Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

…Και ξαφνικά, στην Ελλάδα του 2012 έγινε το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ… Αυτό που όλοι απεύχονταν: ΑΠΕΛΥΘΗΣΑΝ...


...69 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Μέσα στα πλαίσια των περικοπών ένας οργανισμός-από τους παλιότερους- που είχε προσφέρει πολλά στην Ελληνική κοινωνία, έκλεισε.

Ο οργανισμός αυτός Ο.Π.Δ.Α. (Οργανισμός Πεταλώματος Δασικής Ακρίδας), οδηγήθηκε στο κλείσιμο αφήνοντας στο δρόμο 69 υπαλλήλους που εργάζονταν εκεί και πρόσφεραν τα μάλα τόσα χρόνια στο κοινωνικό σύνολο.

Μεγάλη ταραχή επήλθε στην Ελληνική κοινωνία και -όπως ήταν φυσικό- δεκάδες σύλλογοι και κόμματα έκαναν οργισμένες δηλώσεις:


-Η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι το μέτρο είναι προσωρινό και ότι μόλις εξομαλυνθεί η οικ. κατάσταση της χώρας αυτοί οι απολυμένοι θα επανέλθουν σε οργανισμούς με παρόμοιο αντικείμενο εργασιών.

-Το ΠΑΣΟΚ σε μια οργισμένη δήλωση του κ. Βενιζέλου τονίζει ότι θα έπρεπε για τους απολυμένους να ακολουθηθεί η εργασιακή εφεδρεία ώστε να πληρώνονται μέχρι να βγουν στη σύνταξη.

-Ο κ. Τσίπρας δήλωσε, ότι αυτή η ενέργεια της κυβερνητικής τρόικας θα βρει αντιμέτωπους όλους τους Έλληνες σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν ανήκουν.

-Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο Λαός θα πρέπει να βγει στον δρόμο και να ανατρέψει τα σχέδια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που στόχο έχουν την υποδούλωση του Λαού από ντόπια και ξένα συμφέροντα και στην περαιτέρω εξαθλίωσή του.

-Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι η κάθε μία απόλυση δημ. υπαλλήλου, είναι και ένα καρφί στο φέρετρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

-Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι -σε μια πράξη διαμαρτυρίας- το βράδυ του Σαββάτου, θα διοργανώσει κυνηγητό λαθρομεταναστών στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, και συγκεκριμένα πέριξ των πλατειών: Αγ. Παντελεήμονα, Κολιάτσου, Πλ.Αμερικής. Την Παρασκευή το μεσημέρι θα ανακοινωθούν -σε συνέντευξη τύπου- τα δώρα για τους νικητές.

-Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων τόνισε ότι η σωτηρία της καφέ αρκούδας είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.


Επίσης, διάφοροι σύλλογοι, προέβησαν σε οργισμένες ανακοινώσεις:

-Ο Σύλλογος Ανέργων Ιδιωτικού Τομέα τόνισε, ότι η απόλυση εργαζομένων δεν είναι ποτέ η λύση, και ότι οι 1,5 εκ. άνεργοι του ιδιωτικού τομέα το γνωρίζουν αυτό πάνω στο πετσί τους. Καμία απόλυση λοιπόν, καταλήγει η δήλωσή τους.

-Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Στελεχών ΠΑΣΟΚ «Ο Άγιος Αντρέας» τονίζει σε οργισμένη του δήλωση ότι είναι αισχρό μια Δεξιά κυβέρνηση να απολύει ανθρώπους που αξιοκρατικά -από την εποχή του αείμνηστου ΑΝΤΡΕΑ- είχαν προσληφθεί, αναδειχθεί και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο απ’ τον σημαντικό αυτόν Οργανισμό.


evroligouris

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου