηριώδεις αποστολείς που ανέθεσαν την μεταφορά των καφέδων σε… delivery!

Ο έλεγχος που έγινε στους καφέδες πριν παραδοθούν στους κρατούμενους, έδειξε ότι μέσα υπήρχαν τρία νάιλον σακουλάκια με ηρωίνη συνολικού βάρους 19,3 γραμμαρίων και άλλο ένα με 1,7 γραμμάριο αποξηραμένης κάνναβης. Ο υπάλληλος του καταστήματος είπε ότι τους είχαν παραγγείλει δυο άγνωστοι οι οποίοι, αν και αρχικά τους πήραν, μετά τους παρέδωσαν σε εκείνον για να τους πάει στο αστυνομικό κτίριο.

Ως παραλήπτες των… «ενισχυμένων» καφέδων, συνελήφθησαν πέντε άνδρες ηλικίας 49, 22, 30, 34 και 30 χρόνων και μια 24χρονη γυναίκα, οι οποίοι είχαν μεταχθεί από διάφορες φυλακές στη Λάρισα όπου θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ποινική υπόθεση για την οποία κατηγορούνται. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, θα μοιράζονταν τα ναρκωτικά για να τα διακινήσουν σε άλλους κρατούμενους όταν επέστρεφαν στις φυλακές. Και οι έξη θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 
 
Έπιασαν έναν από τους μασκαράδες που λήστεψαν ηλικιωμένο

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας από τους… μασκαράδες που τραυμάτισαν και λήστεψαν έναν ηλικιωμένο στα Αλέσια της Σπάρτης, εισβάλλοντας στο σπίτι του φορώντας αποκριάτικες μάσκες! Όπως αποδείχθηκε, είχε διαρρήξει και το σπίτι μιας άλλης γριούλας σε κοντινή περιοχή.

Ο 22χρονος τσιγγάνος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τη ληστεία που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, όταν μαζί με έναν ακόμη συνεργό του που παραμένει άγνωστος, χτύπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά τον 72χρονο για να του αρπάξουν χρήματα και χρυσαφικά. Η προανάκριση διαλεύκανε και την διάρρηξη που είχε γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου του 2011 στο σπίτι μιας 75χρονης στην Τρύπη Λακωνίας με λεία χρυσαφικά, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές και ληστείες.

*** Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια διέρρηξε στο Ναύπλιο ένας 26χρονος Γεωργιανός, που έκλεψε χρήματα και κοσμήματα αξίας 12.750 ευρώ! Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του πήρε το δρόμο για την Εισαγγελία, αλλά η έρευνα δεν σταματά καθώς οι διαρρήξεις που εξιχνιάστηκαν έγιναν τον Οκτώβριο του 2009 και τον Δεκέμβριο του 2010 και οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως έχει διαπράξει πολύ περισσότερες!


 
 Ο αλλοδαπός τεχνικός δεν ήρθε για επισκευή γιαγιά...

Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (04-04-2012) από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην περιοχή της Τούμπας, 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, λίγο νωρίτερα έπεισε 85χρονη ημεδαπή ότι είναι τεχνικός τηλεοράσεων-ηλεκτρολόγος και εισήλθε στο διαμέρισμά της, απ’ όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος, από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2011, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο και εκμεταλλευόμενος το προχωρημένο της ηλικίας των θυμάτων του (συνολικά 7 ημεδαποί: 2 άνδρες, 5 γυναίκες), αφού τους έπειθε ως προς την υποτιθέμενη ιδιότητά του, εισερχόταν στις οικίες τους, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Αλβανοί ρατσιστές τελικά οι ληστές της 81χρονης στον Βόλο

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η ληστεία που έγινε την 21-09-2011 στην Νταμούχαρη Μαγνησίας, σε βάρος 81χρονης ημεδαπής. Σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 28 και 23 ετών, καθώς και δύο ακόμη αγνώστων, μέχρι στιγμής, συνεργών τους.

Οι ανωτέρω δράστες, πρώτες πρωινές ώρες της 21-09-2011 διέρρηξαν την οικία της 81χρονης και απαίτησαν από την παθούσα να τους παραδώσει χρήματα. Η ηλικιωμένη αρνήθηκε και αφού την κλείδωσαν στην τουαλέτα, ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν 3.500 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ, ένα πυροβόλο όπλο τύπου περιστρόφου, καθώς και δύο (2) ασύρματες συσκευές σταθερής και μία (1) κινητής τηλεφωνίας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου συνεχίζεται η προανάκριση, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.



Γύφτοι μπουκάρουν σε σπίτια παπούδων & τους βασανίζουν

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση ληστείας και μία (1) διάρρηξης - κλοπής σε οικία στην Λακωνία , ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 22χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για ληστεία και κλοπή.
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε ότι, ο 22χρονος είχε διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστείας και κλοπής-διάρρηξης:

Την 26-02-2012 το βράδυ, στα Αλέσια Λακωνίας, μαζί με ένα ακόμη συνεργό του, φορώντας αποκριάτικες μάσκες, αφού μπήκαν σε οικία 72χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά, ενώ τραυμάτισαν ελαφρά τον 72χρονο, όταν τους αντιλήφθηκε.

Το χρονικό διάστημα από 12-9-2011 έως 13-9-2011, στην Τρύπη Λακωνίας, αφού διέρρηξε οικία 75χρονης ημεδαπής, αφαίρεσε χρυσαφικά.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και του άλλου συνεργού του, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Πακιστανοί έσφαζαν αρνιά ενώ τους καταδίωκαν αστυνομικοί!

Βουτηγμένους στο αίμα και στριμωγμένους μέσα σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μαζί με τα… πέντε πρόβατα που είχαν κλέψει, συνέλαβαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. τους Πακιστανούς ζωοκλέφτες στο Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας! Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι αλλοδαποί είχαν προλάβει να… σφάξουν ένα από τα ζώα!
Οι τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου πάτησαν γκάζι και προσπάθησαν να ξεφύγουν, όταν οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού- Αστακού. Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν και να συλλάβουν τρεις από αυτούς ηλικίας 40, 29 και 19 χρόνων, δεν πίστευαν στα μάτια τους από το θέαμα που αντίκρισαν.

Τα τέσσερα πρόβατα ήταν αραδιασμένα μέσα στο αυτοκίνητο, που ήταν πλημμυρισμένο από το αίμα του πέμπτου που ο 29χρονος Πακιστανός είχε σκοτώσει με ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 10 εκατοστών! Τα ζώα είχαν κλαπεί λίγο νωρίτερα από το ποιμνιοστάσιο ενός 38χρονου στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας και του επιστράφηκαν, ενώ οι δράστες που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου με τις κατηγορίες της ζωοκλοπής και ζωοκτονίας. Ένας ακόμη 28χρονος ομοεθνής τους αναζητείται.



Αλβανός δραπέτης γυρνούσε την Ελλάδα με τρία κιλά χασίς!

Από την Πάτρα, όπου… «ξέχασε» να επιστρέψει στις φυλακές όταν τελείωσε η άδεια που του δόθηκε, έφτασε στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής και από εκεί στη Λάρισα για να πουλήσει τα τρία κιλά ακατέργαστης κάνναβης που είχε στα χέρια του! Ο αγοραστής, όμως, ήταν αστυνομικός!

Ο 33χρονος Αλβανός που θεωρείται δραπέτης από τις 22 Φεβρουαρίου, δεν πέρασε απαρατήρητος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου οι οποίοι τον ακολουθούσαν κατά πόδας περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να τον βάλουν στο χέρι. Όταν έφτασε στη Λάρισα, ένας αστυνομικός ήρθε σε επαφή μαζί του παριστάνοντας τον αγοραστή και συμφώνησαν να του δώσει τρία κιλά χασίς αντί 3.600 ευρώ.

Στο ραντεβού, ο δραπέτης του παρέδωσε τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τριών κιλών και 180,5 γραμμαρίων, αλλά μόλις πήρε τα προσημειωμένα χρήματα συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας που είχαν ειδοποιηθεί από τους συναδέλφους τους. Πάνω του βρέθηκε και μια πλαστή ταυτότητα ομογενούς και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου.



Πολιορκία γύφτων σε σπίτι στο Αγρίνιο!

Αν φανταζόταν τι τον περίμενε, δεν θα έκανε ποτέ καταγγελία στην Αστυνομία για το… τριήμερο πάρτι που είχαν στήσει ομάδες τσιγγάνων έξω από το σπίτι του στο Αγρίνιο!
Οι νεαροί υποδέχτηκαν με πέτρες τους αστυνομικούς αλλά, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, αποφάσισαν να «τιμωρήσουν» τον… καταδότη!

Ο άτυχος νοικοκύρης δεν άντεξε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα το… ξενύχτι που του επέβαλαν με το ζόρι οι εορτάζοντες τσιγγάνοι, οι οποίοι έκαναν πάρτι με μπόλικο αλκοόλ, έντονη μουσική και κροτίδες γύρω από τις φωτιές που είχαν ανάψει έξω από το σπίτι του στην περιοχή Αη Βασιλιώτικα. Αλλά και οι αστυνομικοί που ειδοποίησε τα βρήκαν… σκούρα, καθώς οι συγκεντρωμένοι νεαροί άρχισαν να τους πετούν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους!

Μες την παρέμβαση ενισχύσεων από δέκα περιπολικά και άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα επεισόδια πήραν τέλος. Μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, όμως, πάνω από 40 οργισμένοι τσιγγάνοι ξέσπασαν «βομβαρδίζοντας» με πέτρες και γεμάτα κουτιά μπύρας το σπίτι του ανθρώπου που τους χάλασε τη… διασκέδαση! Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί στο κεφάλι η σύζυγος του ιδιοκτήτη, που αναγκάστηκε να καλέσει και πάλι την Αστυνομία η οποία αυτή τη φορά παρέμεινε στην περιοχή για πολλές ώρες!



Φυλακίστηκε μόλις ενηλικιώθηκε δράστης 50 διαρρήξεων!

Με την ενηλικίωσή του τελείωσαν και τα… ελαφρυντικά για ένα νεαρό γύφτο, αρχηγό συμμορίας πιτσιρικάδων που έχει διαπράξει περισσότερες από 50 διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου! Λίγες ημέρες μετά τα 18α γενέθλιά του, οδηγήθηκε στις φυλακές για να μπει τέλος στη δράση του!

Ο 18χρονος εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι ως ανήλικος αφηνόταν ελεύθερος κάθε φορά που τον έπιαναν και εξακολουθούσε να χτυπάει σπίτια και καταστήματα στην πόλη του Αγρινίου και τα Αϊ Βασιλιώτικα. Όμως, όταν συνελήφθη για τις τελευταίες κλοπές που διέπραξε, είχε ήδη ενηλικιωθεί και αυτή τη φορά ο εισαγγελέας και ο ανακριτής τον έστειλαν πίσω από τα κάγκελα! Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι, τώρα που ο επικεφαλής της συμμορίας βγήκε «εκτός κυκλοφορίας», θα μειωθούν οι κλοπές στην περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά, οι διαρρήξεις εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις αστυνομικές αρχές της περιοχής του Αγρινίου. Μέσα σε λίγη ώρα, έγιναν στόχοι διάρρηξης δύο πρατήρια υγρών καυσίμων επί της εθνικής οδού Αγρινίου –Ιωαννίνων στο ύψος της Νεάπολης, στα οποία άγνωστοι παραβίασαν τις εισόδους και άρπαξαν γύρω στα 100 ευρώ από το καθένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου