Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Αλέξη, σεμνά


Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο λάθοςη μαλακία και την υπερβολή.

Ειδικά στα λόγια, έστω κι αν αυτά προδίδουν καμία φορά τις πραγματικές τους προθέσεις ή τις επερχόμενες πράξεις του. Ακόμη, όμως, κι αν ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πραγματικά πως θα ήταν καλύτερο να είχαμε γίνει Αργεντινή, δεν είναι αυτή η «ομολογία» που με τρόμαξε περισσότερο. Είναι τα όσα ακολούθησαν. Με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνουν τη λογική.

Να κατηγορούν ΜΜΕ επειδή έπαιξαν την είδηση και...
 κόμματα επειδή τη σχολίασαν. Η απόλυτη συστημική λογική. Διαφωνεί μαζί μας η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια.

Είναι πραγματικό λυπηρό να βλέπει κανείς ανθρώπους που δεν έχουν κυβερνήσει και δεν έχουν την αλαζονεία της εξουσίας να τηλεφωνούν σε νεαρούς δημοσιογράφους και να τους ασκούν ψυχολογική βία. Και λίγο αργότερα τους ίδιους ανθρώπους να υπογράφουν δημόσιες δηλώσεις με σοφιστείες. Να αναφέρουν την αλήθεια, αλλά να λένε ότι δεν είναι η αλήθεια. Είναι πραγματικό λυπηρό ένας 30άρης πολιτικός αρχηγός να μην τολμά να διορθώσει ένα εκφραστικό του λάθος (σ.σ. το ελπίζω) με σεβασμό στους κανόνες και την κοινή λογική. Αν λάθος μαθαίνουμε τους ανθρώπους, λάθος θα λειτουργήσουν και όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσεις (αν έρθει) εσύ Αλέξη.

Κι άλλο δείγμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να θυμίζει το κακό ΠΑΣΟΚ. Θυμάστε τον Γιώργο Παπανδρέου που ήταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων το 2008; Χαμογελώντας (μοιάζει άσχετη η επισήμανση, αλλά αν το σκεφτείτε θα δείτε πως αποδείχτηκε προφητική, οπότε είναι σχετική). Προχθές είδαμε τη Ρένα Δούρου στην πορεία των αστυνομικών! Πόσα τους έχει σούρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι τους έχει πει. Μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους! Απίστευτα πράγματα. Δεύτερη παρατήρηση. Εκεί ήταν και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Φαινομενικά άσχετο, το οποίο πιστέψτε με θα αποδειχθεί κι αυτό σχετικό. Άλλωστε, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία. Εμείς ζούμε τη φάρσα, έρχεται η τραγωδία.

Γιατί, υπάρχει το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να είπε την αλήθεια. Ότι θέλει η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή. Τότε θα κλείσουν οι τράπεζες, θα κλείσουν τα εμπορικά, θα έχουμε βιασμούς, ληστείες, φόνους και λεηλασίες. Απόλυτη φτώχεια και πείνα. Θανάτους στους δρόμους. Αλλά, έτσι θα επιβεβαιωθεί η κοσμοθεωρία του. Πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Και ο ίδιος θα έχει εύκολη δουλειά να κάνει. Από το μηδέν πας εύκολα στο ένα. Έτσι νομίζει, αλλά δεν είναι έτσι. «Αν πτωχεύσει η χώρα στα χέρια του ΠΑΣΟΚ εμείς δε θα έχουμε ευθύνες» έλεγαν στη Βουλή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Είναι προφανές πως ο Αλέξης και πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν τη δική τους εμπλοκή στο σύστημα. Δε νιώθουν τις δικές του ευθύνες για την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα. Κάνουν λάθος. Μεγάλο λάθος. Έχουν ευθύνες και για τη χρεοκοπία, έστω κι αν δεν έχουν κυβερνήσει μία μέρα. Γιατί με τις πολιτικές τους θέσεις παράγουν κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα. Τα οποία, δυστυχώς, αθροίζονται στα πολλά δεδομένα που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή.


Συμπέρασμα: Αν είναι να καταστραφούν άνθρωποι και να πεθάνει κόσμος για να κάνουν αυτοί το νέο ξεκίνημα που ονειρεύονται σας παρακαλώ, είμαι υπέρ του να συνεχιστεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας.

Γιάννης Αντύπας


Μια συγκλονιστική φωτογραφία, αφιερωμένη σε όσους παίρνουνε στο ψιλό την περίπτωση πτώχευσης και εξόδου από την Ευρωζώνη. Είναι Αργεντίνοι που αφού πλιατσικολόγησαν τα πάντα στα σούπερ μάρκετ, έστηναν μπλόκα σε φορτηγά μεταφοράς ζώων, τα κατέβαζαν και τα κομμάτιαζαν επι τόπου για να τραφούν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου