Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Λάθρο-news today

Αναζητούσαν τον ρωσοτσετσένο για 10 διαρρήξεις και μέχρι να τον συλλάβουν τις έκανε 37!
Εισβολή γύφτων και τραυματισμοί σε αστυνομικό τμήμα στη Μεσσήνη
Εξαρθρώθηκε οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στη Λιβαδειά
Συνελήφθησαν δύο δουλέμποροι στην Ηγουμενίτσα
Ρουμάνος έμπαινε σε σπίτια στη Λακωνία
Γύφτισσες μπουκάρουνε σε σπίτια στο Ηράκλειο
63χρονος Πακιστανός με ναρκωτικά στην Κομοτηνή
Πήξαμε στους δουλέμπορους...
Αυτοκτόνησε Τούρκος δολοφόνος μέσα σε κρατητήρια
Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί για διαρρήξεις σε σπίτια
Λαθρομετανάστες πουλάνε ναρκωτικά
Μαύροι ρατσιστές επιτέθηκαν σε Ελληνίδα στον Βόλο
Όλη η λαθρομεταναστευτική σαβούρα μαζεύτηκε στην Πάρο;
Την… δάγκωσαν επειδή ζήτησε απόδειξη!
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης στη Ρόδο
Αναγνώρισαν τον δράστη διπλής ληστείας ηλικιωμένων
Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για κλοπές στο Ρέθυμνο
Πακιστανός μαχαίρωσε Βούλγαρο στη Λακωνία

 
Θεσσαλονίκη: Αναζητούσαν τον ρωσοτσετσένο για 10 διαρρήξεις και μέχρι να τον συλλάβουν τις έκανε 37!

Δεκάδες σπίτια σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα είχε "αδειάσει" ένας 36χρονος ρωσοτσετσένος λαθρομετανάστης, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 36χρονος είχε διαρρήξει συνολικά 37 σπίτια σε Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Βέροια και Τρίκαλα με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για δέκα διαρρήξεις σπιτιών στην περιοχή της Δράμας, από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2011, μέχρι όμως να συλληφθεί πρόλαβε να διαρρήξει άλλα 27 σπίτια!



Εισβολή γύφτων και τραυματισμοί σε αστυνομικό τμήμα στη Μεσσήνη

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και όλο του το σώμα ένας 47χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από εξαγριωμένους γύφτους μέσα στο… αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης! Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποσιωπήθηκε από την Αστυνομία!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Best που αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα messinea.gr, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Πιλαλίστρας και δυο κάτοικοι διαπληκτίστηκαν με έναν 17χρονο γύφτο και κατέληξαν στο τμήμα όπου αλληλομηνύθηκαν. Στη συνέχεια, απέσυραν και οι δυο πλευρές τις μηνύσεις για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Όμως, ξαφνικά, μια ομάδα γύφτων που έφτασαν με αγροτικά φορτηγάκια έκαναν… έφοδο στο τμήμα και επιτέθηκαν στον 47χρονο κάτοικο τον οποίο ξυλοκόπησαν ομαδικά, αφήνοντάς τον με χαμένες τις αισθήσεις του! Αμέσως μετά, μπήκαν πάλι στα οχήματά τους και έφυγαν χωρίς να γίνει ούτε καν μια προσαγωγή. Το περιστατικό φέρονται να κατήγγειλαν πολίτες που είδαν τη σκηνή.




Εξαρθρώθηκε οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στη Λιβαδειά

Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που δρούσε στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2012) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ από τις αστυνομικές αρχές αναζητούνται δύο (2) ακόμη ομοεθνείς τους. Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ένας 21χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατ΄ εξακολούθηση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν μέχρι τώρα έξι (6) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διέπραξαν οι δράστες το τελευταίο εικοσαήμερο, σε οικίες στη Λιβαδειά.

Αναλυτικότερα, την 21-12-2012 το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε περιοχή της Λιβαδειάς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους με δύο από τους δράστες στο ένα από αυτά και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, πλησίον των δύο σταθμευμένων αυτοκινήτων έφθασαν τρεις ακόμη από τους δράστες, εκ των οποίων οι δύο επιβιβάστηκαν στο όχημα όπου τους περίμεναν οι δύο προαναφερόμενοι άνδρες. Ο πέμπτος δράστης επιβιβάστηκε στο άλλο αυτοκίνητο, αφού πρώτα έριξε στον χώρο των αποσκευών μία σακούλα.

Κατά την κίνηση των δύο οχημάτων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατάφεραν μετά από δυναμική επέμβαση και με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λιβαδειάς, να τα ακινητοποιήσουν άμεσα και να συλλάβουν τους πέντε (5) δράστες.


Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και μία φιάλη οξυγονοκόλλησης κατάλληλη για κοπή προστατευτικών μεταλλικών κιγκλιδωμάτων θυρών,

μία κασετίνα με τηλεκάρτες χρησιμοποιούμενες ως μέσα για τη διάνοιξη ανασφάλιστων θυρών,

ένας φορητός υπολογιστής, ένα notebook , μία φωτογραφική μηχανή, δύο βιντεοκάμερες, καθώς και πλήθος άλλων ηλεκτρονικών συσκευών,

πλήθος κοσμημάτων και

τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι πέντε συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον προ εικοσαημέρου εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας διακριτούς ρόλους και δρώντας με διαφορετική σύσταση κάθε φορά με σκοπό την διάπραξη κακουργηματικών περιπτώσεων κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, συνήθως πρωινές ώρες κατά τις οποίες οι ένοικοί τους απουσίαζαν.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), οι δράστες επέλεγαν πολυκατοικίες σε περιοχή της Λιβαδειάς και αφού προέβαιναν στην κατόπτευσή τους, στη συνέχεια εξακρίβωναν την παρουσία ή απουσία ενοίκων από τα διαμερίσματα. Όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα χρηματικά ποσά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες διέθεσαν πλήθος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και άλλων κλαπέντων αντικειμένων σε κατάστημα ενεχυροδανειστηρίου ιδιοκτησίας του 21χρονου ημεδαπού, το οποίο στεγάζεται σε περιοχή της Αττικής.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, στη πόλη της Λιβαδειάς, οι οποίες είχαν διαπραχθεί από τις 02-12-2012 έως και 21-12-2012.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης κλοπιμαίων, ενώ στις δύο περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων που έλαβαν χώρα τις πρωινές ώρες της 21-12-2012, το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αποδόθηκε μετά από αναγνώρισή τους στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, καθώς ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων, ενώ αναζητούνται επιπλέον οι δύο συνεργοί τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.



Συνελήφθησαν δύο δουλέμποροι στην Ηγουμενίτσα

Σήμερα (22-12-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο άτομα , ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ 34 ετών, μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, ε νώ αναζητούνται και άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Επίσης, συνελήφθησαν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Σουδάν, ηλικίας 31, 20 και 26 ετών.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ επί της Εγνατίας Οδού στην Ηγουμενίτσα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο 45χρονος ημεδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου, ανέπτυξε ταχύτητα και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στο Νέο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος προωθούσε προς το Λιμάνι τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, ένας εκ των οποίων πριν την ακινητοποίηση του οχήματος τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης μη νομίμων μεταναστών, με “εγκέφαλο” και διοργανωτή των λαθρομεταφορών τον 34χρονο Ιρακινό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω κύκλωμα, δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, με διάφορα μεταφορικά μέσα, από την πόλη των Ιωαννίνων προς την πόλη της Ηγουμενίτσας και με τελικό προορισμό την Ιταλία, αποκομίζοντας για τις “υπηρεσίες” του αυτές παράνομα περιουσιακά οφέλη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζονται οι διασυνδέσεις του κυκλώματος, το εύρος της δραστηριότητάς του καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.



Ρουμάνος έμπαινε σε σπίτια στη Λακωνία

*** Φορώντας ένα ζευγάρι γάντια και με μια μεταλλική βέργα στα χέρια προσπάθησε να τρυπώσει σε ένα σπίτι στον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας, ένας 34χρονος Ρουμάνος. Όμως, τον πήραν είδηση οι περίοικοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία και οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σπάρτης τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω.



Γύφτισσες μπουκάρουνε σε σπίτια στο Ηράκλειο

Τρεις γύφτισσες ηλικίας 18, 20 και 29 χρόνων που προσπάθησαν να εισβάλλουν στο σπίτι μιας 37χρονης γυναίκας στο Ηράκλειο. Η ιδιοκτήτρια έβαλε τις φωνές και άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ανταποκρίθηκαν αμέσως συνέλαβαν τις τρεις γυναίκες, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενες για απόπειρα κλοπής.



63χρονος Πακιστανός με ναρκωτικά στην Κομοτηνή

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν 63χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στο Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών της πόλης.

Ο 63χρονος επιχείρησε στη διάρκεια του επισκεπτηρίου χθες το απόγευμα, να προμηθεύσει ναρκωτικά σε 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος είναι κρατούμενος στο αναφερόμενο Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών. Τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7 γραμμαρίων εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες, μέσα σε μπουφάν, εντός σάκου με είδη ρουχισμού.

Ο συλληφθείς και ο 38χρονος κρατούμενος θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.



Πήξαμε στους δουλέμπορους...

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνελήφθησαν επίσης 13 αλλοδαποί μετανάστες, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν στο Χαϊδάρι ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο τύπου VAN και μετά από καταδίωξη το ακινητοποίησαν. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν στοιβαγμένοι 13 αλλοδαποί μετανάστες. Συνελήφθη ο αλλοδαπός οδηγός του VAN.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς μαζί με άλλους συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά παράνομων μεταναστών στη χώρα μας και ακολούθως στην προώθηση τους σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500-6.000 ευρώ το άτομο. (μπράβο χρήμα...)

Συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης δύο (2) αλλοδαποί, ηγετικά μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης


***Συνελήφθησαν το απόγευμα της 18-12-2012, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε οικία στο Π. Φάληρο δύο (2) αλλοδαποί, άνδρας υπήκοος Ιράν ηλικίας 31 ετών και γυναίκα υπήκοος Ρωσίας 24 ετών, ηγετικά μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση η οποία σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της, εκ των οποίων ένδεκα (11) έχουν ήδη συλληφθεί, δραστηριοποιείτο στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα και εν συνεχεία στην προώθηση τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι αμοιβής 5.000- 10.000 ευρώ ανά μετανάστη. (ξανα-μπράβο χρήμα...)

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.


***Συνελήφθη προχθές (22-12-2012), το βράδυ, στην Καβάλα, απ ό αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας , 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, προχθές (22-12-2012) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Γεμιστής), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, έκαναν σήμα στον 40χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση, με την συνδρομή δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, καθώς και όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και να συλληφθεί ο 40χρονος οδηγός του.

Όπως διαπιστώθηκε , ο 40χρονος, προωθούσε, στην ενδοχώρα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.


***Συνελήφθησαν χθες (23-12-2012) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης (ύψος Σουφλίου), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 37 (γυναίκα) και 19 (άνδρας) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα, σ ε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε η 37χρονη, με συνοδηγό τον 19χρονο, διαπίστωσαν ότι προωθούσαν στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες .

Κατασχέθηκαν:
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Μία (1) ηλεκτρονική συσκευή
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.




Αυτοκτόνησε Τούρκος δολοφόνος μέσα σε κρατητήρια

Βρέθηκε σήμερα (23.12.2012) το μεσημέρι στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας από αστυνομικούς, νεκρός 38χρονος κρατούμενος υπήκοος Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο θάνατός του προήλθε από απαγχονισμό με κορδόνι στρώματος.

Ο 38χρονος υπήκοος Τουρκίας κρατούνταν διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο διεθνή εντάλματα σύλληψης από τις Διωκτικές Αρχές Τουρκίας και Βελγίου για ισάριθμες ανθρωποκτονίες.

Στο σημείο κλήθηκε Εισαγγελέας και συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών.

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών θανάτου του 38χρονου ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.



Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί για διαρρήξεις σε σπίτια

Εξαρθρώθηκε τριμελής ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 26, 23 και 25 ετών, καθώς από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η κοινή τους δράση σε έξι μέχρι στιγμής διαρρήξεις, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία, πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, μενταγιόν, αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί, ρολόγια και σκουλαρίκια) καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις Αλβανοί, είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κάθε είδους κλοπών, η δραστηριότητα της οποίας ξεκίνησε τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2012, με πεδίο δράσης περιοχές της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.
Παράλληλα διερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων.



Λαθρομετανάστες πουλάνε ναρκωτικά

Υπό παρακολούθηση είχαν θέσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων έναν 24χρονο Αλβανό για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στην περιοχή. Όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, αποδείχθηκε ότι οι πληροφορίες ήταν σωστές.

Ο νεαρός αλλοδαπός μετέφερε δύο δέματα τα οποία περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους δυο κιλών και 125 γραμμαρίων κι έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων που του άσκησε δίωξη για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών. Πάνω του κατασχέθηκαν και 200 ευρώ ως προερχόμενα από την πώληση του χασίς.

Σπιρτόκουτα γεμάτα με κάνναβη διακινούσαν στη Φιλοθέη της Άρτας δύο νεαροί Αφγανοί, αλλά ο πελάτης με τον οποίο συμφώνησαν τηλεφωνικά να του πουλήσουν πέντε από αυτά ήταν… αστυνομικός της Ασφάλειας Άρτας! Στο ραντεβού για την παραλαβή των ναρκωτικών, οι δύο δράστες ηλικίας 22 και 18 χρόνων βρέθηκαν μέσα σε κλοιό αστυνομικών και πάνω τους κατασχέθηκαν τα πέντε σπιρτόκουτα που περιείχαν χασίς βάρους 26,20 γραμμαρίων, 70 ευρώ και τρία κινητά. Οι αλλοδαποί, που δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.



Μαύροι ρατσιστές επιτέθηκαν σε Ελληνίδα στον Βόλο

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία του Βόλου το βράδυ του Σαββάτου, όταν μια 33χρονη Ελληνίδα κατήγγειλε ότι δυο μαύροι την είχαν τρομοκρατήσει και στη συνέχεια ληστέψει με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου και της είχαν αρπάξει την τσάντα της, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες και οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν σε μικρή απόσταση ένα νεαρό, ο οποίος προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και αναγνωρίστηκε από το θύμα. Πρόκειται για έναν μαύρο από τη Γκάνα, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και του απαγγέλθηκε κατηγορία για ληστεία.

Ωστόσο, ο μέχρι στιγμής αγνώστων στοιχείων συνεργός του ρατιστή Αφρικανού κατάφερε να διαφύγει έχοντας μαζί του την κλεμμένη τσάντα και η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου.


Όλη η λαθρομεταναστευτική σαβούρα μαζεύτηκε στην Πάρο;

Συνελήφθη προχθές (22-12-2012) στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας 30χρονος υπήκοος Πολωνίας, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος προχθές το βράδυ οδηγώντας δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην επαρχιακή οδό Παροικιά-Αγκαιριά, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά.

Στο πλαίσιο διερεύνησης του τροχαίου δυστυχήματος διαπιστώθηκε, με ειδική συσκευή αλκοολομέτρησης, ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Επιπλέον από τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Πολωνικών Αρχών, για πλαστογραφία, απάτη, και ληστεία που διέπραξε τα έτη 2000 και 2001 στην Πολωνία.

Ο 30χρονος λόγω του τραυματισμού, χθες το βράδυ διακομίσθηκε από το Κέντρο Υγείας Πάρου σε Νοσοκομείο της Αττικής, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.



Την… δάγκωσαν επειδή ζήτησε απόδειξη!

Απροσδόκητη κατάληξη είχε η επίσκεψη μιας γυναίκας σε ένα κινέζικο μαγαζί με ρούχα στον δρόμο προς τη Λίνδο στη Ρόδο. Όταν τόλμησε να ζητήσει απόδειξη, οι πωλήτριες αρνήθηκαν να της δώσουν και όταν ζήτησε πίσω τα χρήματα της επιτέθηκαν με νύχια και με… δόντια!

Η Ελληνίδα πελάτισσα εκνευρίστηκε από την επίμονη άρνηση των υπαλλήλων να της κόψουν απόδειξη και αποφάσισε να τους επιστρέψει τα ψώνια της. Τότε, εκείνες όρμησαν με πρωτοφανή μανία εναντίον της και άρχισαν να τη χτυπούν, να την κλωτσούν και να της τραβούν τα μαλλιά!

Η γυναίκα αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά οι Κινέζες δεν το έβαζαν κάτω και έφτασαν στο σημείο να την… δαγκώνουν όλες μαζί! Για καλή τύχη της πελάτισσας, κάποιος ειδοποίησε την Αστυνομία άνδρες της οποίας συνέλαβαν τις δράστιδες και τις οδήγησαν στο τμήμα. Η τραυματισμένη Ελληνίδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της έγινε αντιτετανικός ορρός για να αποφύγει τυχόν μολύνσεις από τις δαγκωματιές που δέχθηκε!



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης στη Ρόδο

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, με επικεφαλής Αλβανό υπήκοο, έγκλειστο σε ελληνική φυλακή, εξάρθρωσαν οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στη Ρόδο. Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης. Άλλα δύο αναζητούνται.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στη Ρόδο δύο 36χρονους Έλληνες και μια 23χρονη υπήκοο Ουκρανίας, με τις κατηγορίες της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ηρωίνης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, ο ένας 36χρονος παρέδωσε σε αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του νησιού ποσότητα ηρωίνης 17,4 γραμμαρίων, που είχε στο σπίτι του, όπου διέμενε με την 23χρονη. Ακολούθως, τους οδήγησε σε χωράφι στην Κοσκινού, όπου είχε κρύψει 18 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 873,3 γραμμαρίων. Τα νακρωτικά θα παρέδιδε στον δεύτερο 36χρονο, ύστερα από εντολή του έγκλειστου Αλβανού, προκειμένου να τα διακινήσει σε τοξικομανείς του Ρόδου. Οι αστυνομικοί «έκλεισαν ραντεβού» για την παραλαβή στον 36χρονο στο κέντρο της πόλης και τον συνέλαβαν.

Από την επιχείρηση της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 συσκευασίες με ηρωίνη 390,7 γραμμαρίων και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την έρευνα πρόεκυψε ότι τα ναρκωτικά μετέφερε στη Ρόδο, στις 23 Δεκεμβρίου, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά άλλος Έλληνας και ότι για το ραντεβού μεταξύ των δύο Ελλήνων μεσολάβησε Αλβανός. Και οι δυο αυτοί κατηγορούμενοι, τα στοιχειά των οποίων ερευνώνται, ενεργούσαν κατ΄εντολήν του 33χρονου έγκλειστου.



Αναγνώρισαν τον δράστη διπλής ληστείας ηλικιωμένων

«Καταφύγιο» η Ήπειρος για φυγόποινους και εγκληματίες

Ένα μήνα μετά την εισβολή με την απειλή μαχαιριού και περιστρόφου σε δύο διαμερίσματα πολυκατοικίας στην πόλη των Ιωαννίνων και τις ληστείες σε βάρος τριών ηλικιωμένων γυναικών, ένας από τους δράστες ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για έναν 31χρονο Αλβανό που είχε αναρριχηθεί στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου κατοικεί μια 90χρονη γυναίκα μαζί με την επίσης ηλικιωμένη οικιακή βοηθό της στις 22 Νοεμβρίου, είχε παραβιάσει την μπαλκονόπορτα και είχε ανοίξει την πόρτα στους δύο συνεργούς του.

Οι τρεις τους έδεσαν τα θύματα και άρπαξαν μετρητά ύψους 5.000 ευρώ και χρυσές λίρες. Μάλιστα, οι δυο άτυχες γυναίκες καθώς είχαν ξαναζήσει ανάλογες στιγμές το Νοέμβριο του 2011!

Στη συνέχεια, οι κακοποιοί άφησαν δεμένες τις δυο γριούλες και διέρρηξαν άλλο ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο, όπου κατοικεί μόνη μία 89χρονη γυναίκα. Την ακινητοποίησαν και αυτήν χωρίς να προβάλλει αντίσταση, την έδεσαν και έφυγαν με όλα τα υπάρχοντά της.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων δυο δραστών αλλά και την εξιχνίαση τυχόν άλλων ληστειών που έχουν διαπράξει.



Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για κλοπές στο Ρέθυμνο

Συνελήφθησαν, προχθές (23.12.2012) το απόγευμα στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 33 και 26 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το πρωί της 22.12.2012 στο Ρέθυμνο, άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από χώρο εργοταξίου εταιρίας παραγωγής αδρανών υλικών, ένα μοτέρ άντλησης υδάτων και καλώδιο χαλκού μήκους τριακοσίων πενήντα (350) μέτρων, αξίας είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 33χρονος και ο 26χρονος, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Φ. όχημα, αφαίρεσαν τα παραπάνω είδη και στην συνέχεια προσπάθησαν να τα διαθέσουν προς πώληση σε κατάστημα εμπορίας μετάλλων στο Ρέθυμνο. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, αναζητήθηκαν οι ανωτέρω δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από κοινού με ακόμη δύο (2) άτομα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, από τον Μάρτιο του έτους 2012 είχαν διαπράξει άλλες πέντε (5) κλοπές καλωδίων χαλκού και διαφόρων άλλων αντικειμένων από το εργοτάξιο της ίδιας εταιρίας, συνολικής χρηματικής αξίας 133.500 χιλιάδων ευρώ. Επίσης είχαν αφαιρέσει μεταλλικό σήμαντρο (καμπάνα) Εκκλησίας, από την Τοπική Κοινότητα Μικρής Γωνιάς Ρεθύμνου, χρηματικής αξίας οκτακοσίων (800) ευρώ.

Το Ι.Χ.Φ όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης και τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.




Πακιστανός μαχαίρωσε Βούλγαρο στη Λακωνία

Νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη τα ξημερώματα στο Ξηροκάμπι Λακωνίας ο οποίος νωρίτερα, είχε τραυματίσει άλλον αλλοδαπό με μαχαίρι.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια Σπάρτης, 24χρονος Πακιστανός συνελήφθη τα ξημερώματα, ύστερα από εμπλοκή του σε επεισόδιο, με 33χρονο Βούλγαρο, στη διάρκεια του οποίου τον τραυμάτισε με μαχαίρι.

Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο γενικό νοσοκομείο Σπάρτης.
Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σπάρτης.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου