Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αισιοδοξία για τα κοιτάσματα πετρελαίου +Βίντεο


Στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, το πόρισμα αξιολόγησης των φακέλων και προσφορών που είχαν καταθέσει συνολικά 8 εταιρείες, με παγκόσμια παρουσία και εμπειρία, προκειμένου να διενεργήσουν γεωφυσικές έρευνες, μη αποκλειστικής χρήσης, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.



Στην επόμενη φάση περνούν τέσσερις από τις οκτώ εταιρείες που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον, όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Προσβλέπω στην απρόσκοπτη δρομολόγηση των διαδικασιών, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και τις συμφωνίες που έχουν τεθεί. Η εθνική προσπάθεια, που ξεκίνησε πέρυσι, πρέπει να δώσει καρπούς. Το οφείλουμε στην ίδια την πατρίδα και στους Έλληνες» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί. Η σύνθεσή της ήταν υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης, πανεπιστημιακούς και ειδικούς επιστήμονες, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Ενέργειας, Κώστα Μαθιουδάκη.

Λεπτομερείς ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου