Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Γειά σου πρόεδρε ~ Βέτο Τζήμερου για Βαλλιανάτο



Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία με τη Δράση εξηγεί μέσω της σελίδας του στο facebook ο επικεφαλής της Δημιουργία Ξανά, Θάνος Τζήμερος.

Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Τζήμερος θέτει κι ένα βέτο, το οποίο αφορά τη συμμετοχή του κ. Βαλλιανάτου, σημειώνοντας πως αν δεν διευθετηθεί το θέμα η συνολική συνεργασία ακυρώνεται.


Ειδικότερα, στο κείμενο με μεσότιτλο «Βαλλιανάτος» ο κ. Τζήμερος αναφέρει: «Διαφωνούμε με τη συμμετοχή του καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως και με όποια άλλη κατεύθυνση θέλετε. Εκτιμούμε το χιούμορ του, την ευρυμάθειά του, τον θεωρούμε πετυχημένο ως ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων – αλλά μέχρι εκεί. Ελπίζουμε το θέμα να διευθετηθεί μέχρι αύριο. Θα ενημερωθείτε. Αν δεν διευθετηθεί, η συνολική συνεργασία ακυρώνεται».

Άλλη μία σύμπραξη βαίνει προς ολοκληρώση: Της Δράσης - Φιλελεύθερης Συμμαχίας και της Δημιουργίας Ξανά. Το γνωστοποίησε αργά χθες τη νύχτα ο Στέφανος Μάνος μέσω twitter («Κοινή κάθοδος στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά») χωρίς να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές.
Μετά τις εκλογές είχε ξεκινήσει συζήτηση μεταξύ του κ. Στέφανου Μάνου της Δράσης και του Θ. Τζήμερου της Δημιουργίας Ξανά για συνεργασία, δεδομένου ότι δεν είχε γίνει κατορθωτό να "κατέβουν" μαζί στην κάλπη της 6ης Μαΐου.

Τα δυο κόμματα θα κατέβουν ως συνασπισμός κομμάτων, δηλαδή δεν θα ενσωματωθεί το ένα στο άλλο, καθώς δεν διεκδικούν πρώτη θέση και άρα δεν ποντάρουν στο μπόνους των 50 εδρών.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μάνος είχε αναπτύξει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες, προτείνοντας επιμόνως τη δημιουργία ενός νέου κόμματος "με νέο καταστατικό και νέα μέλη" που θα προέρχονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δράση, ΔΗΣΥ κτλ. Κάτι που ωστόσο δεν κατέστη εφικτό.

Σημειώνεται ότι θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 22 Μαΐου.

capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου