Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κατεβάστε ~ Συνταγές με σησαμέλαιο, ταχίνι & χαλβά


Βιβλιαράκι 76 σελίδων που δίνει η εταιρεία Αφοί Χαΐτογλου. Περιέχει ψαγμένες συνταγές του σεφ Νίκου Κατσάνη, συνοδευόμενες από έγχρωμες φωτογραφίες.

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Πελοπόννησο διαπίστωσα αυτό που χρόνια άκουγα και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ότι δηλαδή, το ταχίνι είναι “ντελικατέσα”, είναι για “ψαγμένους” και “καλούδι” εποχικό για τις περιόδους των νηστειών. Αυτό όμως δε συμβαίνει μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά σχεδόν σε όλη τη Νότιο Ελλάδα.

Δηλαδή το ταχίνι είναι γνωστό και ενταγμένο στη διατροφή αυτών που ακολουθούν τη νηστεία ή σε ομάδες που ακολουθούν την υγιεινή διατροφή. Πράγμα αδιανόητο για κάποιον Βορειοελλαδίτη,...
 ο οποίος από την στιγμή που αρχίζει να έχει γευστική μνήμη, διαπιστώνει ότι το ταχίνι είναι ενταγμένο στην καθημερινή διατροφή.


Κατεβάστε το αρχείο από εδώ.


Περισσότερες συνταγές... http://www.haitogloubros.com/el/recipes/halva_balls.htm


*Μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας να ζητήσετε να σας ταχυδρομήσουνε το βιβλίο εντελώς δωρεάν.

Εγώ το έκανα και σε μία εβδομάδα μου εστάλησαν 2 έγχρωμα βιβλία με συνταγές, ενημερωτικά φυλλάδια, διάφορα extra κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου