Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μηνύσει τους γυφτοβούλγαρους;


Με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου σχεδιάζει να απαντήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στις κλοπές ανακυκλώσιμου υλικού μέσα από τους μπλε κάδους, ένα φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η δημοτική αρχή κάνει λόγο για κυκλώματα που κλέβουν τα υλικά, όπως χαλκό, μέταλλο και χαρτί μέσα από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης και στη συνέχεια τα μεταπωλούν, δημιουργώντας με τις ενέργειες τους αυτές σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης.


Πρόκειται για μεμονωμένα άτομα αλλά και οργανωμένα κυκλώματα που γυρίζουν με καροτσάκια στους δρόμους και αφού αφαιρέσουν από τους κάδους τα ανακυκλώσιμα υλικά που χρειάζονται, στη συνέχεια αφήνουν τα υπόλοιπα σκουπίδια πεταμένα στο οδόστρωμα. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ανέφερε πως η κλοπή από τους μπλε κάδους είναι πλέον συχνό φαινόμενο και η κατάσταση που δημιουργούν είναι ιδιαίτερα ενοχλητική.

«Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα από άτομα που γυρίζουν στους δρόμους με καροτσάκια. Έχουν κατακλύσει την πόλη. Οι δράστες μπαίνουν ολόκληροι μέσα στους κάδους για να κλέψουν τα υλικά και στη συνέχεια αφήνουν τα σκουπίδια πεταμένα κάτω. Δεν είναι εικόνα αυτή και δεν βοηθάει τον τουρισμό», είπε ο κ.Παππάς. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο εξετάζονται από τη νομική υπηρεσία τρόποι ώστε να λυθεί το πρόβλημα: «Θα πρέπει να γίνουν κάποιες πρωτοβουλίες με τα προξενεία της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και τη γενική αστυνομική διεύθυνση, γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει και το ΣΔΟΕ να ερευνήσει τα συγκεκριμένα κυκλώματα, γιατί κάποιοι πουλούν τα υλικά και κάποιοι τα αγοράζουν».

Το θέμα όσον αφορά τις νομικές κινήσεις για το συχνό φαινόμενο της κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών θα συζητηθεί αύριο στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε το ότι πολλές φορές δημιουργούν και προβλήματα στη κυκλοφορία σέρνοντας τα καροτσάκια σε στενούς δρόμους κλπ.

Δημοσίευση σχολίου