Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Με δυο ποτήρια κρασί όλα είναι ομορφότερα


Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, υποστηρίζουν ότι η καθημερινή μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εκείνοι που πίνουν με μέτρο - δηλαδή δεν υπερβαίνουν τα 14 ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα (και όχι περισσότερα από τρία την ημέρα οι γυναίκες και τέσσερα οι άνδρες) είχαν καλύτερο σκορ σε...
 σχετικές εξετάσεις που αφορούν την κινητικότητα, την επιδεξιότητα, τη συναισθηματική τους κατάσταση, καθώς και την αντίληψή τους σε σύγκριση με όσους απέχουν από το αλκοόλ.

Από την άλλη μεριά οι δείκτες αυτοί χειροτέρευαν σε εκείνους που σταματούσαν την κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της έρευνας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 5.404 ανθρώπους ηλικίας 50 ετών.

Εξηγούν ότι συνολικά η έρευνά τους δείχνει ότι υπάρχει θετικός συσχετισμός μεταξύ της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ και της ποιότητας της ζωής σε μεσήλικες ενήλικες. Ωστόσο, λένε ότι δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο όσοι συνεχίζουν να πίνουν αλκοόλ σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν αυτά τα οφέλη.

Όσο για εκείνους που σημειώνουν χειροτέρευση της ποιότητας ζωής τους μετά την διακοπή της συνήθειας να καταναλώνουν αλκοόλ, οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτό μάλλον σημαίνει ότι καθώς οι άνθρωποι γερνούν τείνουν να απομονώνονται περισσότερο, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερες ευκαιρίες για να πιουν ένα ποτηράκι στο πλαίσιο των κοινωνικών συναναστροφών τους.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου