Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ξέχασαν ήδη τους άνεργους


Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το μήνυμα του “δαγκωτού” από τις συντεχνίες των κρατικών υπαλλήλων οι συνιστώσες του δεν έχουν λόγο να μην βγάλουν τα απωθημένα τους για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι έξω από την ιδεολογία της νέας ελληνικής Σοβιετίας.

Αυτό που έχει σημασία για τις συνιστώσες είναι να μην χαθεί η Σοβιετία. Να μην μειωθεί ο κομματικός στρατός που μεταφέρεται από κόμμα σε κόμμα και προσφέρει την ψήφο του. Να μην χαθούν οι...
 1.250.000  θέσεις κρατικών υπαλλήλων (ΔΕΚΟ, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ)  και αν είναι δυνατόν να αυξηθούν με νέες κρατικοποιήσεις και με εφευρήματα απασχόλησης κομματικών σε κρατικές θέσεις εργασίας και θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να μην χαθεί το αριστερίστικο κλίμα. Γιατί ο αριστερός στην Ελλάδα είναι επάγγελμα.

Πάνω απ' όλα όμως δεν πρέπει να χαθεί η “αριστερή βιτρίνα”. Και για να το επιτύχουν αυτό πρέπει να κυνηγάνε κάθε τι που λέγεται ιδιωτικός τομέας. Εξαίρεση είναι το μόνιμο θύμα της ελληνικής πολιτικής που ακούει στο όνομα μικρομεσαίος.

Έτσι οι συνιστώσες “ρίχνουν στο τραπέζι” την ιδέα “θα ενισχύσουμε τους μικρομεσαίους“. Βάζουν και κάποιους επαγγελματίες “επαναστάτες” έξω από τα εργοστάσια των μεγάλων και... καθαρίσανε με τον λαό.

Άρα είμαστε και με τους ιδιώτες αρκεί να είναι μικροί και άντε και μεσαίοι...

Τι δεν μας λένε όμως οι συνιστώσες; Δεν μας λένε ότι από το 1.100.000 ανέργους οι 700.000 είναι από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι από βιοτεχνίες. Είναι δηλαδή από μικρομάγαζα. Και αυτά όταν κλείνουν δεν ανοίγουν ξανά. Και οι νέοι που φιλοδοξούσαν να γίνουν βιοτέχνες το ξεχνούν βλέποντας την κατάντια των 200.000 μικρών επιχειρήσεων που έκλεισαν τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Που όλοι ήταν με τους μικρομεσαίους...

Οι υπόλοιποι άνεργοι είναι μόνο από την συρρίκνωση των μεγάλων παραγωγικών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Προσέξτε. Από την συρρίκνωση και όχι από το κλείσιμο.

Αυτές τις συρρικνωμένες επιχειρήσεις χάλυβα, τσιμέντων, σιδήρου, χρωμάτων, οικοδομικών υλικών, ναυπηγοεπισκευών, συναρμολόγησης, χημικών προϊόντων θέλουν να κυνηγήσουν τώρα οι συνιστώσες.
Αυτές θέλουν να φορολογήσουν στον τζίρο τους με 1%, ανεξάρτητα από το αν έχουν ζημιές. Αυτές θέλουν να στριμώξουν για να πάρουν λεφτά να τα δώσουν στην απασχόληση των κρατικών υπαλλήλων.

Και νομίζουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα κάνουν επενδύσεις για πάρουν φόρους οι συνιστώσες... Ότι θα κάνουν εξαγωγές για να τους κρατάει το κράτος τις επιστροφές ΦΠΑ. Αυτούς “φοβερίζουν” οι συνιστώσες.

Τι θα κάνουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες και επενδυτές; Θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις τους και θα απολύσουν, όπως υπολογίζουν, άλλους 300-350.000 εργαζόμενους.

Στην συνέχεια θα περιμένουν μήπως οι συνιστώσες γίνουν “αρχείο”. Και μήπως ο κ. Αλέξης Τσίπρας τα “γυρίσει” για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου του 1981.
Αλλά δεν θα περιμένουν πολύ. Αν ο κ Τσίπρας συνεχίζει να ακούει τις συνιστώσες θα ξεκινήσουν τα κανόνια. Και θα είναι τόσο ηχηρά που θα τα ακούν ακόμη και οι εφοπλιστές που θα έχουν ήδη “αποπλεύσει” από την πρώτη ημέρα που θα επαναληφθούν τα βλακώδη σενάρια για το στρίμωγμα τους.


Του Γιώργου Κράλογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου