Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Καλάσνικωφ υπάρχουν ~ Αγόρασε κι εσύ ένα, μόνο με...


Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι ληστές και οι διαρρήκτες ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και κατσαβίδια και σε κάποιες περιπτώσεις με πιστόλια και περίστροφα.

Το έγκλημα όμως εξελίχθηκε, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, ο τρόμος παραμονεύει παντού...

Πλέον οι κακοποιοί κάνουν ληστείες σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ αλλά και σε σπίτια με την απειλή καλάσνικοφ, υποπολυβόλων, ακόμη και χειροβομβίδων, χωρίς να διστάζουν ακόμη και να...
 χρησιμοποιήσουν το βαρύ οπλισμό τους για να αρπάξουν λίγα ευρώ! Τελευταία περίπτωση ληστείας με χειροβομβίδα που καταγράφηκε, είναι η εισβολή τριών ληστών σε διαμέρισμα στην οδό Ραιδεστού στην Καισαριανή.

Οι δράστες απείλησαν ένα ζευγάρι, ότι θα απασφαλίσουν την χειροβομβίδα την οποία κρατούσαν, εάν δεν ήταν "συνεργάσιμα" τα θύματα τους! Παρόμοιες ληστείες με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες είχαν γίνει και σε δύο σπίτια στην Γλυφάδα πριν από έναν μήνα... Ίσως, από την ίδια συμμορία, η οποία συνεχίζει ανενόχλητη να σπέρνει τον πανικό στην Αττική...


Ελλάδα: Ο "Παράδεισος" του λαθρεμπορίου όπλων

Η ποιοτική αλλά και ποσοτική αναβάθμιση του εγκλήματος, οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στο ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε "παράδεισο" του λαθρεμπορίου όπλων, αφού όποιος θέλει μπορεί να βρει ότι θέλει στην "μαύρη" αγορά, αρκεί να έχει άκρες στον υπόκοσμο... Οι "πιάτσες" για να προμηθευτούν οι κακοποιοί όπλα βρίσκονται κυρίως στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Κρήτη.

Στην χώρα μας κυκλοφορούν πάνω από 500.000 παράνομα όπλα, όπως καλάσνικοφ, σκόρπιον, ούζι, χειροβομβίδες, αλλά και πιστόλια τύπου τοκάρεφ, glock, cz, colt, ακόμη και αντιαρματικά RPG ! Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατεία Ομονοίας κι οι γύρω δρόμοι, θυμίζουν "λαϊκή" αγορά όπλων, όπου ο ενδιαφερόμενος εάν έχει χρήματα και ρωτήσει για "σιδερικό", είναι θέμα χρόνου να οδηγηθεί τελικά στον προμηθευτή.

Τα περισσότερα από τα όπλα προέρχονται από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία, ενώ γίνονται και προσφορές! Εάν δηλαδή κάποιος αγοράσει για παράδειγμα, ένα κιλό χασίς, μπορεί να δοθεί "δώρο" στον πελάτη κι ένα πιστόλι!


Πόσο πάει η «ταρίφα»

Ακολουθώντας τους κανόνες της αγοράς, η μεγάλη προσφορά έχει ρίξει τις τιμές στο λαθρεμπόριο όπλων. Έτσι ανάλογα με την παλαιότητα και το εάν είναι "καθαρό" ένα όπλο, οι τιμές στα καλάσνικοφ (ΑΚ - 47) κυμαίνονται από 1.000 έως 4.000 ευρώ, οι χειροβομβίδες από 400 έως 600 ευρώ, τα πιστόλια από 500 έως 1.000 ευρώ και τα υποπολυβόλα τύπου σκόρπιον και ούζι 1.000 με 3.000 ευρώ.

Οι παραγγελίες των παράνομων όπλων μάλιστα γίνονται και μέσω ίντερνετ, η παράδοση όμως εγκυμονεί κινδύνους για τον αγοραστή, αφού μπορεί να εντοπιστεί από την αστυνομία...

newsbomb.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου