Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ρε δεν θέλουμε άλλα δάνεια ~ Κλείστε υπηρεσίες του Δημοσίου - Απολύστε κομματόσκυλα


Σχεδόν ένα δις δάνεια θα ζητήσει το Δημόσιο για να καλύψει τις ανάγκες του. Υπόψιν ότι τα δάνεια αυτά τα καλύπτουν οι ελληνικές τράπεζες που έχουνε φλομώσει στη χαρτούρα για να στηρίζουν το ελληνικό δημοσιοϋπαλληλικό τερατούργημα που στερεί αυτήν τη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία οι οποία αποφέρει φόρους και εισφορές.

Κύριοι δεν θέλουμε άλλα δάνεια. Μειώστε το δημόσιο κλείνοντας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άχρηστες υπηρεσίες. ΑΠΟΛΥΣΤΕ όσους δεν χρειάζονται και μπήκανε χωρίς γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε και αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που έχασαν τη δουλειά τους βρέθηκαν να χρωστάνε στην εφορία επειδή φορολογήθηκαν με τεκμήρια για ΙΧ που αγόρασαν παλαιότερα ή ενός σπιτιού που κληρονόμησαν. Να πληρώσουν στην εφορία γιατί; Για ποιόν; Που θα δοθούν αυτά τα χρήματα; Σε έξοδα του Κράτους; Σιγά μην πληρώνουμε τα μόνιμα κομματόσκυλα και να στερήσουμε από τις οικογένειές μας τις βιοποριστικές της ανάγκες. ΟΥΣΤ. Να μη σώσετε και ξαναδανειστείτε ούτε ευρώ για τα έξοδά σας που τα ρίχνετε μετά σε όλους εμάς.



Την Τρίτη νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας

Το ποσό των 875 εκατ. ευρώ θα επιδιώξει να αντλήσει την προσεχή Τρίτη, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, θέλοντας να καλύψει τρέχουσες ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι το επιτόκιο στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία ήταν 4,68%.



Η ανεργία «χτυπάει» κόκκινο

Στο 23,1% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,5%, σε σχέση με τον Απρίλιο, και αύξηση 6,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 25,1% (στοιχεία Ιουλίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5%, η Ολλανδία με 5,3%, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο (από 5,5%).

Τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,3% και στην ΕΕ το 10,4%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 53,8% (στοιχεία Μαΐου) ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% και στις γυναίκες στο 26,8%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου