Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η ρατσιστική επίθεση της ημέρας + Λάθρο-news of the week


Ομάδα Αλβανών ξυλοκόπησε Έλληνα μέσα στο σπίτι του
Συνελήφθησαν 3 γύφτοι που πυροβολούσαν στο ψαχνό
Tαυτοποιήθηκαν ακόμη 2 Αλβανοί ληστές
Γύφτοι στην Αμφιλοχία ντεμέκ πουλάνε καρπούζια...
Συνελήφθησαν 2 επικίνδυνοι Γεωργιανοί στη Ρόδο
Πιάσανε κλεφτρόνι γύφτο στη Μυτιλήνη
Αλβανίδα στα Τρίκαλα καλλωπιζόταν "δωρεάν"
Γύφτοι κλέβουν ότι βρουν στην Κόρινθο
Συλλήψεις αλλοδαπών για ληστείες στην Αθήνα
Γύφτοι ρήμαξαν και τη Χίο
Αλβανοι Τσάμηδες λήστεψαν & βασάνισαν ζευγάρι Ελλήνων
Ρουμάνοι & Βούλγαροι λεηλατούν μέχρι και νηπιαγωγεία!
2 Μαύροι ρατσιστές λήστεψαν & χτύπησαν 90χρονο Έλληνα
Ρουμανογυφτάκια κατακλέβουν γυναίκες στη Λευκάδα
Συνελήφθησαν αλλοδαποί για κλοπές στο Μενίδι
Άρπαζαν τις αλυσίδες από τον... λαιμό ανυποψίαστων γυναικών!
Αλβανός μαστροπός εξέδιδε 27χρονη στη Ζάκυνθο
Μετέφερε με το φορτηγό του 51 λαθρομετανάστες
Συνελήφθησαν Αλβανοί για ναρκωτικά στον Βύρωνα
Αλλοδαπός ρήμαζε καλώδια, έβαλε φωτιά σε δάσος &...
Συλλήψεις Ρουμάνων για σωματεμπορία
Αλλοδαποί στη Θεσσαλονίκη με προτίμηση... σε Ιερούς Ναούς
Αλμπανό "τουρίστα" κλέψει-κλέψει στη Χίο
Αλβανός (τι άλλο) άδειαζε τα δωμάτια τουριστών στην Κέρκυρα
Συνελήφθησαν Τούρκοι με 4 κιλά ηρωίνης στην Πάτρα
Βρέθηκε (μαντέψτε που) ο εκσκαφέας που εκλάπει στην Καστοριά
Aλλοδαπός χτύπησε με φορτηγό έναν 70χρονο Έλληνα
Εξιχνιάσθηκαν απάτες σχετικά με πώληση αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου


 
Ομάδα Αλβανών ξυλοκόπησε Έλληνα μέσα στο σπίτι του

Σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών ενός 27χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, Αλβανοί τον σακάτεψαν για ένα σχόλιο που έκανε στο facebook

Στις 5.30 τα ξημερώματα της Τρίτης , ομάδα Αλβανών εισέβαλε στο σπίτι 27χρονου Έλληνα και τον ξυλοκόπησαν, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιληνης.

Αφορμή το σχόλιο «Ε ρε Χρυσή Αυγή που σας χρειάζεται» που έκανε ο 27χρονος όταν έμαθε ότι Αλβανοί φέρονταν να πυροβολούν με AK-47 και να καίνε την Ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr oι συγγενείς του θύματος καταγγέλουν ότι η Αστυνομία καθυστέρησε να διαλευκάνει την υπόθεση και να συλλάβει τους δράστες.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Χαραμίδα της Λέσβου.



Συνελήφθησαν 3 γύφτοι που πυροβολούσαν στο ψαχνό

Συνελήφθησαν χθες (28-8-2012) το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29, 22 και 18 ετών, οι οποίοι αναζητούνταν από τις Αρχές, καθότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, στη διάρκεια των επεισοδίων που είχαν συμβεί το βράδυ της 3-8-2012 στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. (Σχετικό το από 5-8-2012 Δελτίο Τύπου μας).

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, είχαν συλληφθή την 4-8-2012 το απόγευμα άλλοι τέσσερις ημεδαποί Βρομα, οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα και στον κ. Ανακριτή Μεσολογγίου όπου κριθήκαν επίσης προφυλακιστέοι.



Tαυτοποιήθηκαν ακόμη 2 Αλβανοί ληστές

Σε συνέχεια του από 08.09.2011 Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης ιχνών, πειστηρίων και πληροφοριών, ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο εκ των τεσσάρων συνολικά δραστών της ένοπλης ληστείας σε βάρος οικογένειας που έλαβε χώρα την 28.07.2011 στην Χανιώτη Χαλκιδικής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας 22 και 23 ετών που είναι συνεργοί του 22χρονου, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών για ληστείες.

Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος άλλων δύο υπηκόων Αλβανίας 29 και 25 ετών διότι εν γνώσει περιήλθαν στην κατοχή τους δύο εκ των τριών κινητών τηλεφώνων που είχαν αφαιρεθεί από τους παθόντες.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.



Γύφτοι στην Αμφιλοχία ντεμέκ πουλάνε καρπούζια...

Με το πρόσχημα ότι πωλούσαν… καρπούζια, βρήκαν την ευκαιρία να τρυπώσουν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου και να ξαφρίσουν το κομπόδεμά του τρεις πονηροί γύφτοι στην περιοχή Φλωριάδα της Αμφιλοχίας! Η σύλληψη του ενός από αυτούς δεν ήταν αρκετή για να πάρει πίσω τα χρήματά του ο άτυχος παππούς...

Οι δράστες κατάφεραν να απασχολήσουν όσο χρειαζόταν τον ηλικιωμένο, ώστε να βρει ευκαιρία ένας από αυτούς να μπει κρυφά στο σπίτι του και να ερευνήσει βιαστικά όλα τα δωμάτια! Σε ένα συρτάρι ανακάλυψε τις οικονομίες μιας ζωής που έκρυβε ο άτυχος γέροντας, ύψους 5.000 ευρώ! Τα άρπαξε και έδωσε σήμα στους συνεργούς του να φύγουν.

Όμως, ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε γρήγορα την κλοπή και ειδοποίησε τους γείτονές του που ενημέρωσαν την Αστυνομία. Οι τρεις γύφτοι εντοπίστηκαν, αλλά στην καταδίωξη που ακολούθησε οι δυο κατάφεραν να διαφύγουν μαζί με τα κλεμμένα χρήματα. Ο τρίτος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ οι άλλοι δυο συνεργοί του αναζητούνται.



Συνελήφθησαν 2 επικίνδυνοι Γεωργιανοί στη Ρόδο

Συνελήφθησαν χθες (28-08-2012) στην Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 19 και 21 ετών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ομοεθνής τους, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησίας.

Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, ύστερα από επεισόδιο που είχε προηγηθεί μεταξύ θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι στο λαιμό και στην κοιλιακή χώρα έναν 42χρονο υπάλληλο, εξωτερικά του καταστήματος.

Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.
Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι (πεταλούδα) με λάμα μήκους 5,5 εκατοστών, το οποίο βρέθηκε στο χώρο του περιστατικού.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.



Πιάσανε κλεφτρόνι γύφτο στη Μυτιλήνη

Στα πράσα συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 17χρονος τσιγγάνος, που άρπαξε 200 ευρώ από το τσαντάκι ενός 41χρονου στη Μυτιλήνη και τράπηκε σε φυγή. Ο ανήλικος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για κλοπή, ενώ ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες.



Αλβανίδα στα Τρίκαλα καλλωπιζόταν "δωρεάν"

Συνελήφθη, το βράδυ της Τρίτης στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, μια 27χρονη υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή.

Ειδικότερα, η συλληφθείσα, προσποιούμενη την πελάτισσα, μπήκε σε κατάστημα σούπερ μάρκετ και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα (είδη ένδυσης, καλλυντικά κ.α.) μικρής χρηματικής αξίας, πλην όμως κατά την αποχώρησή της ακινητοποιήθηκε από το διευθυντή του καταστήματος και συνελήφθη από αστυνομικούς.



Γύφτοι κλέβουν ότι βρουν στην Κόρινθο

Για απόπειρα κλοπής κλοπής οχημάτων και ληστεία περιπτέρου συνελήφθησαν στην Κόρινθο τρεις Βρομά, ηλικίας 36, 29 και 36 ετών, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες φέρονται να αποπειράθηκαν να κλέψουν το μεσημέρι της Τρίτης, από χώρο στάθμευσης καταστήματος στην Κόρινθο και από το χώρο στάθμευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην ίδια πόλη, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρονται να έκλεψαν χρηματικό ποσό από περίπτερο στην Αρχαία Κόρινθο στις 21 Αυγούστου.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κορίνθου.



Συλλήψεις αλλοδαπών για ληστείες στην Αθήνα

Ένας άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, συνελήφθη την Τρίτη στην Καλλιθέα με την κατηγορία της ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης.

Ο συλληφθείς με τη χρήση σωματικής βίας είχε αφαιρέσει από την άτυχη γυναίκα μικρό χρηματικό ποσό και κοσμήματα αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν επίσης στην Αθήνα την Τρίτη, για απόπειρα κλοπής.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες επιχείρησαν να αφαιρέσουν σιδερένιους σωλήνες από το Αττικό Σινεμά.



Γύφτοι ρήμαξαν και τη Χίο

Εξαρθρώθηκε, χθες (28-08-2012) το απόγευμα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, σπείρα που δραστηριοποιούταν στην διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών (Βρομά) ηλικίας 38 και 17 ετών.

Ειδικότερα, από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος και ο 17χρονος διέπραξαν από κοινού τις παρακάτω κλοπές:

Πρωινές ώρες της 20-04-2012, από χώρο ιδιωτικής κλινικής ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Χίου, αφαίρεσαν μία εικόνα με τάματα προσκυνητών .

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-07-2012, αφαίρεσαν από οικία ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Χίου, ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30-07-2012, αφαίρεσαν από αρτοποιείο ιδιοκτησίας 30χρονης ημεδαπής, στα Θυμιανά της Χίου, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 31-07-2012, αφαίρεσαν από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού, στα Θυμιανά της Χίου, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ καθώς επίσης τσιγάρα και προϊόντα άμεσης κατανάλωσης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 01-08-2012, αφαίρεσαν από οικία ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, στα Θυμιανά της Χίου, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και χρυσά κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ περίπου.

Μεσημβρινές ώρες της 03-08-2012, αφαίρεσαν από οικία ιδιοκτησίας 81χρονου ημεδαπού, στα Θυμιανά της Χίου, χρυσά κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ περίπου και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 07-08-2012, αφαίρεσαν από οικία ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, στην Κώμη της Χίου, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 07-08-2012, αφαίρεσαν από οικία ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής, στην Κώμη της Χίου, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και δύο (2) φωτογραφικές μηχανές.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 38χρονου καθώς και σε αγροτική περιοχή στο Μερσενίδι της Χίου, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των μελών τις σπείρας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 17.000 ευρώ.
Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιές πράξεις.



Αλβανοι Τσάμηδες λήστεψαν & βασάνισαν ζευγάρι Ελλήνων

Το ζευγάρι από το χωριό Παλαμπάς Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε από την Αλβανική αστυνομία ότι θα πρέπει να μεταβεί στο χωριό Γιάνιαρη (Janjari, το οποίο κατοικείται από τσάμηδες) για να πάρει πίσω τα 32 βοοειδή και τα 87 αιγοπρόβατα που τους είχαν κλέψει κάτοικοι του χωριού την Πέμπτη (23/8). Ενώ το ζευγάρι από το Παλαμπά καθ' υπόδειξη της αστυνομίας πέρασε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και προσέγγισε το χωριό συνέβη το απίστευτο. Εξοργισμένοι από τη σύλληψη του Rushit Ismail και τον χαρακτηρισμό ως καταζητούμενου του γιου του, Astrit Ismaili ως υπόπτους των ζωοκλοπών, οι συγγενείς τους οργάνωσαν την απαγωγή του Έλληνα βοσκού με τα αρχικά Ι.Β. και της συζύγου του. Το άτυχο ζευγάρι που τόλμησε να ζητήσει τα κλεμμένα πίσω, έζησε συνολικά 6 ώρες τρόμου, καθώς όπως αναφέρουν και τα ίδια τα αλβανικά ΜΜΕ, ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν με αγριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κακοποίηση του ζεύγους φέρεται να άρχισε λίγο μετά την είσοδο των Ελλήνων στην Αλβανική επικράτεια, οπότε και εντοπίστηκαν από τους Αλβανούς βασανιστές, και μετέπειτα τους έσυραν σε καλύβα στο χωριό Γιάννιαρι. Σημειώνουμε ότι τα δύο χωριά γειτονεύουν και χωρίζονται από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, βλέπε φωτογραφία. Η αλβανική αστυνομία εντόπισε το άγρια κακοποιημένο ζευγάρι μετά από ώρες, ενώ οι απαγωγείς και βασανιστές τους ήταν άφαντοι. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι στον βασανισμό συμμετείχε και ο καταζητούμενος για την κλοπή Astrit Ismaili.

Καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους θάφτηκε (στα ψιλά γράμματα) από τα Αλβανικά μέσα η συγκεκριμένη είδηση, αλλά δεν καταλαβαίνουμε την αδιαφορία των Ελληνικών (αρχών και ΜΜΕ).

borioipirotika.blogspot.gr



Ρουμάνοι & Βούλγαροι λεηλατούν μέχρι και νηπιαγωγεία!


Συνεληφθησαν χθες (29-8-2012) πρώτες πρωινές ώρες, στον Κάτω Αλισσό Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, τέσσερις αλλοδαποί (τρεις υπήκοοι Ρουμανίας και ένας Βουλγαρίας) ηλικίας 24, 23, 22 και 34 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να διαρρήξουν το νηπιαγωγείο του Κάτω Αλισσού αλλά έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Για τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους λίγη ώρα αργότερα και τη σύλληψη τους.

Στη κατοχή των δραστών οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα στιλέτο και μια εργαλειοθήκη με πληθώρα διαρρηκτών εργαλείων.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 22χρονου Ρουμάνου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Άρτας για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



2 Μαύροι ρατσιστές λήστεψαν & χτύπησαν 90χρονο Έλληνα

Πρωινές ώρες της 28-8-2012 συνελήφθησαν στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γκάνας και Σιέρρα Λεόνε, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Κυψέλης προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες το πρωί της προηγουμένης (27-8-2012) προσέγγισαν 90χρονο ημεδαπό και εισήλθαν μαζί του στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας που διέμενε στην Κυψέλη, όπου με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -1.650- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ρουμανογυφτάκια κατακλέβουν γυναίκες στη Λευκάδα

Τουλάχιστον δυο κλοπές σε ένα σπίτι και ένα κατάστημα της Λευκάδας είχαν κάνει μέσα σε ένα 24ωρο τρία ανήλικα αδέλφια από τη Ρουμανία που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας. Μαζί τους συνελήφθη και η 33χρονη μητέρα τους που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι τρεις «άγουροι» δράστες ηλικίας 12, 14 και 16 χρόνων συνελήφθησαν λίγη ώρα αφ’ ότου τρύπωσαν στο κατάστημα μιας 23χρονης και άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν πάνω τους.

Μαζί είχαν και άλλα έγγραφα, τα οποία ομολόγησαν ότι είχαν κλέψει την προηγούμενη ημέρα μαζί με 150 ευρώ από το σπίτι μιας 77χρονης. Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στις νόμιμες κατόχους τους και τα τρία αδέλφια μαζί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας με τη μητέρα τους, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.



Συνελήφθησαν αλλοδαποί για κλοπές στο Μενίδι

Δύο Ινδοί συνελήφθησαν για κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Μίνι Μάρκετ, ιδιοκτησίας των δύο συλληφθέντων, στο Μενίδι.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών οι οποίες είχαν αφαιρεθεί τόσο από τους ίδιους όσο και από έναν 28χρονο Πακιστανό, από καταστήματα και γραφεία στην γύρω περιοχή. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Ο 28χρονος Πακιστανός είχε συλληφθεί πριν από 10 μέρες περίπου για κλοπές μετά την εξιχνίαση 17 περιπτώσεων, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι έχει διαπράξει και άλλες 18 κλοπές από εταιρείες, καταστήματα και αποθήκες στην περιοχή των Αχαρνών.

Mέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.



Άρπαζαν τις αλυσίδες από τον... λαιμό ανυποψίαστων γυναικών!


Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος ανυποψίαστων ηλικιωμένων γυναικών, αλλά συνελήφθησαν από τις αρχές!


Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στην πόλη των Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων,έγιναν τσακωτοί δύο Αλβανοί, ηλικίας 18 και 19 ετών καθώς και ένας 19χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι για Ληστεία κατά εξακολούθηση & συναυτουργία.

Οι δράστες, δρώντας από κοινού, άρπαξαν μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, αξίας πεντακοσίων ευρώ που φορούσε στο λαιμό της 68χρονη γυναίκα!



Αλβανός μαστροπός εξέδιδε 27χρονη στη Ζάκυνθο Με τη θέλησή της είχε βγάλει στο «κλαρί» μια 27χρονη συμπατριώτισσά του ένας 43χρονος Αλβανός μαστροπός στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο! Όμως, αναζητούσε «πελάτες» τόσο… φανερά, που ήταν αναπόφευκτο να πέσει στην παγίδα της Αστυνομίας!

Η δραστηριότητα των δυο αλλοδαπών δεν άργησε να υποπέσει στην αντίληψη των ανδρών της Ασφαλείας και ένας από αυτούς ανέλαβε να εμφανιστεί ως ενδιαφερόμενος για ένα «ροζ» ραντεβού με τη νεαρή αλλοδαπή. Σύντομα κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον Αλβανό, ο οποίος του ζήτησε 180 ευρώ!! (τι σκατά η μις Αλβανία ήταν;).

Ο αστυνομικός του έδωσε τα χρήματα σε χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί και πήρε την κοπέλα. Μόλις εκείνη επιχείρησε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του την συνέλαβε, ενώ την ίδια στιγμή ο μαστροπός έπεφτε στα χέρια των συναδέλφων του. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.



Μετέφερε με το φορτηγό του 51 λαθρομετανάστες

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στα Μέγαρα, ένας Βούλγαρος, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της ΕΕ, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί εντόπισαν στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν.

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό ήταν στοιβαγμένοι 51 αλλοδαποί λαθρομετανάστες, 32 Ινδοί, 13 Πακιστανοί και 6 από το Νεπάλ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με άλλους συνεργούς του, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην προώθηση παράνομων μεταναστών σε διάφορες χώρες της ΕΕ, έναντι χρηματικής αμοιβής.



Συνελήφθησαν Αλβανοί για ναρκωτικά στον Βύρωνα

Για διακίνηση σημαντικής ποσότητας κάνναβης συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης δύο Αλβανοί, ηλικίας 22 και 23 ετών, στον Βύρωνα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών «τσάκωσαν» τους νεαρούς για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

πειτα από αξιοποίηση πληροφορίας περί αλλοδαπών που εισάγουν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και τις διακινούν σε μικροεμπόρους, η αστυνομία εντόπισε τους δύο δράστες, καθώς και το σπίτι που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο απόκρυψης των ουσιών.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67,8 κιλά ακατέργαστου χασίς και δύο κινητά τηλέφωνα.



Αλλοδαπός ρήμαζε καλώδια, έβαλε φωτιά σε δάσος &...

...Η ελληνική δικαιοσύνη τον άφησε ελεύθερο με αναστολή!

Σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για εμπρησμό από πρόθεση καταδικάστηκε 58χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη στην Ιεράπετρα από άνδρες της πυροσβεστικής.

Ο 58χρονος έκαιγε καλώδια για να αφαιρέσει το χαλκό.
Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας.



Συλλήψεις Ρουμάνων για σωματεμπορία

Τέσσερις Ρουμάνοι συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών.

Έπειτα από καταγγελία 23χρονης Ρουμάνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν στη Ρουμανία γυναίκες και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τις μετέφεραν στην Ιταλία, όπου τις προωθούσαν στην πορνεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.



Αλλοδαποί στη Θεσσαλονίκη με προτίμηση... σε Ιερούς Ναούς

Τουλάχιστον πέντε κλοπές, εκ των οποίων δύο σε Ιερούς Ναούς, διέπραξαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι συνεργοί τους.

Συγκεκριμένα, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι δράστες αφαίρεσαν, στις 19 Αυγούστου, ιερά αντικείμενα και χρήματα, ενώ από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμωνος, Λαγκαδικίων, αφαίρεσαν στις 29 Αυγούστου ηλεκτρονικές συσκευές.

Το ίδιο χρονικό διάστημα οι δράστες εισήλθαν σε δύο καταστήματα και σε ένα λογιστικό γραφείο, απ΄όπου πήραν ηλεκτρικές συσκευές και χρήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Δείτε φωτό:
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=19487&Itemid=973&lang=


Αλμπανό "τουρίστα" κλέψει-κλέψει στη Χίο


Χρειάστηκε η καταδίωξή του από περιπολικό για να ακινητοποιηθεί ένας ανήλικος αλλοδαπός που προσπάθησε να ξεφύγει με το κλεμμένο μηχανάκι που οδηγούσε από μπλόκο της Τροχαίας, όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για έλεγχο στην πόλη της Χίου. Στο νησί είχε πάει μόλις πριν από δυο ημέρες, αλλά πρόλαβε να κάνει… δυο κλοπές!


Ο 17χρονος Αλβανός δεν διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα και αποδείχθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να κάνει και… διακοπές στη Χίο συνδυάζοντάς τις με «δουλειές»! Έτσι, αφού πρώτα έκλεψε το μοτοποδήλατο μιας νεαρής κοπέλας από το κέντρο της πόλης, διέρρηξε και το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου μέσα από το οποίο άρπαξε 2.150 ευρώ!

Ο ανήλικος αλλοδαπός ομολόγησε τις κλοπές και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Χίου, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν αν εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις καθώς από το κινητό του τηλέφωνο που εξετάστηκε προκύπτει ότι είχε αρκετές διασυνδέσεις στο νησί.



Αλβανός (τι άλλο) άδειαζε τα δωμάτια τουριστών στην Κέρκυρα
Πλήθος κλοπιμαίων που προέρχονται από διαρρήξεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια παραθεριστών και ερευνάται σε ποιους ανήκουν, βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι ενός 50χρονου Αλβανού που συνελήφθη στην Κέρκυρα μετά από τυχαίο έλεγχο στο αυτοκίνητό του!

Ο 50χρονος αλλοδαπός, που εντοπίστηκε στην περιοχή της Λευκίμμης, είχε μαζί του τρία i-pod, τέσσερα ζευγάρια γυαλιών ηλίου και μπουκάλια με αρώματα την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει. Γρήγορα αποδείχθηκε ότι τα είχε κλέψει από ένα δωμάτιο στο οποίο διέμεναν Βρετανοί τουρίστες, μαζί με χρήματα, κινητά και είδη ρουχισμού τα οποία βρέθηκαν αργότερα στο σπίτι του και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο σπίτι του αλλοδαπού διαρρήκτη κατασχέθηκαν ακόμη 18 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, πέντε συσκευές i-pod, τέσσερα ρολόγια, ένα dvd-player, ένας φορητός υπολογιστής, διάφορες ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, αρώματα, ζευγάρια γυαλιών ηλίου και 950 ευρώ μαζί με χαρτονομίσματα των Σκοπίων. Οι αστυνομικοί ερευνούν από πού έχουν κλαπεί για να συμπληρώσουν την δικογραφία σε βάρος του δράστη που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.



Συνελήφθησαν Τούρκοι με 4 κιλά ηρωίνης στην Πάτρα!

Συνελήφθησαν, χθες (31-8-2012) το απόγευμα, στην Αθήνα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Τουρκίας ηλικίας 37 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δυο αλλοδαποί κατείχαν και πουλούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία μαζί τους και συμφωνήθηκε η αγορά ενός κιλού ηρωίνης έναντι του χρηματικού ποσού των 18.000,00 ευρώ.

Για τη σύλληψη των δραστών, μετέβηκε χθες (31-8-2012), κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στην Αθήνα, όπου οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία Αστυνομικός, προσποιούμενος τον πελάτη συνάντησε τους συλληφθέντες σε προκαθορισμένο ραντεβού αγοροπωλησίας ναρκωτικών, όπου και συνελήφθησαν.

Κατά τη σύλληψη των δυο αλλοδαπών, στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 1.014 γραμμαρίων καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δραστών παρουσία δικαστικού λειτουργού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επίσης τα εξής :

Πέντε συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 2.910 γραμμαρίων.
Μία ηλεκτρονική ζυγαριά.
Και το χρηματικό ποσό των 1200 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.



Βρέθηκε (μαντέψτε που) ο εκσκαφέας που εκλάπει στην Καστοριά


Οι τυπικές διαδικασίες απομένουν για να πάρει πάλι πίσω ένας 53χρονος αγρότης από την Καστοριά τον εκσκαφέα που του είχαν κλέψει Αλβανοί. Η Αστυνομία της γειτονικής χώρας το βρήκε στην κατοχή των δραστών, δυο από τους οποίους έχουν ήδη συλληφθεί!


Ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος κατέφυγε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το πρωί της 18ης Αυγούστου, όταν διαπίστωσε ότι ο εκσκαφέας είχε κάνει «φτερά» από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένος στο Χιονάτο Καστοριάς. Τα ίχνη οδηγούσαν στη μεθόριο με την Αλβανία κι έτσι οι Έλληνες αστυνομικοί ενημέρωσαν τους Αλβανούς συναδέλφους τους δίνοντας τα πλήρη στοιχεία του κλεμμένου οχήματος.

Η συνεργασία λειτούργησε στην εντέλεια και οι αρχές της γειτονικής χώρας ενημέρωσαν ότι δυο από τους δράστες συνελήφθησαν στο χωριό Πάρντε κοντά στην Κορυτσά, ενώ άλλοι δύο συνεργοί τους αναζητούνται.
Ο εκσκαφέας βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων και μεταφέρθηκε στο αλβανικό Τελωνείο για να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.




Aλλοδαπός χτύπησε με φορτηγό έναν 70χρονο Έλληνα


Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε ένας 70χρονος αρχικά στο νοσοκομείο Πρέβεζας και από εκεί στο νοσοκομείο στα Γιάννενα ένας 70χρονος σε κρίσιμη κατάσταση.
Ένα αυτοκίνητο ημιφορτηγάκι με οδηγό αλλοδαπό, που κινούνταν στην Μασσαλίας, χτύπησε το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 70χρονος και κινούνταν στην κεντρική οδό με κατεύθυνση προς Πρέβεζα.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του δικύκλου ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Πρέβεζας με θλαστικά τραύματα ενώ έχανε και πολύ αίμα.

Μετά τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η μεγάλη απώλεια αίματος προέρχονταν από κόψιμο στο χέρι αλλά κρίθηκε άμεση η μεταφορά του στο νοσοκομείο στα Γιάννενα λόγω αιματώματος που εντοπίστηκε στο κεφάλι.
Η κατάσταση του 70χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στα Γιάννενα παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.
Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας.



Εξιχνιάσθηκαν απάτες σχετικά με πώληση αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου


Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε βάρος 26χρονου ημεδαπού και 39χρονου αλλοδαπού, για «Απάτες κατά συναυτουργία».


Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ανήρτησαν ηλεκτρονική αγγελία πώλησης του οχήματος στο διαδίκτυο, κατορθώνοντας να εξαπατήσουν 52χρονο ημεδαπό, από τον οποίο απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να του πουλήσουν το αυτοκίνητο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, προέβησαν κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε έξι (6) επιπλέον περιπτώσεις απατών με τον ανωτέρω τρόπο, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου