Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


Ο ιδεατός κόσμος του Μπουτάρη και ο... ηλίθιος Νταβούτογλου. Το "συγκλονιστικό" μέγεθος της φοροδιαφυγής στους τουριστικούς τόπους και τα χρέη του ΑΠΘ στη ΔΕΗ.

Ιδιαίτερη παράκληση: Μη δώσετε στον Μπουτάρη να διαβάσει αυτό το σχόλιο, διότι θα στενοχωρηθεί. Όπως φαίνεται, ο άνθρωπος έχει φτιάξει στο μυαλό του έναν ιδεατό κόσμο, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, και δυσκολεύεται να...
 αντιληφθεί ότι αυτός ο κόσμος του δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Για ανθρωπιστικούς λόγους, ας μη τον στενοχωρήσουμε.

Ο λόγος, διότι ο Έντουαρντ Λούτβακ, ένας εκ των κορυφαίων στρατηγικών αναλυτών στον κόσμο, θεωρεί ηλίθιο, έναν άνθρωπο που ο δήμαρχος έχει περί πολλού. Τον Νταβούτογλου. Ο Λούτβακ, σε ερώτηση για τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών: «Τι εκτιμάται για την όλο και πιο στενή διπλωματική συμμαχία της κυβέρνησης Ομπάμα με την Τουρκία; Φαίνεται ότι υπάρχει προσπάθεια να ορθώσουν τους Τούρκους ως τον εναλλακτικό ηγεμόνα στην περιοχή αντί του Ιράν», απάντησε:

«Η Χίλαρι Κλίντον και το επιτελείο της δεν είναι χαζοί. Οπότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είναι βλάκας. Τον ξέρω προσωπικά. Ο άνθρωπος είναι ηλίθιος».

Γι’ αυτό σας είπα, να μη το πληροφορηθεί ο Μπουτάρης. Είχε ένα πλήγμα με τον αγαπημένο του Γιωργάκη, αφού άργησε να καταλάβει (και αν το κατάλαβε) ότι ο γιος της Μάργκαρετ έχει αδυναμία αντίληψης (είδατε πόσο κομψά το λέω;), μη του έρθει απανωτά και δεύτερο, με τον όντως ηλίθιο Νταβούτογλου, τον οποίο ο δήμαρχος υπολήπτεται.

Και για να μη νομίσει κάποιος ότι ο Καλλισθένης τα λέει αυτά κατόπιν εορτής, σας θυμίζω ότι όταν ασθένησε ο Ερντογάν, είχαμε γράψει σ’ αυτή τη στήλη ότι ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά, όχι μόνον για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και επειδή η μοίρα θέλησε το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου να διαλύσουν την Τουρκία (πριν διαλυθούμε εμείς).


***Ό,τι πιο άθλιο υπάρχει είναι οι «δήθεν». Και είμαι πολύ οργισμένος, επειδή απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι πεντάρα δεν δίνουν σε κάθε τι ελληνικό, παρά μόνο ό,τι βολεύει το ατομικό τους συμφέρον, πάντα με δήθεν «προοδευτικό» περιτύλιγμα.

Μόλις κάποιος βλάκας γράψει ένα σύνθημα σε εβραϊκό ή μουσουλμανικό μνημείο (ακόμη κι αν είναι προβοκάτσια) σπεύδουν με σεντόρεια φωνή να το καταδικάσουν και να αποδείξουν σ’ αυτούς που είναι (ή θεωρούνται) ισχυροί, πόσο υπάκουοι είναι στα νεοταξικά κελεύσματα.

Κάποιος ηλίθιος έγραψε στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων, στην Αγιά Σοφιά, τη φράση «Μάρθα Βούρτση», για να ειρωνευθεί το κλάμα της Πόντιας μάνας, που απεικονίζει το μνημείο. Πού είναι μωρέ οι διαμαρτυρίες σας; Πού είναι η καταδίκη του συμβάντος; Σε τι διαφέρει η προσβολή του ποντιακού μνημείου, από αυτό του εβραϊκού ή μουσουλμανικού;

Υποδεέστερη είναι η Πόντια μάνα από τις άλλες; Του πεταμού είναι τα ελληνικά μνημεία; Το φιλότιμό σας γιατί δεν εγείρεται σε κάθε παρόμοια προσβολή, αλλά μόνον επιλεκτικά;

Και για να το κλείσουμε: Αφήστε τα κροκοδείλια εν πολλοίς δάκρυα και τις εκκωφαντικές καταδίκες, μόλις κάποιος βλαμμένος μουντζουρώσει κάποιο μνημείο, σε όποιον και αν ανήκει. Αφού είναι ολοφάνερο πως δεν πρόκειται ούτε για κάτι οργανωμένο, ούτε για κάτι συνηθισμένο. Στείλτε απλώς έναν υπάλληλο να το καθαρίσει. Έτσι κάνουν οι σοβαροί άνθρωποι στις σοβαρές χώρες.


***Ανακαλύψαμε την Αμερική, δυο χιλιάδες χρόνια μετά από τους Μινωΐτες που βρέθηκαν αποδεδειγμένα εκεί. Συγκλονίζει, λένε, το μέγεθος της φοροδιαφυγής στους τουριστικούς τόπους. Βρε παλικάρια, όσοι ασχολείστε με το θέμα, τόσα χρόνια που κάπου θα παραθερίσατε, έστω και τα Σαββατοκύριακα, δεν το πήρατε μυρωδιά; Τώρα άρχισαν να δρουν ανεξέλεγκτα οι «τουριστικοί επιχειρηματίες»;

Και κολλήσαμε μόνο στη φοροδιαφυγή. Για την αισχροκέρδεια δεν γίνεται λόγος. Τα απίθανα «μίνι-μάρκετ» που ξεφυτρώνουν για ένα τρίμηνο, πρέπει να αποφέρουν στον «επιχειρηματία» τα έσοδα για να ζει όλο το χρόνο. Τους άλλους εννιά μήνες, πρέπει οι «επιχειρηματίες» να έχουν εισοδήματα για «μπαρμπούτι»! (Κάντε και μια βόλτα τον χειμώνα στα καφενεία των χωριών).


***Δεν έχει χρήματα το Α.Π.Θ. για να εξοφλήσει την Δ.Ε.Η. η οποία έκοψε προειδοποιητικά το φως σε εργαστήριο. Έχει όμως το Α.Π.Θ. χρήματα για δώρα σε καλλιτέχνιδα. Ενδιαφέρει άραγε τους φίλους πανεπιστημιακούς, τι γνώμη έχει ο λαός για τον τρόπο με τον οποίο διοικούνται -εν γένει- τα εκπαιδευτικά ιδρύματα;



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου