Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα με κοντομάνικο φέτος


Ιδανικές συνθήκες για ψήσιμο στη φουφού με τσίπουρο, κρασιά και μεζεδάκια. Α! επειδή Χριστούγεννα είναι θρησκευτική εορτή, πηγαίνετε και καμιά εκκλησία, μη μας πάρει ο διάολος :)

Με ήπιες καιρικές συνθήκες θα κυλήσουν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας, καθώς το χαμηλό που προκαλεί βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της Κυριακής, θα κινηθεί νοτιοανατολικά της Κρήτης και έτσι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Πιο αναλυτικά:



Τη Δευτέρα, Παραμονή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι καλός, με λιακάδα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης, όπου το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσουν άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 9 βαθμούς, στα κεντρικά τους 12 βαθμούς, στα νότια τους 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 15-17 βαθμούς. Νωρίς το πρωί όμως στα βόρεια και κατά τόπους στα κεντρικά θα σημειωθεί παγετός.


Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά έως το μεσημέρι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι – νοτιοδυτικοί έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο και θα φτάσουν στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα κεντρικά τους 15 βαθμούς, στα νότια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 18 βαθμούς.


Την Τετάρτη 26/12 αναμένονται παροδικές νεφώσεις που στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιάδες μέτριους και κατά τόπους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου και θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Νίκος Μαζαράκης / meteo.gr



Photobucket

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου