Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω



Μία αφελής ερώτηση για τα περί πραξικοπήματος, ο δήμαρχος που είναι χειρότερος του... Μπουτάρη, ένα μήνυμα προς τον σύντροφο Παπαδημούλη, ακόμη μια μαϊμού ρατσιστική επίθεση Ελλήνων, οι υπαινιγμοί Μπερίσα για τη Μεγάλη Αλβανία και η σιωπή Σαμαρά, η εξαγωγή της ελληνικής κρίσης στις γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες και οι Σχολές για ιερόδουλες.

Πώς τίμησε ο Αλέξης την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, η μυωπική αντιμετώπιση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, ο εγκληματικός τουρισμός της Νάπολι, ο σκουπιδοτουρισμός της Θεσσαλονίκης, ο Φωτόπουλος και η επέτειος Ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας.
***Ποιος Μεϊμαράκης και ποιο ΣΔΟΕ. Πάνε αυτά. Το νέο θέμα μας αυτήν την εβδομάδα είναι το πραξικόπημα που… δεν έγινε πέρσι. Τρίβουν τα χέρια τους οι μαϊντανοί των τηλεπαραθύρων, που θα κληθούν να σχολιάσουν τα μη δρώμενα. Με τέτοια και με άλλα, μόνο για την πτώχευση της Ελλάδας και την ψήφιση των μέτρων δεν θα συζητούμε.

Με συγχωρείτε, έχω μια αφελή ερώτηση. Αφού στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι υπάρχουν στοιχεία, γιατί κουκουλώθηκε το θέμα και δεν επενέβη η δικαιοσύνη;


***Στην Κρήτη έχουν άλλο θέμα για συζήτηση. Ο γιος επιφανούς συνδικαλιστή (που φυσικά ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων) ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, διορίσθηκε ταυτόχρονα και ως αναπληρωτής δάσκαλος. Πώς γίνεται αυτό, μόνον η ελληνική γραφειοκρατία γνωρίζει.
Και ο ευνοημένος γιος, όχι μόνον δεν θήτευσε ουσιαστικά στο στρατό αλλά συγκέντρωσε μόρια προϋπηρεσίας, σε βάρος των άλλων αδιόριστων συναδέλφων του, που τον τοποθέτησαν στις πρώτες σειρές του πίνακα για τον μόνιμο διορισμό του που ακολούθησε.

Άδικο έχει η στήλη όταν λέγει πως δεν χρειάζεται να σπουδάζουμε και να μένουμε άνεργοι; Να γίνουμε συνδικαλιστές. Αν μάλιστα ήμαστε και προοδευτικοί, η υπουργική καρέκλα μας περιμένει, όπως συμβαίνει στην «προοδευτική» Ελλάδα μας.


***Υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί η θητεία των αυτοδιοικητικών, κατά ένα χρόνο. Αυτό συζητιέται στα πηγαδάκια του Κοινοβουλίου. Ο λόγος είναι απλός. Με την άνοδο που δείχνει η Χρυσή Αυγή, είναι πιθανόν να διεκδικήσει δήμους, μια και η ψήφος είναι πιο ελαστική από τις εθνικές εκλογές.


***Φοβούνται τα κόμματα της κυβέρνησης, ότι στην Αθήνα ιδιαίτερα υπάρχει περίπτωση στο δεύτερο γύρο να βρεθούν ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, αφού ο Καμίνης είναι σαν να μη υπάρχει (ως και ο Μπουτάρης είναι καλύτερος). Ελπίζουν δε, ότι με παράταση ενός χρόνου, θα εμφανισθούν σημάδια ανάκαμψης και θα αλλάξει το σκηνικό.


***Προς σύντροφο Παπαδημούλη. Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο παραγωγός της ταινίας που πρόσβαλε τον Μωάμεθ. Νομίζω πως πρέπει να αυτοοριστείς και εδώ μάρτυρας υπεράσπισής του, κατ’ αντιστοιχία της υπεράσπισης του υβριστή της χριστιανικής θρησκείας. Αν δεν υπερασπιστείς, έστω και με δήλωση, την ελευθερία έκφρασης των υβριστών όλων των θρησκειών, κάποιοι κακόπιστοι θα μπορούσαν να σε χαρακτηρίσουν ως μέγα υποκριτή και να τσαλάκωνε η εικόνα σου.



***Ακόμη μία «ρατσιστική» επίθεση σε αλλοδαπούς αποδείχθηκε ότι ήταν «μαϊμού». Η είδηση είχε «συγκλονίσει» την κοινή γνώμη -και την διεθνή-, ότι επρόκειτο για μία ακόμη «ρατσιστική» επίθεση σε δύο Πακιστανούς στην Μεταμόρφωση. Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ένας Πακιστανός είχε μεταφερθεί μαχαιρωμένος στο ΚΑΤ και ένας ομοεθνής του είχε τραυματιστεί από μεταλλικό αντικείμενο το κεφάλι.

Δυστυχώς όμως για τους πρόθυμους ενοχοποιητές των Ελλήνων, ο Πακιστανός ο οποίος είχε τραυματιστεί ελαφρά, σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε ότι αυτοί που τους χτύπησαν ήταν Αλβανοί και όχι Έλληνες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν ξέρω ποιο είναι… Αλβανό είναι;… Γιατί ήτανε… χρώμα… δεν είναι σαν Έλληνες».

Η Ελλάδα όμως διασύρθηκε ακόμη μια φορά από τα διεθνή Μέσα, επειδή ο «προοδευτικός» κόσμος ήθελε να υπηρετήσει τις παρωχημένες ιδεολογίες του και φυσικά το σύστημα που τον διατηρεί.


***Και βέβαια δεν θέλουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, χαζοί είναι; Ορισμένοι θα χάσουν 20 μισθούς ετησίως(!), πριμ παραγωγικότητας που θα ζήλευαν στη Wall Street, επιδόματα ισολογισμού, κατασκήνωσης, για χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανθυγιεινής εργασίας για τηλεφωνητές, οδηγούς και χειριστές φωτοτυπικών μηχανημάτων (!), συνταξιοδότηση, επιπλέον bonus…


***Ο Μπερίσα, στη σύναξη των κομμάτων της κεντροδεξιάς στη Ρώμη, μίλησε για «χαμένα εδάφη» της Αλβανίας και άδικο καθορισμό των συνόρων της. Όπερ σημαίνει, ότι άφησε υπαινιγμούς για τη Μεγάλη Αλβανία, την ιδέα της οποίας υπηρετούν σήμερα όλα τα αλβανικά κόμματα.


Δεν σχολίασα προχθές την είδηση, διότι δεν συνοδευόταν από την πληροφορία αν ο Α. Σαμαράς βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα και άκουσε τους υπαινιγμούς του Αλβανού πρωθυπουργού (και) κατά της Ελλάδας. Εχθές, τελικά, δημοσίευσε το blog “karfotiko” φωτογραφίες, όπου φαίνεται ότι ο Α. Σαμαράς ήταν εκεί (μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας και οι δύο κάθονταν στην πρώτη σειρά).

Άρα, ματαίως ανέμενα κάποια απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην πρωτοφανή από δημόσιο διεθνές βήμα διεκδικητική ομιλία του Μπερίσα. Ίσως, διότι δεν ήταν ο Χρύσανθος εκεί για να δώσει σημείωμα.

Αναρωτιέμαι όμως, τι θα συνέβαινε αν Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε -έστω και εντός Ελλάδος- για «άδικο καθορισμό των ελληνικών συνόρων», που δεν είναι αναληθές. Οι πρώτοι που θα του επιτίθεντο θα ήσαν οι εν Ελλάδι «προοδευτικοί». Στην Αλβανία, ο Μπερίσα απέσπασε θετικά σχόλια.


***Πάμε στην άλλη περίπτωση… Γράψαμε εχθές ότι δημοσιεύματα του σκοπιανού Τύπου ανέφεραν ότι ο Δ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε πως «η πΓΔΜ δεν έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Γρ. Δελαβέκουρας, απάντησε ότι «αυτό είναι ανακριβές και ουδέποτε διατυπώθηκε τέτοια άποψη». Είθε.

Επειδή όμως ανάλογο περιστατικό συνέβη και με τον τουρκικό Τύπο, την άλλη φορά ο Δελαβέκουρας θα πρέπει να βρει άλλη εξήγηση.


***Λοιπόν παιδιά, μεταφέραμε το οικονομικό μας πρόβλημα και σε άλλους, και νιώθω ενοχές. Οι γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες παραπονιούνται, επειδή πλήττονται τα συμφέροντά τους με τη μείωση ζήτησης φαρμάκων στην Ελλάδα! Καταγράφουν, λέει η γερμανική έκδοση των Financial Times, τεράστιες ζημιές στην Ελλάδα.

Κάτι πρέπει να κάνουμε για να τους αποζημιώσουμε τους ανθρώπους. Μπορούμε να αυξήσουμε τα καταθλιπτικά. Μπορεί ο Αβραμόπουλος να τους ζητήσει τίποτε εμβόλια για τη γρίπη των χοίρων, αν έχουν περίσσευμα. Λείπει και ο Άκης, που ξέρει από αγορές…


***Αναρωτηθήκαμε προχθές, πώς συμβαίνει και χαλούν συνέχεια τα μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ τα αντίστοιχα ιδιωτικά -στα οποία στέλνονται οι ασθενείς- σφύζουν από υγεία. Αποφάσισαν επί τέλους στο υπουργείο Υγείας, και ανακοίνωσαν ότι θα πρέπει πρώτα να αναζητείται κοντινό δημόσιο νοσοκομείο πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί και επιλεγεί ιδιωτικό, οι ασθενείς δεν θα πρέπει να πληρώσουν απολύτως τίποτε από την τσέπη τους καθώς προβλέπεται χρέωση του Ταμείου τους. Μπορεί κάτι να βγει από αυτό, μπορεί όμως και τίποτε. Πόσα χιλιόμετρα μακριά θα είναι το «κοντινό» νοσοκομείο, αν υπάρξει ανάγκη στη Φλώρινα φερ’ ειπείν;

  ***Όλοι θα συμφωνήσετε ότι η Παιδεία είναι σπουδαίο αγαθό. Το πιστεύουν και στην Ισπανία, γι’ αυτό και άνοιξαν Σχολές για ιερόδουλες! Στη Βαλένθια λοιπόν, με 100 ευρώ δίδακτρα, προσφέρεται θεωρητική (και πρακτική) κατάρτιση σε εκδιδόμενους άνδρες και γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.


***Θέλει ν’ αγιάσει, αλλά ο πειρασμός δεν τον αφήνει. Για τον Τσίπρα ο λόγος, που όταν δεν μιλά σε κομματικό «προοδευτικό» ακροατήριο, επιθυμεί να παρουσιάσει ένα υπεύθυνο και σοβαρό πρόσωπο πολιτικού. Έλα όμως που οι καταβολές δεν τον αφήνουν! Εμπεδώθηκαν οι διεθνιστικές θεωρίες και αναδύονται.


Μέσα στη Θεσσαλονίκη, που πολίτες και φορείς -απουσιάζοντος του Δήμου- εορτάζουν την επέτειο της απελευθέρωσής της, ο Αλέξης την… τίμησε, μιλώντας για την «Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία Φεντερασιόν (πρόδρομο του ΚΚΕ), που ιδρύθηκε από Ισραηλίτες της πόλης. (Το ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. δεν κατάλαβε τίποτε, δεν εκπλήσσει κανέναν).

Τι απέκρυψε ο Αλέξης; Ότι η Φεντερασιόν υποστήριζε με κάθε τρόπο και με το έντυπό της, το «Αβάντι», τη δημιουργία μιας αυτόνομης Μακεδονίας -μη ελληνικής-στο πλαίσιο μιας Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας των Βαλκανίων. Και ο Τσίπρας τίμησε στη Θεσσαλονίκη τέτοιες μέρες, την Οργάνωση που ήθελε τη Μακεδονία και Θράκη ενταγμένες σε άλλο κράτος. (Ο Λαφαζάνης τον επιβράβευσε;)


***Πάμε στην άλλη πλευρά. Ο Αβραμόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η Ελλάδα πιστεύει ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας. (Ότι έχουν και δεν το κρύβουν, το παραβλέπουμε προς στιγμή, επειδή άλλο είναι το θέμα μας).

Δημήτρη, η πολιτική είναι σπουδαία υπόθεση. Δυστυχώς, ασχολούνται μ’ αυτήν κυρίως όσοι την αγνοούν. Τις διεκδικήσεις των Σκοπίων φοβάται η Ελλάδα, ή την βουλιμία των υποστηρικτών τους; Ο Σόρος, με τα ιδρύματά του και το άφθονο χρήμα που έριχνε στον Γκρούεφσκι (τώρα τον εγκατέλειψε, παίζει με άλλους) το έκανε για να δώσει τη Θεσσαλονίκη στους Σλάβους;

Μήπως πρέπει τελικά να δεχθούν οι φωστήρες του ΥΠΕΞ, πολιτικοί και διπλωμάτες, να παρακολουθήσουν φροντιστήρια εθνικής πολιτικής για να πληροφορηθούν ποιοι καταπολέμησαν με πάθος την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης; Ποιοι χρηματοδότησαν τον Σουλτάνο; Ποιοι, μετά την είσοδο του ελληνικού στρατού στην πόλη, με μπροστάρη την Αυστρία, προσπάθησαν να καταστεί η Θεσσαλονίκη ουδέτερη πόλη;

Ο Γκούεφσκι είναι ο αντίπαλος; Τόσο μυωπική αντιμετώπιση του θέματος υπάρχει; Αυτό έλειπε, να φοβάται η Ελλάδα τις διεκδικήσεις των Σλάβων των Σκοπίων. Ο Νίκος Μέρτζος περιέγραψε συνοπτικά την κατάσταση, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα της ονομασίας ως «όχημα».


***Οι προστάτες των πάσης φύσεως λαθρομεταναστών, πρόσεξαν τι έγραφαν τα πλακάτ των προστατευομένων τους; Εκείνο που έγραφε «Έρχεται το Ισλάμ, για τον θάνατο της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας», το είδαν ασφαλώς, δημοσιεύθηκε παντού. Την απειλή του προέδρου των μουσουλμάνων ότι επειδή υφίστανται μεγάλη πίεση (εμείς, να δεις!) δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, την άκουσαν.
Τα σχόλια στο Διαδίκτυο από Πακιστανούς τα είδαν. Κι αυτά κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου: «Όταν οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα θα αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού, τότε θα… αφανίσουν τους Έλληνες, θα κάψουν εκκλησίες και θα εκτελούν χριστιανούς όπως στην Αίγυπτο, Σομαλία και Πακιστάν».

Δεν τους συγκινεί φυσικά τίποτε από όλα αυτά. Όταν κάποιος δηλώσει ότι είναι διεθνιστής και υιοθετεί τη φράση του Μαρξ ότι η Πατρίδα είναι εφεύρημα των κεφαλαιοκρατών, τότε είναι φυσικό η Ελλάδα να βρίσκεται σε υποδεέστερη μοίρα.


***Συνελήφθη νεαρός που είχε σελίδα στο Διαδίκτυο με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος», απ’ όπου ειρωνευόταν κάθε τι σχετικό με τον Παΐσιο, και κατ’ ακολουθία πρόσβαλε εκατομμύρια Έλληνες, που πιστεύουν τις προφητείες του Παϊσίου.

Αμέσως αυτοπροτάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, η δε ΔΗΜ.ΑΡ. της Ρεπούση χαρακτήρισε ως «μεσαιωνική τη σύλληψη του 27χρονου», επειδή προσβάλλει την ελευθερία του λόγου. Από κοντά φυσικά κι ο Τσατσόπουλος (που όσο δεν είχε εκτεθεί στη δημόσια βάσανο, ο κόσμος νόμιζε ότι κάτι ήταν, αλλά έκανε το λάθος να δείξει την εικόνα του και σε κοινό πέρα από τους στενούς του φίλους).

Για σταθείτε, βρε παλικάρια. Εσείς προχθές δεν καταδικάσατε τους δημιουργούς της ταινίας που προσβάλλει τον Μωάμεθ; Εσείς δεν καταδικάσατε την ψευδή -όπως αποδείχθηκε- προσβολή του Κορανίου από Έλληνα αστυνομικό; Δηλαδή, μόνον όταν προσβάλλεται η ισλαμική και εβραϊκή θρησκεία ενοχλείστε, για να δείξετε ότι υπηρετείτε σωστά το σύστημα;

Όταν -πριν από πολλά χρόνια- εμφανίστηκε σε αριστερό περιοδικό σκίτσο του Βελουχιώτη με ζαρτιέρες, ξεσηκώθηκε ο «προοδευτικός» κόσμος. Ενώ ανεμπόδιστα, εσείς οι ίδιοι αποκτήσατε το δικαίωμα να προσβάλλετε τους Έλληνες. Ποιος σας το έδωσε;


***Δεν είδα οργισμένες διαμαρτυρίες των «προοδευτικών» στην είδηση ότι ανιψιός του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, εισπράττει χρήματα από τέσσερις διαφορετικές κρατικές πηγές. Γιατί βρε παιδιά; Αν είσαι «σύντροφος» επιτρέπεται; Το «νόμιμο και ηθικό» το αποδεχόμαστε όταν μας βολεύει;



***Η μεγάλη ζήτηση στα καυσόξυλα εκτόξευσε την τιμή του τόνου. Αυτό για τους συντρόφους, που μπόλιασαν στον λαό την άποψη ότι μόνον «το μεγάλο κεφάλαιο» εκμεταλλεύεται τους φτωχούς.


Θέλετε και άλλο; Το κουλούρι που αγοράζω έναντι 0,50 ευρώ, έχει αγορά 12 λεπτά. Δηλαδή 400% πάνω από την τιμή αγοράς η τιμή πώλησης. Όπερ σημαίνει, ότι η εκμετάλλευση του άλλου έχει να κάνει μόνον με την έλλειψη ήθους.

***Τελικά ο Μπουτάρης μας ζάλισε με τις ιδέες του -που παραμένουν ιδέες-, αλλά αλλού εφαρμόζουν την καινοτομία. Ο δήμος της Νάπολι στην Ιταλία διαφημίζει τον… «εγκληματικό τουρισμό». Οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία για δύο ώρες να γνωρίσουν την εγκληματική ζωή της πόλης, να κάνουν βόλτα στους δρόμους κοντά στο λιμάνι, όπου εργάζονται νταβατζήδες, πόρνες, πορτοφολάδες. Ανεβαίνει η τεστοστερόνη.

Εμείς βέβαια, δεν υστερούμε σ’ αυτόν τομέα, αλλά η εγκληματικότητα είναι διάσπαρτη, πού να τους πρωτοπάς τους τουρίστες; Μπορούμε όμως να οργανώσουμε τον «σκουπιδοτουρισμό». Θα ενθουσιαστούν οι τουρίστες της Ευρώπης, με το θέαμα που για πρώτη φορά θα αντικρύσουν. Αυτοί αλλιώς έμαθαν ότι είναι οι λόφοι.

Θα έλεγα μάλιστα, τώρα που γίνεται συζήτηση για τον λογότυπο της πόλης, να προκρίνουμε τον σκουπιδοτενεκέ. Με την ιδιόχειρη υπογραφή του δήμαρχου τυπωμένη, αφού ούτως ή άλλως έτσι θα μείνει στην ιστορία.


***Απόρησε ο Τσίπρας επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για τα Δεκεμβριανά του 1944. Τότε που οι παλιότεροι σύντροφοί του πήραν τα όπλα στο όνομα του Στάλιν για να καταστούμε Σοβιετία. Δεν ενοχλείται όμως ο Αλέξης ότι εν έτει 2012 τιμούνται με εκδηλώσεις οι αγώνες των κομμουνιστών εναντίον του ελληνικού στρατού.

Δηλαδή καταντήσαμε -διότι περί κατάντιας πρόκειται- να τιμούνται μεν εκείνοι που πολέμησαν κατά της Ελλάδας, και να μη τολμά να μιλήσει κάποιος γι’ αυτούς που την υπερασπίστηκαν. Με πρωθυπουργούς τότε -μέχρι το 1951- τους Παπανδρέου, Σοφούλη, Πλαστήρα κ.ά., όλους από τον κεντρώο χώρο. Μήπως έκαναν λοβοτομή στον αστικό κόσμο (ο οποίος ξεπερνά το 80% του ελληνικού λαού, αλλά σύρεται από μειοψηφίες);


***Η συμπεριφορά του Φωτόπουλου διαψεύδει τον ισχυρισμό της Αριστεράς -εν τω συνόλω της- ότι δεν ευθύνεται για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, αφού δεν κυβέρνησε ποτέ. Ο Φωτόπουλος -και όλοι με ανάλογη συμπεριφορά- τι ακριβώς κάνει τόσα χρόνια; Δεν κυβερνά;


***Οι φίλοι οι Βούλγαροι γιόρτασαν εχθές την επέτειο ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας τους. Μια μικρή λεπτομέρεια: Η Βουλγαρική Ανεξαρτησία σήμαινε κατάλυση της Αυτονομίας της Ανατολικής Ρωμυλίας, την σφαγή και τον εξανδραποδισμό 100.000 Ελλήνων από την περιοχή της Αγχιάλου και απώλεια της ελληνικής αυτόνομης περιφέρειας, η οποία είχε αποικηθεί τον 7ο αι. π.Χ.

Και είναι μικρή λεπτομέρεια, αφού κρατικά και ιδιωτικά κανάλια δεν έκαναν καμιά αναφορά. Δεν ξέρω και αν παραβρέθηκαν Έλληνες επίσημοι στη δεξίωση της Βουλγαρικής Πρεσβείας, να συγχαρούν τον Πρέσβη για την αιματηρή εξάλειψη του ελληνισμού.



Καλλισθένης ~ voria.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου