Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ρουφιάνοι, ρατσιστές και δολοφόνοι στη Θεσσαλονίκη


3 σε 1...

Ένας 25χρονος λαθρομετανάστης υπήκοος Μαρόκου φέρεται ως δράστης της ρατσιστικής δολοφονίας του 79χρονου Έλληνα συνταξιούχου εκπαιδευτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες σε κάδο ανακύκλωσης στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

Ο νεαρός λαθρομετανάστης συνελήφθη χθες για...
 αντίσταση επειδή αρνήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατά το στάδιο της προσαγωγής υπόπτων.

Όπως έγινε γνωστό, ο 25χρονος νοίκιαζε ένα από τα διαμερίσματα που κατείχε ο άτυχος ηλικιωμένος στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών. Σ' αυτό το διαμέρισμα βρέθηκε βιολογικό υλικό που πιθανολογείται ότι ανήκει στον δολοφονηθέντα άντρα και γι αυτό θα γίνει ταυτοποίηση του DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Ο νεαρός ρατσιστάκος Μαροκινός φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, υποδεικνύοντας ρουφιανεύοντας ως συνεργούς του τρεις συμπατριώτες του. Μέχρι στιγμής όμως δεν προκύπτει εμπλοκή τους στο έγκλημα και εκτιμάται ότι τους υπέδειξε για λόγους αντεκδίκησης επειδή τον ονομάτισαν ρουφιάνεψαν προηγουμένως ως δράστη του εγκλήματος.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε χτες το πρωί, στην οδό Σκεπαστού, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμάτων. Δημοτικοί υπάλληλοι στον τομέα Καθαριότητας αντιλήφθηκαν το πτώμα του άτυχου άνδρα, το οποίο ήταν τυλιγμένο σε κουβέρτες και σακούλες και αμέσως ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές. Επειτα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός άντρας ήταν 79χρονος, συνταξιούχος καθηγητής, η εξαφάνιση του οποίου είχε δηλωθεί στις 13 Δεκεμβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Ανω Πόλης από συγγενικό του πρόσωπο.


Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκαλύφθηκε ότι ο 79χρονος είχε ένα τριώροφο κτίριο στην οδό Σκεπαστού, το οποίο νοίκιαζε αποκλειστικά σε μετανάστες. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων, είχε γίνει ειδική διαρρύθμιση του κτιρίου, ενώ η ενοικίαση γινόταν ακόμη και με την ημέρα. «Γνωρίζουμε ότι νοίκιαζε αυτά τα δωμάτια ακόμη και με την ημέρα. Μπαινόβγαιναν δεκάδες άτομα σ' αυτό το σπίτι, κυρίως μετανάστες. Αρκετές φορές έκανε παράπονα ότι δεν του πληρώνουν τα ενοίκια», είπε κάτοικος της περιοχής.



14 προσαγωγές

Από την Αστυνομία έγιναν 14 προσαγωγές ατόμων που νοίκιαζαν τα «διαμερίσματα» τα οποία διέθετε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους στοιχεία που τους οδηγούν στην ταυτότητα του δράστη της δολοφονίας, καθώς εντόπισαν στο σπίτι ευρήματα που φέρονται να συνδέουν έναν από τους ενοικιαστές με τη δολοφονία του 79χρονου. Στην έρευνα που έγινε στο χώρο στον οποίο διέμενε το θύμα βρέθηκαν δεκάδες παλιά αντικείμενα και σκουπίδια, καθώς το θύμα φαίνεται ότι είχε συνήθειες ρακοσυλλέκτη. «Στο διαμέρισμα, ανάμεσα στα σκουπίδια, είχε δημιουργήσει ''διαδρόμους'' για να μπορεί να κινείται», είπε αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. Λόγω της ακαταστασίας που επικρατούσε οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία ή η κλοπή.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 79χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα την 11-12-2012

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 25χρονος αλλοδαπός

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανθρωποκτονία σε βάρος 79χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 11-12-2012 (σχετ. Δ.Τ. της 18-12-2012 που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).

Για την υπόθεση συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» και «Περιύβριση νεκρού».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες (17-12-2012), στην περιοχή κέντρου πόλης και προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο προαναφερόμενος 25χρονος, ένοικος χώρου που διέθετε προς ενοικίαση το θύμα, ο οποίος κατόπιν της προανάκρισης, ταυτοποιήθηκε ως δράστης του εγκλήματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου