Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


Οι δύο πρυτάνεις της Θεσσαλονίκης.
Σε ποια κατηγορία ανήκει ο Κρίτων Αρσένης του ΠΑΣΟΚ;
Η Ελλάδα σαν μπαλάκι σε παιχνίδι τένις των ισχυρών.
Το πρότυπο του κρατικοδίαιτου υπαλλήλου.
Μια εκκλησιά γκρεμίζουν οι Τούρκοι, ένα τζαμί κτίζουμε εμείς.
Η ατελείωτη ερώτηση της Ζωής στον Στουρνάρα.
Η νηπιώδης πολιτικά δήλωση Παναγούλη & Σταθά.
O αίσχιστος εργατοπατερικός συνδικαλισμός.



***Βαριά κατηγορία κατά του πρύτανη του ΑΠΘ από το Εργατικό Κέντρο: «Ο πρύτανης εξώθησε τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις για να εκβιάσει το Υπουργείο». Ο πρύτανης Ι. Μυλόπουλος, απαντά ότι πρόκειται για συκοφαντίες. Αφού τον συκοφαντούν θα τους μηνύσει σίγουρα.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν έχω πληροφορηθεί -ίσως από δικό μου λάθος- πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει ο πρύτανης για τα όσα του καταμαρτυρούν κατά διαστήματα. Έχω όμως και μια απορία. Έχουμε δυο Πανεπιστήμια στην πόλη. Για τον άλλο πρύτανη δεν ακούσαμε τίποτε. Κάποια εξήγηση θα υπάρχει…


***Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για οικολόγους και οικολογούντες. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρ. Αρσένης. Θα ξέρει όμως ο Γιάννης Μανιάτης που τον χαρακτήρισε εύστοχα.

Ο Αρσένης λοιπόν, δεν κατάλαβε φαίνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι, ούτε ότι υπάρχουν πολλοί που πεινούν ή δεν έχουν θέρμανση, ούτε ψυχανεμίστηκε ότι υπάρχει φόβος πλήρους κατάρρευσης, γι’ αυτό και καταγγέλλει την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά όργανα, διότι, κατ’ αυτόν:

«Οι σεισμικές έρευνες με σόναρ (σ.σ. για το πετρέλαιο στο Ιόνιο) οι οποίες θα διεξάγονται καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου για ένα τρίμηνο, ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα κητώδη, όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες».

Ο σύντροφός του στο κόμμα, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ι. Μανιάτης, τον άδειασε: «Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ’ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών».


***Το παιδί της Μάργκαρετ φρόντισε να γεμίσει τις θέσεις με πολλούς έμπιστούς του (αλήθεια, ο μισθός της Μπιρμπίλη μειώθηκε – τι ακριβώς κάνει στο Παρίσι, μάθαμε;), κι εκτός από τον Αρσένη είχε και τον Ραγκούση με τον διαβόητο νόμο του, ο οποίος κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματικός.

Κι αρχίζει η γνωστή πολιτική μικροκομματικής υποκρισίας. Ο «προοδευτικός» κόσμος -απανταχού των κομμάτων- ζητά να ισχύσει ο νόμος παρά την αντισυνταγματικότητά του. Πρόκειται για τους ίδιους, που μόλις εχθές συνέχαιραν το θεσμικό όργανο που έκρινε ότι οι μειώσεις των μισθών των δικαστών ίσως κριθούν αντισυνταγματικές. Δεν πιάνονται από πουθενά, αυτοί που διακηρύσσουν ότι η «προοδευτικότητα» φέρνει νέο ήθος.

Πολύ μεγάλη η διαφορά των «προοδευτικών» (μέσα σε εισαγωγικά) από τους χωρίς εισαγωγικά προοδευτικούς, που σε όλη τους την ζωή παράγουν έργο ωφέλιμο γι’ αυτούς και για τον τόπο.


***Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες, την πληρώνουν τα βατράχια. Αυτό συμβαίνει με την διένεξη Η.Π.Α.-Γερμανίας. Οι δυο χώρες, επιχειρώντας να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, μας έκαναν μπαλάκι του τένις και μας πετούν πότε από εδώ πότε από εκεί.

Αυτό έχει και ένα καλό. Καταλαβαίνουμε ποιοι πολιτικοί, οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι, βρίσκονται στη μια πλευρά και ποιοι στην άλλη. Δεν υπονοώ ότι «πρακτορεύουν». Αλλά με τις τοποθετήσεις τους, εδώ ή εκεί, τους εξυπηρετούν.

Το θέμα είναι, ότι μας συμφέρει η θέση των Η.Π.Α. που εκφράζεται από την Λαγκάρντ, αλλά ζούμε στην Ευρώπη. Αν τα «σπάσουμε» με τους Ευρωπαίους και βγει ενισχυμένη η Αμερική, θα ψαχνόμαστε πάλι (όχι ότι αυτό δεν συμβαίνει και τώρα).

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας χρησιμοποιούν. Τα ίδια πάθαμε και το 1916 με τον Διχασμό. Και τότε και τώρα, μας χρησιμοποιούν. Δεν θέλουν να σώσουν εμάς. Την Γερμανική Ευρώπη θέλουν να σώσουν Μέρκελ και Σόιμπλε, τις Η.Π.Α. ο Ομπάμα.

Το σύστημα φυσικά θέλει την κατάρρευσή μας (όχι μόνον τη δική μας), από όποια πλευρά κι αν έρθει. Έχει σημασία αν θα γίνει με ευρώ ή δολάριο;


***Ας ετοιμαζόμαστε. Οι μουσουλμάνοι του Βελγίου οργανώθηκαν, εξέλεξαν για πρώτη φορά δημοτικούς συμβούλους και έστειλαν το μήνυμα με τη δήλωση: «Σε δέκα χρόνια δημοψήφισμα για Σαρία, στο Βέλγιο»! Ας αρχίσουν οι κυρίες μας να ράβουν τις μπούργκες.

Και αφού ο λόγος για τους μουσουλμάνους, δεν είδα κάποιον από τους ευαίσθητους προοδευτικούς να ασχολείται με την γενοκτονία που υφίστανται οι χριστιανοί στην Συρία (και αλλού). Oι «απελευθερωτές» της Συρίας κατέστρεψαν -μετά τις εκκλησιές- και ιστορικό Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι. Σιωπά η Αρχιεπισκοπή, σιωπούν και οι λαλίστατοι κομματικολογούντες μητροπολίτες.


***«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο προσβάλλει τις θρησκείες», είπε δημοτική αρχή στις Βρυξέλλες και για να μη ενοχληθούν οι πολίτες των άλλων θρησκειών (που βάζουν τους μουσουλμάνους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα), δέντρο δεν θα στηθεί εφέτος. Οι Βέλγοι κραυγάζουν στα ΜΜΕ, ότι η Πανθρησκεία κυριάρχησε στη χώρα τους.

Πάντα καθυστερημένες οι δημοτικές αρχές του Βελγίου έναντι των δικών μας. Οι «προοδευτικοί» δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης, από πέρσι το κατάργησαν. Ο πρώτος στόλισε με… κονσερβοκούτια τα δέντρα στο Σύνταγμα, ενώ ο Μπουτάρης έβαλε ένα κατασκεύασμα μέσα στο νερό, το οποίο βούλιαξε από το βάρος (των τύψεων).


***Πρότυπο κρατικοδίαιτου υπαλλήλου, αλλά και ένδειξη τη σημαίνει δημόσια ή συνεταιριστική επιχείρηση. Ο Michael O’ Neill, ο διευθυντής της "Δωδώνης", βρέθηκε σ' ένα ηπειρώτικο χωριό, μαζί με Έλληνες φίλους του. Συνάντησαν μεταξύ άλλων και κάποιον και στη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι είναι υπάλληλος της "Δωδώνης".

Και εμβρόντητοι τον ακούν να τους λέει ότι δεν δουλεύει, διότι: «μ΄ έβαλαν σε μια θέσ’ που δεν ήθελα με τίποτ’. Κι γω πήγα στον γιατρό κι είπα, δεν ξέρω τι θα κανς αλλά θα με βγάλς άρρωστο. Και μ΄ του τακτοποίησε. Όχ’ που θα σκάσω!».

Αθάνατη Ελλάδα. Ποτέ δεν πεθαίνει. Όχι γιατί ξαποσταίνει για λίγο, όπως λέγει το εμβατήριο. Αλλά επειδή κοστίζει πολύ μια κηδεία εν μέσω κρίσης.


***Ωχ! Η κυβέρνηση Μπερίσα έδωσε άφεση αμαρτιών σε 2.094 ποινικούς κρατουμένους, με αφορμή την 100ή επέτειο από την ίδρυση του αλβανικού κράτους. Το ίδιο είχε γίνει και προ 20ετίας με αφορμή την πτώση του σοβιετικού παραδείσου και γέμισε η Ελλάδα καλάσνικοφ.


***Μάθανε ότι διαλυόμαστε, και πλάκωσαν και οι Αλβανοτσάμηδες. Θα μποϊκοτάρουν, λένε, τα ελληνικά προϊόντα. Εννοούν να τα αγοράζουν; Ή γενικώς να μη κατέχουν με οποιοδήποτε τρόπο ελληνικά προϊόντα. Αν έλεγαν ότι θα μποϋκοτάρουν την απόκτηση ελληνικών αγαθών, θα ήταν σαφές, και θα χαιρόμασταν.


***Την ώρα που ο Μπουτάρης σκέπτεται πώς θα βρει χώρο για να στεγάσει τους μουσουλμάνους στις προσευχές τους, όπως τους υποσχέθηκε, στην Κωνσταντινούπολη κατεδαφίζονται και τα τελευταία ελληνικά κτίσματα. Η κυβέρνηση αποφάσισε την «επείγουσα απαλλοτρίωση» που θα πραγματοποιηθεί στις ιστορικές συνοικίες της Πόλης, Φανάρι - Μπαλατά Αϊβ.

«Επείγουσα απαλλοτρίωση» σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό που πρέπει να αντιμετωπισθεί. Και τέτοιο, δεν υπάρχει. Αλλά σημαίνει και αποζημίωση, σύμφωνα με απόφαση που θα πάρει ο νομάρχης. Έτσι απλά, θάβουν ό,τι θυμίζει ελληνισμό και μάλιστα ανέξοδα.


***Ακόμη μια ορθόδοξη εκκλησία -232 χρόνων- κατεδαφίζεται στην Tουρκία. Προτείνω στη δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης να υιοθετήσει το σύνθημα: «Μια εκκλησιά γκρεμίζουν οι Τούρκοι, ένα τζαμί κτίζουμε εμείς».


***Καβγάς των αυτοπροσδιοριζόμενων Τούρκων πολιτικών της Θράκης, για το ποιος είναι καλύτερος… Τούρκος. Μουσουλμάνος πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ στρέφεται κατά των δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπακούουν στο κόμμα, ξεχνώντας την μειονότητα. Ασχολίαστο.


***Ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης», παράνομης κίνησης, στην οποία μετέχουν και βουλευτές, επιστρέφοντας προ καιρού από την Τουρκία όπου είχε "διάφορες συναντήσεις", μετέφερε την επιθυμία του Α. Νταβούτογλου να διενεργηθεί έρανος μεταξύ των μουσουλμάνων στη Θράκη για τους Σύρους (!) πρόταση η οποία έγινε δεκτή, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν από πολλά μέλη της.

Μπορεί να μας πληροφορήσει η πολιτεία, με ποιον τρόπο διενεργήθηκε ο έρανος αυτός; Επειδή υπάρχει το προηγούμενο, όπου ο ψευτομουφτής είχε διενεργήσει έρανο -παράνομα- για τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, και έβγαλε τα χρήματα έξω -επίσης παράνομα- χωρίς να ευαισθητοποιηθεί η Δικαιοσύνη.

Σκέπτομαι να δηλώσω Τούρκος -οι «προοδευτικοί δεν με θέλουν- για να μπορώ να καταλύω το κράτος, χωρίς καμιά επίπτωση.


***Παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου υποβολής ερώτησης, πέτυχε η βουλευτής Κωνσταντοπούλου. Υπέβαλε ερώτηση στον Στουρνάρα, αδιακόπως, επί… 82 λεπτά. Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω τον σύζυγό της.

Πόσο μεγάλη σημασία όμως είναι να είσαι σωστός ρήτορας, όχι φλύαρος και κουραστικός, δείχνει η περίπτωση του νομομαθούς Καρνεάδη, ο οποίος το 156 π.Χ. ήταν μέλος πρεσβείας στη Ρώμη. Έκανε δύο ομιλίες μια υπέρ και μια κατά της δικαιοσύνης. Έπεισε με την ευφράδεια και τα ατράνταχτα επιχειρήματά του και με τις δύο. Με εισήγηση του Κάτωνα, η Σύγκλητος τον εξεδίωξε «ίνα μη διαφθείρη τους νέους».

Σίγουρα η Κωνσταντοπούλου θα έλειπε από τη Νομική Σχολή τις ημέρες που διδασκόταν το Ρωμαϊκό Δίκαιο, γι’ αυτό και αγνοεί προφανώς το περιστατικό (ή δεν την άγγιξε, με το σκεπτικό «σιγά τώρα τον ρήτορα Καρνεάδη).


***Παρηγορητική είδηση: «Δύο βoυλγαρικά χωριά θέλουν να γίνουν ελληνικά»! Αγανάκτησαν με τη διαφθορά στη Βουλγαρία, αλλά και τις κοροϊδίες των μεσαζόντων. Κάποιοι τους κορόιδεψαν και τους είπαν ότι εδώ είναι καλύτερα. Αν πράγματι είναι, σημαίνει ότι έχουμε κι άλλα περιθώρια για παρακάτω.


***Νηπιώδης πολιτικά δήλωση του «εκλεκτού» του λαού Στάθη Παναγούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κι έκανε τα πράγματα χειρότερα: «Εσείς, που υπογράψατε τα μνημόνια: Να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

Όσοι διαφωνούν με τον Στάθη, θα είναι τυχεροί αν δεν λιντσαριστούν. Ανάξιο σχολιασμού. Αλλά με μια ερώτηση: Αν ο Στάθης δεν ήταν αδελφός του Αλέξανδρου Παναγούλη, του πραγματικού αντιστασιακού και όχι ιμιτασιόν που γέμισε η χώρα, τι δουλειά ακριβώς θα έκανε;

Όχι, δεν διαγράφηκε ο Στάθης Παναγούλης για τις έμμεσες απειλές του για λιντσάρισμα. Ούτε ο Γιάννης Σταθάς που αποκάλεσε στο Κοινοβούλιο τον Σόιμπλε «κουτσό». Το είδος της κοινωνικής ευαισθησίας των «προοδευτικών» φάνηκε ξεκάθαρα.


***Δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί μας την «εθνική ομοψυχία». Ο Αλέξης σε συνέντευξή του σε γερμανικό έντυπο αναρωτιέται ποιος βλάκας θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα μ’ αυτές τις συνθήκες (άρα, μην έρχεστε) και ο Ευάγγελος τον κατηγόρησε για αντεθνική πρόκληση και για προβοκάτσια εναντίον του τόπου.


***Βάζουν χέρι και στην Κύπρο οι Γερμανοί, πριν πάρει αυτή ακόμη το δάνειο. Ο διευθυντής του Γερμανικού "Γκαίτε" στη Λευκωσία, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του: «Γιατί και ελληνική σημαία στο νησί και όχι μόνο κυπριακή;». Τον περιποιήθηκαν βέβαια οι Έλληνες της Κύπρου (οι Ελλαδίτες έχουμε ευνουχισθεί, φάνηκε την 28η Οκτωβρίου), αλλά ανοίγει ιστορίες ο Γερμανός.

Λες να μας ζητήσουν να αλλάξουμε κι εμείς σημαία; Από μια άποψη, ίσως για κάποιους θα είναι επιθυμητό αν την αντικαταστήσουμε με την οθωμανική σημαία. Θα έρθουν και Τούρκοι τουρίστες…


***Ο Μπουτάρης, στη χθεσινή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι εάν φύγουν υπάλληλοι από τον Δήμο, θα είναι δύσκολο αυτός να λειτουργήσει. Εγώ τώρα γιατί θυμάμαι, πως όταν ανέλαβε την διοίκηση είχε πει ότι ο δήμος μπορεί να λειτουργήσει με τους μισούς υπαλλήλους και υπήρχαν υπεράριθμοι; Μήπως έφταιγε ο ανάδρομος Ερμής;


***Παιδιά, σας ξεγέλασαν. Έγινε επένδυση στην Ελλάδα, με συνεργασία της Hewlett Packard - Cosco που αναβαθμίζει το λιμάνι του Πειραιά -και όχι μόνο-, και δεν το πήρατε μυρωδιά για να την εμποδίσετε. Κάνετε κάτι, βρείτε τίποτε περιβαλλοντικές παραλείψεις, γιατί αλλιώς υπάρχει φόβος -για εσάς- να γίνει κάτι καλό για την Ελλάδα.

Δεν πιστεύω βέβαια να αμφιβάλλει κάποιος, πως εάν οι εθνοσωτήρες μας θέλουν να αναβάλλουν ή/και να ματαιώσουν ένα σχέδιο -για τον οποιοδήποτε λόγο- το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να θέσουν «περιβαλλοντολογικά ζητήματα» υπαρκτά ή ανύπαρκτα.

Τώρα σ’ αυτήν την περίπτωση ίσως δεν κολλάνε τα περιβαλλοντικά, αλλά υπάρχει προηγούμενο με τη ματαίωση της επένδυσης της Nissan στο Βόλο, γιατί «ήμασταν ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο». Α, ναι, δεν θέλαμε και «να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης».

Δοξάστε τους. Γιατί συνεχίζουν, επειδή η Ελλάδα αντέχει ακόμη.


***Όταν καυτηριάζω τον αίσχιστο εργατοπατερικό κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, προφανώς κάποιοι ενοχλούνται. Ο ρόλος μου όμως δεν είναι να «χαϊδεύω αυτιά», ούτε να μαζεύω ψήφους. Ως εκ τούτου μπορώ να γράφω ελεύθερα αυτά που οι περισσότεροι βιώνουμε και που θεωρούμε πως αποτελούν εμπόδιο για μια ανελικτική πορεία.

Δεν θα μιλήσω για τον προπηλακισμό του Γερμανού Προξένου, είναι θέμα άλλης στήλης. Είδαμε όμως σκηνές από την τραμπούκικη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά εργατοπατέρα, ο οποίος με βίαιο τρόπο θέλησε να επιβάλει τις απόψεις του σε πόλη της Περιφέρειας.

Έτσι έμαθαν, αφού έχουν την υποστήριξη κομματικών φορέων. Μ’ αυτές τις ενέργειες βέβαια θα επανεκλεγούν, από τους ελάχιστους κομματικούς ομοίους τους που παρουσιάζονται κάθε φορά στις συνελεύσεις. Γι’ αυτό απαξιώθηκε και ο συνδικαλισμός.

Όταν ο καθένας αυτοδικεί -ακόμη και αν έχει πλήρες δίκαιο- τότε δεν μιλούμε για κράτος, αλλά για ζούγκλα. Και δεν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα μόνον τώρα στις δύσκολες εποχές. Αυτά συμβαίνουν χρόνια, ιδιαίτερα από την εποχή που ξεγύμνωναν στο δρόμο οι συνδικαλιστές όσους διαφωνούσαν μαζί τους.

Και μετά λένε κάποιοι, ότι δεν έχουν ευθύνη γιατί δεν βρέθηκαν στα κυβερνητικά έδρανα. Η επιβολή απόψεων με τραμπουκισμό, δεν είναι αυθαίρετη διοίκηση; Δεν υπάρχει ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας, με τέτοιες συμπεριφορές;

Καλλισθένης ~ voria.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου