Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Οι 10 ισχυρότερες γυναίκες στον χώρο του κρασιού



Ποιές είναι οι  γυναίκες που κατέχουν τη μεγαλύτερη δύναμη στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως σήμερα;

Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά ισχυρές γυναίκες που εργάζονται
στον τομέα του οίνου για να δικαιολογήσουν ένα top 50 είναι ένα σημάδι του που έχει φτάσει η βιομηχανία, σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Από τη Sarah Morphew Stephen που έγινε η πρώτη γυναίκα Master of Wine, το 1970, ο ρυθμός των αλλαγών υπήρξε ραγδαίος.

 Οι συμμετέχοντες στην λίστα απλώνονται σε μια γκάμα από 33 έως 80 ετών, κατανεμημένες ομοιόμορφα μεταξύ του Παλαιού και Νέου Κόσμου, αποδεικνύοντας ότι η ισότητα των ευκαιριών δεν είναι το αποκλειστικό προνόμιο περιοχών όπως η Καλιφόρνια.

Το Top 10:

10. LAURA JEWELL MW

10 Laura JewellΗΛΙΚΙΑ: 49
Υπεύθυνη fine wine στα Tesco, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, η Jewell ασκεί τεράστια δύναμη στους ουρανίσκους των καταναλωτών. Έγινε MW το 1997 και είναι επικεφαλής fine wine  στο κατάστημα από το 2010.

9: CORINNE ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

9 Corinne MΗλικία: 58
Γεννημένη στη Γαλλία από Έλληνα πατέρα και Γαλλίδα μητέρα, η Corinne ανέλαβε τη λειτουργία του first growth του Μπορντό, Château Margaux, -ένα από τα κορυφαία κτήματα του πλανήτη- το 1980 μετά το θάνατο του επιχειρηματία πατέρα της, Ανδρέα  Μεντζελόπουλος.
Με τη βοήθεια του διευθυντή του Margaux Paul Pontallier, η Μεντζελοπούλου έχει επιστρέψει το château στην παλιά του αίγλη, αναφυτεύοντας περίπου 12 εκτάρια αμπελώνα και ανοικοδομώντας τις δεξαμενές  αποθήκευσης.

8. JUDY LEISSNER

8 Judy Leissner, πιστωτικό 12 x 75
 Από το Χονγκ Κονγκ, η Leissner ανέλαβε από τον πατέρα της το 2002 την Grace Vineyard, στην τρυφερή ηλικία των 24, έχοντας αφήσει μια θέση στη Goldman Sachs στο Χονγκ Κονγκ. Σε διάστημα 12 ετών, έχει μετατραπεί την εταιρεία Grace σε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα και μια ναυαρχίδα για το κινεζικό καλό κρασί.

7. DEBRA Meiburg MW

Debra Meiberg MW, φωτογραφίας: HK Wine Times
Η γεννημένη στην Καλιφόρνια δημοσιογράφος κρασιού, εκπαιδεύτρια και κριτικός η Debra Meiburg MW έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην Ασία που πήρε τον τίτλο του Master of Wine το 2008. Με τη βοήθεια του Hong Kong Trade Development Council, την ίδια χρονιά ίδρυσε τον Διεθνή διαγωνισμό Cathay Pacific  Wine & Spirit του Χονγκ Κονγκ, το μεγαλύτερο διαγωνισμό οίνου στην Ασία.

6. Daniele RICARD

Daniele RicardΗΛΙΚΙΑ: 73
Αυτό το Αύγουστο, η Danièle Ricard ανέλαβε τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Pernod Ricard, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ποτών στον κόσμο, αντικαθιστώντας τον θανόντα αδελφό της, Patrick Ricard. Ο πατέρας της Danièle, Paul,  ίδρυσε την εταιρεία το 1932.
Μεταξύ των κρασιών της Pernod είναι Mumm και Perrier-Jouet Champagne, Jacob’s Creek και Wyndham Estate, New Zealand winery Brancott Estate, και Campo Viejo στη Pioja.

5. LALOU BIZE-LEROY

Lalou Bize Leroy; Photo credit: Colin Hampden-White
Η  grande dame της Βουργουνδίας, Bize-Leroy βρίσκεται στο τιμόνι του Domaine Leroy για 24 χρόνια, έχοντας αγοράσει το Domaine Charles Nöellat στο Vosne Romanée και μετονομάζοντας το Domaine Leroy το 1988. Παλαιότερα ο συν-διευθυντής του Domaine de la Romanée-Conti, μαζί με τον τωρινό ιδιοκτήτη Aubert de Villaine, την βοήθησαν να χτίσει το κόσμημα στο στέμμα, DRC, σε ένα από τα πιο περιζήτητα και ακριβά κρασιά στον κόσμο, λόγω της εντυπωσιακά συνεπής του απόδοσης σε δημοπρασία.

4. BARONESS PHILIPPINE DE ROTHSCHILD

Baroness Philippine de Rothschild, credit Karl Lagerfeld


Η βαρόνη Philippine έδρασε με το ψευδώνυμο Philippine Pascale, ενώ ζούσε στο Παρίσι ως μια νεαρή γυναίκα. Αυτές τις μέρες, στο Domaines Barons de Rothschild, επιβλέπει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο συμπεριλαμβανομένων των first growth Château Mouton Rothschild, Château Clerc Milon, Château d’Armailhac, Mouton Cadet, το top-end οινοποιείο στην Καλιφόρνια Opus One και το Viña Almaviva στη Χιλή.

3. ANNETTE ALVAREZ-PETERS

3 Annette Alvarez PetersΗΛΙΚΙΑ: 50
Η θέση της ως διευθύντρια αγορών κρασιού του λιανοπωλητή Costco στις ΗΠΑ, κάνει την Alvarez-Peters μία από τους πιο ισχυρούς αγοραστές κρασιού στον κόσμο, υπεύθυνη για τον επηρεασμό εκατοντάδων χιλιάδων ουρανίσκων των καταναλωτών.
Η Costco είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας εκλεκτών γαλλικών κρασιών των ΗΠΑ και η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ με τζίρο πάνω  από US $ 1 δισ. σε πωλήσεις κρασιού ετησίως,

2. JANCIS ROBINSON MW

2 Jancis Roboinson MWΗΛΙΚΙΑ: 62


Η αστείρευτη επιρροή της συγγραφέως και δημοσιογράφου οίνου Jancis Robinson MW στις καταναλωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο είναι τόσο παντοδύναμη όσο ποτέ. Η Robinson ασκεί την επιρροή της μέσω μιάς  εβδομαδιαίας στήλης κρασιού στην εφημερίδα Financial Times και στην ιστοσελίδα της, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 80.000 συνδρομητές, ενώ οι γευσιγνωστικές σημειώσεις της εμφανίζονται στην εξαιρετικά επιτυχημένη ιστοσελίδα κρασιού, CellarTracker.com.

1. GINA GALLO

Gina standing in vineyardΗΛΙΚΙΑ: 45
Στην κορυφή της λίστας του db είναι η επικεφαλής οινοποιός της Gallo Family Vineyards », Gina Gallo. Ιδρύθηκε το 1933 από τον Ernest και Julio Gallo, θείος και παππούς της Τζίνα, η Gallo έχει μεγαλώσει για να γίνει η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία πωλήσεων κρασιού του κόσμου στις ΗΠΑ. Η εταιρεία πούλησε 75 εκατομμύρια κιβώτια κρασιού πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 7% από το 2010, αφήνοντας στη δεύτερη θέση  το Concha y Toro με 29,7 εκατομμύρια.
Η Τζίνα είναι στην πρώτη γραμμή της οινοποίησης της μάρκας Moscato τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Τζίνα εισήγαγε επίσης την κυκλοφορία του Gallo Moscato, ενός γλυκού κρασιού  χαμηλού αλκοόλ έξυπνα φτιαγμένο για να επωφεληθεί από την τάση » Moscato madness»  που σαρώνει σήμερα την υφήλιο.




http://www.krasiagr.com/?p=52292

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου