Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ακροαριστεροί ~ Ζουν ανάμεσά μας και...




...Έχουνε ως πρότυπο τον Πινόκιο.

Με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καλούνται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα...
 να παύσει η ποινική δίωξη κατά των τριών που συνελήφθησαν «στα γεγονότα στην επίσκεψη Φούχτελ» και των 16 που συνελήφθησαν «μετά την εισβολή των ΜΑΤ και την παραβίαση του ασύλου στις 17 Νοέμβρη». Η ανακοίνωση καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι «θα αντισταθούμε στην προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων καθώς και την περιστολή του δικαιώματος στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία».

Το διαβάζεις και λες ότι εδώ καταλύεται η δημοκρατία. Συλλαμβάνουν ανθρώπους και τους παραπέμπουν σε δίκη, απλώς και μόνον επειδή πήγαν σε μια διαδήλωση. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στη Βενεζουέλα του Τσάβες. Μετά, μόλις σου περνά η πρώτη σύγχυση, βάζεις τα πράγματα κάτω και το σκέφτεσαι καλύτερα. Μα οι τρεις δεν κατηγορούνται επειδή μετείχαν σε διαδήλωση «στα γεγονότα, στην επίσκεψη Φούχτελ». Κατηγορούνται ότι χτύπησαν το Γερμανό πρόξενο. Και οι δεκαέξι δεν κατηγορούνται ότι «διαμαρτυρήθηκαν». Κατηγορούνται ότι προκάλεσαν επεισόδια και μετά κρύφτηκαν μέσα στην πανεπιστημιούπολη για να μη συλληφθούν. Τι συνέβη, τι δεν συνέβη, θα το πει η Δικαιοσύνη. Αλλά η ανακοίνωση έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση ο Πινόκιο με την αλήθεια.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι επειδή δεν χτύπησαν τον Γερμανό πρόξενο, θα ήταν απλώς η συνέχιση της ελληνικής παράδοσης, να αποφαίνονται τα κόμματα προτού αποφανθούν οι δικαστές. Μικρό το κακό. Αλλά δεν μπαίνει σε τέτοιες «λεπτομέρειες». Δεν ασχολείται με το ποιος χτύπησε τον πρόξενο, ένα περιστατικό που θα μπορούσε να συμβεί στην Τεχεράνη, στο Νταρφούρ, στη Βεγγάζη, αλλά σπανίζει σε ευρωπαϊκά μήκη και πλάτη. Δεν λέει «δεν το έκαναν αυτοί, το έκαναν κάποιοι άλλοι» -έστω, οι προβοκάτορες που πάνε με όλα. Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να πάψει η ποινική δίωξη, έτσι, σκέτα! Επειδή αποτελεί «ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων». Στους οποίους, προφανώς, περιλαμβάνεται και το δικαίωμα να σπάζεις όποιον θέλεις στο ξύλο.

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως αντίληψη, πάει κι έρχεται. Αλλά για κόμμα που δηλώνει ότι είναι έτοιμο να κυβερνήσει, άσ' τα να πάνε…


Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου