Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η φασιστική επίθεση της ημέρας +Βίντεο



Δεν έχουν τέλος οι πράξεις ακροαριστερής βίας και ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Μετά την ομηρεία του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από φοιτητές που έχουν καταλάβει την εστία, σειρά πήρε το Εθνικό μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της αντιπρύτανη του Ιδρύματος...
 κυρίας Δανάης Διακουλάκη και πρόσφατα εκλεγείσας στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος. Οι κουκουλοφόροι της ζήτησαν να βγει έξω και στην συνέχεια έγραψαν συνθήματα στους τείχους. Η διοίκηση του ΕΜΠ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Σίμος Σιμόπουλος αναμένεται ότι θα εισηγηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του πρυτανικού συμβουλίου το διήμερο κλείσιμο του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κρούσματα βίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος για το θέμα αναφέρονται τα εξής: «Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο συγκλήθηκε από τον Πρύτανη, καθηγητή κ. Σίμο Σιμόπουλο εκτάκτως σήμερα στις 19.12. 2012 στις 18:00, αφού πληροφορήθηκε την επίθεση από κουκουλοφόρους στο γραφείο της Συναδέλφου Δανάης Διακουλάκη, μέλους του Συμβουλίου του Ιδρύματος, αποφάσισε:

1. Να τεθεί αύριο, 20.12.2012, εκτάκτως στην Σύγκλητο το θέμα προ ημερησίας διατάξεως και με εισήγηση του Πρυτανικού Συμβουλίου να ανασταλούν οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Ιδρύματος τις επόμενες δύο ημέρες.

2. Να καταθέσει το Ίδρυμα μηνυτήρια αναφορά με βάση την συνημμένη στο παρόν αναφορά της Σχολής Χημικών Μηχανικών.

3. Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές στο γραφείο της Συναδέλφου Δανάης Διακουλάκη με μέριμνα της Πρυτανείας.

4. Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ανοιχτή εκδήλωση στο ΕΜΠ, «Τα σχολεία πάνε Πολυτεχνείο», σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τέλος, το Πρυτανικό Συμβούλιο παραπέμπει στην από 14.12.2012 αναρτηθείσα στο διαδίκτυο θέση της Πρυτανείας και καταδικάζει την πιο πάνω επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο της Συναδέλφου Δανάης Διακουλάκη.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αναφέρονται σε μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας».







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου