Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Τι είναι ΔΕΚΟ; Μην είναι...


Τα παρακάτω γράφθηκαν προ δύο ετών. Επίκαιρο το κείμενο, μιας και δεν άλλαξε (ούτε πρόκεται να αλλάξει) τίποτα...

Τι είναι ΔΕΚΟ; Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα βουνά, μην είναι οι θάλασσες;

Όλα είναι ΔΕΚΟ! Είναι η πατρίδα μας, το βαθύ κράτος, ο πυλώνας του οικονομικού πνεύμονα της ελληνικής αγοράς! Τώρα βέβαια, όταν θέλουν να κάνουν τις χαμαλοδουλειές τους,...
 δίνουν φασόν στους ιδιώτες, που με την σειρά τους,"προσλαμβάνουν" αλλοδαπούς, για να βγάλουν την δουλειά.
Δουλειά που κερδήθηκε απο ύποπτους διαγωνισμούς, με χειραψίες κάτω απ'το τραπέζι και με τραπεζώματα στην παραλιακή.

Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, βέβαια, στον Θεό! Πληρώνει ο λαουτζίκος σαν τρελλός τις αυξήσεις, όμως τα τιμολόγια που φθάνουν στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ είναι χαρτζιλικάκι για παιδιά νηπιαγωγείου.

Θέλεις να κάνεις σύνδεση; Το βαθύ κράτος των ΔΕΚΟ θα θωπεύσει ασύστολα την κωλότσεπή σου και αν δεν ενδώσεις θα περιμένεις και θα περιμένεις μέχρι να πάρεις σύνταξη...

Σύνταξη; Δουλεύεις σε ΔΕΚΟ; Η σύνταξη στην ηλικία που την παίρνεις θεωρείται επιχειρησιακή ενίσχυση, γιατί και νέος είσαι και τα λεφτά μόνο σαν επιχειρησιακό δάνειο μπορούν να δικαιολογήσουν το ύψος τους! Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας! Το λένε ξεκάθαρα οι άνθρωποι! Είμαστε ευρύτεροι, είμαστε large, είμαστε οι μεγαλύτεροι σε ύψος (αποδοχές απο 2500 έως 10000 ευρώ) και σε βάθος (βαθύ κράτος).

Τα βλέπει η γενιά των 700 (πλέον 500) ευρώ, τα βλέπουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα των, άντε 1500 ευρώ, στην καλύτερη και με την απόλυση στον κρόταφο, τα βλέπουν και οι συνταξιούχοι των 450 ευρώ και σιχαίνονται τον εαυτό τους που ζούν στην χώρα των πολιτών των δυο ταχυτήτων!

Προσπαθεί η Γερμανία να φτιάξει το μοντέλο των κρατών των δυο ταχυτήτων και δεν μπορεί να βρεί την φάμπρικα!

Εδώ φρίτσηδες, εδώ στο Ελλαδιστάν, στην κοιτίδα της παραλυσίας, όπου οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας των ΔΕΚΟ, στροφάρουν ατελείωτα όταν είναι να βάλουν τους άλλους να πληρώσουν!

Και να τα σωματεία τα τσαμπουκαλιστά να κλείνουν το κέντρο, το ρεύμα, το νερό, το Mετρό, τα τραίνα, τα αεροπλάνα, τα λιμάνια! Έμεινε τίποτα; Όλη η Ελλάδα παράγει μέσα απο το κράτος!

Κατά το δοκούν και κατόπιν συννενόησης με ένα Σύλλογο Βιομηχάνων και εμπόρων που χορεύοντας όλοι καλαματιανό, μοιράζουν τον τρελλό κορβανά των φόρων των πολιτών στις τσεπούλες τους.

Πόσοι είμαστε μωρέ οι απλοί πολίτες; 1,2 εκκατομύρια;

Στον ΟΗΕ να πάμε, θα μας λυπηθούν! Ούτε οι μαύροι της Αφρικής δεν τρώνε τέτοιο καπέλωμα!Έλεος πιά με το γαιτανάκι των ΔΕΚΟ!

Τι είναι η πατρίδα μας; ΔΕΚΟ είναι!

Ε, τέτοια πατρίδα να μου λείπει...


Υ.Γ.Την εικόνα, όπου τρείς υπάλληλοι των ΔΕΚΟ επιβλέπουν τον αλλοδαπό που σκάβει,πρέπει να την έχουμε δεί όλοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου