Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μέγας Αλέξανδρος ~ History Channel (Βίντεο 1ο μέρος)


Καθ' όλη την ένδοξη και τρομερή ιστορία των κατακτήσεων ένα όνομα δεσπόζει όλων.

Ένας πολεμιστής, ένας βασιλιάς, ένας θρύλος. Ο Μέγας Αλέξανδρος!

Ντοκυμανταίρ του History Channel για τη ζωή και τη θαυμαστή πορεία του Μεγίστου των Ελλήνων. Οι συντελεστές επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους που συνδέονται με τον Αλέξανδρο και προσπαθούν να δώσουνε απαντήσεις σε σπουδαία ερωτήματα:

Οι πολαρόιντ δείχνουν τους αρχαιοκάπηλους


Αυτά τα αρχαία σε ποιον ανήκουν;

Στην Ελλάδα από όπου προέρχονται ή στο Μουσείο Κάρλος της Ατλάντας όπου βρίσκονται και εκτίθενται τα τελευταία χρόνια, χωρίς να αναφέρεται ούτε λέξη για το ιστορικό της προέλευσής τους;

Ένα μαρμάρινο, γυναικείο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος που απεικονίζει μια θεότητα ή κάποια μούσα και που προ ετών το παζάρευαν αρχαιοκάπηλοι στα Ιωάννινα, ένας εκπληκτικός μινωικός λουτήρας και ένας ακέραιος αρχαϊκός αμφορέας από τη Ρόδο,...

Οι χειρότεροι τουρίστες στον κόσμο είναι οι...


...Αμερικανοί. -Δείτε παρακάτω το top 10.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις εταιρείες LivingSocial και Mandala Research σε δείγμα 5.600 ερωτώμενων σε 5 χώρες (4.000 από τους οποίους ήταν Αμερικανοί), οι τελευταίοι θεωρούνται οι χειρότεροι τουρίστες. Οι υπόλοιπες χώρες, στις οποίες διεξήχθη η έρευνα, ήταν η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέος Κόσμος" η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι τέσσερις στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν κλέψει...

Αλληλεγγύη στην απεργό πείνας Βίκυ Σταμάτη


Απεργία πείνας άρχισε στις φυλακές Κορυδαλλού η σύζυγος του Άκη Τσοχατζοπούλου, Βασιλική Σταμάτη, που βρίσκεται προφυλακισμένη από την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συνήγορό της, η ενέργειά της εντάσσεται στο πλαίσιο έντονης διαμαρτυρίας για την κράτησή της.

Την προσεχή Τετάρτη η κ. Σταμάτη αναμένεται να...

Ο Βοτανικός, οι Αλβανοί γύφτοι, το γήπεδο, ο Σύριζα & ο κορμοράνος


Το ΥΠΕΚΑ πληρώνει τους κλέφτες του Βοτανικού!

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί σχέδιο με το οποίο θα επιβραβεύει τα μέλη του παράνομου καταυλισμού της περιοχής, εάν δίνουν για ανακύκλωση τα υλικά που κλέβουν!
 
Η Αριστερά υποστηρίζει το πρωτάκουστο σχέδιο!

Θεσσαλονίκη: Άγριες μέρες και νύχτες σε σχολεία


Κραυγή αγωνίας υψώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπικές αρχές σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης για την ανεξέλεγκτη δράση εξωσχολικών γύρω από γυμνάσια και λύκεια.

Σοκ προκαλεί η καταγγελία του διευθυντή του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου της Νεάπολης: «Απείλησαν ότι θα με μαχαιρώσουν, εάν καλέσω την Αστυνομία, ύστερα από ένα επεισόδιο στην αυλή του σχολείου». Οι κλοπές, οι βίαιες επιθέσεις σε μαθητές, οι απειλές και οι καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών κοντά σε σχολεία...

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο βρίσκεται...


...Στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό Lonely Planet, αλλά και τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph που φιλοξενούν τη λίστα με τα 10 ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο, η «βασιλική βίλα» στο Grand Resort Lagonisi είναι το ακριβότερο δωμάτιο στον κόσμο με τιμή διανυκτέρευσης περίπου...

Ώπα! Έλεγχοι DNA έβγαλαν... Έλληνα τον γεωργό 5.000 χρόνων στη Σουηδία!


Κυριολεκτικά οι τροφοσυλλέκτες τρώγανε βαλανίδια και ήταν βόρειοι, ενώ ο γεωργός Έλληνας!

Η γεωργία εξαπλώθηκε στην Ευρώπη πριν από χιλιάδες χρόνια από το Νότο έως τον μακρινό Βορρά, με διαδοχικά μεταναστευτικά βήματα, σύμφωνα με μία νέα σουηδο-δανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη ανέλυσε το DNA τεσσάρων σκανδιναβών αγροτών της νεολιθικής εποχής και διαπίστωσε ότι είχαν πολύ περισσότερα κοινά γονίδια με τους σημερινούς Νοτιοευρωπαίους, όπως οι Έλληνες, οι Κύπριοι και οι κάτοικοι της Σαρδηνίας, παρά με οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό λαό!:

Φωτογραφίες της ρωσίδας ιερόδουλης με AIDS +Βίντεο


Στην δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία φωτογραφίες και στοιχεία της ταυτότητας της 22χρονης Ρωσίδας, που εντοπίστηκε σε παράνομο οίκο ανοχής και για την οποία προέκυψε από τον εργαστηριακό έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι ήταν HIV οροθετική (φορέας του AIDS ), μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη.

Πρόκειται για την...

Η Μέρκελ... μόνη στην ΕΕ!


Ξαφνικά, από τη Δευτέρα το πρωί, η κατάσταση στην Ευρώπη άρχισε να αλλάζει σε επίπεδο κλίματος με απίστευτα διασκεδαστικό τρόπο. Ηταν αρκετή η επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και η βεβαιότητα πλέον ότι αυτός θα εκλεγεί πρόεδρος στις 6 Μαΐου.

Με απερίγραπτο καιροσκοπισμό που ομολογουμένως τους γελοιοποιεί, ένας ένας άρχισαν διάφοροι Ευρωπαίοι ηγέτες, πολιτικοί ή κορυφαίοι παράγοντες θεσμών της ΕΕ να...

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στο πιο ήσυχο μέρος του κόσμου, ο άνθρωπος αντέχει μόνο 45 λεπτά +Βίντεο


Όσοι έχουν βαρεθεί την ένταση και τη βαβούρα της πόλης, ένα είναι το μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν. Μπορεί να βρίσκεται σε άλλη Ήπειρο αλλά αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κανείς καθώς θεωρείται το πιο καλά ηχομονωμένο μέρος του κόσμου.

Η Orfield Laboratories στη νότια Minneapolis των ΗΠΑ, κατασκεύασε ένα θάλαμο, ο οποίος απορροφάει το 99,9% των ήχων. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος έχει καταφέρει να μπει στα ρεκόρ Γκίνες από το 2004, με τον τίτλο του πιο ήσυχου μέρους του πλανήτη.

Φορολογική δήλωση ~ 50 σημεία SOS


Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για να αποφύγουν τα λάθη που κοστίζουν.

Αμέσως μετά τις εκλογές ανοίγει η «αυλαία» για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να ανοίξει την ηλεκτρονική πύλη στις 9 Μαίου με την προθεσμία να λήγει στις 15 Ιουνίου για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Σκόπια ~ Θα ζητήσουν έγκριση για το όνομα «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας»


Προσπάθεια να πετάξει το μπαλάκι στην Αθήνα στην πορεία προς το Σικάγο κάνει ο Νίκολα Γκρούεφσκι

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Den», που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων ετοιμάζεται να προχωρήσει σε στρατηγικό αιφνιδιασμό τις παραμονές της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκρούεφσκι σχεδιάζει να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος,...

Ο Τούρκος κι αν εγέρασε...


Οι Τούρκοι είδαν ...εκλογές & μπήκαν: Αποφάσισαν έρευνες σε Ρόδο και Καστελόριζο!

Πιστοί στην πολιτική των, ανά τακτά διαστήματα, προκλήσεων, οι γείτονες αποφάσισαν τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου!

Η σχετική απόφαση ελήφθη...

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Οι μεγαλύτεροι λογαριασμοί που έγιναν ποτέ σε μπαρ


Υπερβολικά χρηματικά ποσά που ξοδεύτηκαν στα ποτά

Για εμάς τους απλούς κοινούς θνητούς, οτιδήποτε ξοδέψουμε περισσότερο από 50 ευρώ στο μπαρ είναι μία υπερβολή για την οποία μετά μετανοιώνουμε. Αλλά αυτοί οι πλούσιοι και/ή διάσημοι άντρες δεν το σκέφτηκαν λεπτό για να ξοδέψουν δεκάδες (ή ακόμα και εκατοντάδες) χιλιάδες ευρώ ή δολάρια ή λίρες στο μπαρ.

Αλωνίζουν οι λάθρο στα νοσοκομεία ~ 1,2 δις ζημιά στο ΙΚΑ


Στα 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο, ή 100 εκατ. ευρώ το μήνα, υπολογίζεται η ζημιά για το ΙΚΑ από τη δραστηριότητα παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων.

Χθες βράδυ, οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) του ΙΚΑ, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής.:

Είχαν οι αρχαίοι γνώσεις νανοτεχνολογίας;


Πώς οι τεχνίτες του παρελθόντος έλεγχαν την ύλη σε μικροσκοπικές κλίμακες;
Ο αρχαίος κόσμος είναι γνωστός για τα επιβλητικά επιτεύγματα υψηλής τεχνολογίας, με τον δικό μας Παρθενώνα, τις Πυραμίδες της Αιγύπτου και το Μάτσου Πίτσου στο Περού, να αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Ωστόσο, οι τεχνίτες της αρχαιότητας έχουν δώσει εξαιρετικά τεχνολογικά δείγματα όχι μόνο στη μεγάλη αλλά και στη μικρή κλίμακα. Αυτή που σήμερα αποκαλούμε νανοτεχνολογία.

220.000 ευρώ για το χρυσό στεφάνι


Στην τιμή των 221.306 ευρώ πωλήθηκε αρχαίο ελληνικό χρυσό στεφάνι με φύλλα μυρτιάς του 3ου - 2ου αιώνα π.Χ., χτες βράδυ σε δημοπρασία του οίκου «Κρίστις», στο Λονδίνο.
Το πολύτιμο στεφάνι, άγνωστης προέλευσης, έπιασε αρκετά υψηλότερη τιμή από αυτήν που εκτιμούσε αρχικά ο οίκος δημοπρασιών (υπολογιζόταν ότι θα έφτανε μέχρι τις 180.000 ευρώ).
Πολύτιμα αγγεία των αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων και ένα πλήθος ακόμη χρυσών θησαυρών...

Έπιασαν τον βασανιστή & δολοφόνο των ηλικιωμένων


Δέκα μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία ενός ζεύγους ηλικιωμένων στη Βέροια, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ο τρίτος από τους συνολικά τέσσερις Αλβανούς δράστες που είχαν στερήσει τις ζωές των θυμάτων για να αρπάξουν ένα μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Πρόκειται για έναν 29χρονο που αποδείχθηκε ότι συμμετείχε στην 15μελή σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε στην Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί της Βέροιας είχαν...

Φρίκη! Λαθρο-Ρουμάνος γρονθοκόπησε & πέταξε στα σκουπίδια ανήλικη



Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και στην κοινή γνώμη η είδηση ότι ένας Ρουμάνος γρονθοκόπησε και εν συνεχεία πέταξε στα σκουπίδια ένα ανήλικο κοριτσάκι που είχε γνωρίσει στο facebook.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν οι δυό τους αποφάσισαν να συναντηθούν.

Πρόκειται για νεαρό αλλοδαπό (Ρουμάνο στην καταγωγή). Στην αρχή έστελναν μηνύματα ο ένας στον άλλον και μετά άρχισαν τις συνομιλίες.
Πολύ γρήγορα ξεκίνησαν και...

Εμείς οι Έλληνες Επ.9 ~ Η Κατοχή 1941-1944 (Βίντεο)



Στις 27 Απριλίου 1941, οι Γερμανοί εισήλθαν σε μια σχεδόν άδεια Αθήνα, αφού οι κάτοικοι έμειναν πεισματικά κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η ύψωση της ναζιστικής σβάστικας στην Ακρόπολη σηματοδότησε την αρχή της γερμανικής κατοχής.

Η Ελλάδα περιήλθε σε τριπλή κατοχή, αφού διαμοιράστηκε ανάμεσα στους Γερμανούς και τους συμμάχους τους, Iταλούς και Bουλγάρους.

Αλσύλιο με χασισόδεντρα στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης



Συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 47χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης, σε αστυνομικό έλεγχο...

Εκρηκτική άνοδος της ανασφάλιστης εργασίας




Αύξηση της ανασφάλιστης - «μαύρης» εργασίας στο 30,8% (από 23,2%) για τους Ελληνες και στο 45,9% (από 38,2%) στους λαθρομετανάστες δείχνουν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και του ΙΚΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν...

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Tότε που οι Έλληνες μας κορoϊδευαν που αγοράζαμε μια φέτα καρπούζι


Μα δεν άλλαξε κάτι σε αυτό... -Ρε Spiegel το ψάξατε πριν το δημοσιεύσετε;

«Βάλτε μου μια φέτα καρπούζι και τέσσερις τομάτες». Ένα νέο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τις αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, στην Ελλάδα βλέπαμε παλιότερα ως ανέκδοτο τις καταναλωτικές συνήθειες των Γερμανών:

Είναι ο Σοσιαλισμός Ηλίθιε! Νάμπερ του


Η χώρα μοιάζει με πλοίο που βυθίζεται με τους επιβάτες να αρνούνται να σηκωθούν για να τρέξουν στις σωσίβιες λέμβους από το φόβο μην τους πιάσουν τα καθίσματα. Υπάρχει μια γελοιογραφία το Δ. Χαντζόπουλου που αποτυπώνει την κατάσταση όπως μόνο η τέχνη μπορεί περιεκτικά.

Οι καλοί «πελάτες» και εγγύτεροι της κομματοκρατίας κάθονται και περιμένουν μήπως και η «καταιγίδα» να πάρει τους άλλους.:

Για χρήση εικονικών τιμολογίων κατηγορείται η Carrefour



Κατηγορίες-σοκ που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, τη Carrefour-Μαρινόπουλος να συμμετέχει σε ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα εικονικών τιμολογίων ώστε να μην αποδίδει ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο περιλαμβάνονται σε πόρισμα-καταπέλτη του ΣΔΟΕ.

Η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, με το πολυσέλιδο αυτό πόρισμα, αποκαλύπτει ένα πολυπλόκαμο σύστημα αποφυγής καταβολής του ΦΠΑ, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχει η εταιρία Orbicom η οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί σε φοροδιαφυγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Προσοχή! Μη ψηφίσεις Χρυσή Αυγή & Νεοναζί

Ψήφισε...

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μετά - Μουσείο περίοδος 2η Επ. 8 ~ Αρχαιολογικό μουσείο Καλαμάτας


Η εκπομπή ταξιδεύει στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλαμάτας.

Η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου περιδιαβαίνει, συνομιλεί με τον Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και αρχαιολόγους της περιοχής και αναζητά τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που ήρθαν στο φως μετά από πρόσφατες ανασκαφές.:

Καταργείται το κριτήριο εντοπιότητας στο δημόσιο



Tην ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας σε ορισμένες κατηγορίες προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς παύει πλέον η δυσμενής μεταχείριση πολιτών άλλων κρατών της ΕΕ, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Η ανεξάρτητη αρχή χαρακτηρίζει...

"Παράθυρο" για πιο χαλαρή λιτότητα ~ Κάτι σαν το ανέκδοτο με τον Χότζα


Παράθυρο για ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή που σημαίνει και χαλάρωση των αυστηρών μέτρων λιτότητας που πλήττουν κυρίως τους αδύναμους οικονομικά πολίτες, άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών.

Με δηλώσεις του στην Wall Street Journal, ο Φίλιππος Σαχινίδης αφήνει να εννοηθεί ότι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής στην ανάπτυξη, είναι πιθανό...

ΕΡΤ ~ Πάνε τα λεφτάκια μας



Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ για το Champions League & τα 10,8 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ...

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συνηθισμένα Λάθη ~ Στην Ορθογραφία και στην Έκφραση


Απόπειρα για να επισημανθούν συνηθισμένα ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη και για να θυμίσουμε -επιλεκτικά- κάποιους χρήσιμους και συχνά παραμελημένους κανόνες.


Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη σε συνηθισμένες λέξεις:

Τριάμισι χρόνια, τρεισήμισι μέρες (όχι τρεισήμισι χρόνια, για τον ίδιο λόγο που δε λέμε "τρεις χρόνια").

Γι΄ αυτό (και όχι: γιαυτό).

απ’ ό,τι και όχι απ’ ότι...

Χώρες που σέβονται τους πολίτες τους ~ Ελβετία


Με πληθυσμό 7.800.000 κατοίκων & με ανεργία μόλις 3% οι Ελβετοί πολιτικοί αναρωτιούνται γιατί εργάζονται 200.000 Γερμανοί στη χώρα τους, ενώ υπάρχουν άνεργοι Ελβετοί! Μιλάμε για γερμανούς εργαζόμενους με δεξιότητες που μετανάστευσαν από μία χώρα της Ε.Ε. σε μία άλλη.

Στην Ελλάδα: Με πληθυσμό 10.500.000 και 25% ανεργία υπάρχουν 4.000.000 λαθρομετανάστες (2.500.000 νομιμοφανείς με πλαστογραφίες, μαύρη εργασία κλπ & 1.500.000 ξέμπαρκοι στην επικράτεια), ενώ έρχονται νέοι κατά εκατοντάδες καθημερινά από Αφρική & Ασία. Και κάποιοι ακόμη μιλάνε για ρατσισμό και ξενοφοβία. Πραγματικό ΑΖΑΪΛΟΥΜ:

«Oι Γερμανοί μετανάστες μας κλέβουν τις δουλειές»!

Νέοι Φάκελοι ~ 21η Απριλίου 1967 (Βίντεο)


45 χρόνια μετά την 21η Απριλίου οι ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ παρουσιάζουν αδημοσίευτα μέχρι σήμερα οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα, αλλά και μαρτυρίες για το χρονικό και τα γεγονότα της ημέρας που άλλαξε την πορεία της ελληνικής ιστορίας...

 Στον Αλέξη Παπαχελά και την κάμερα της εκπομπής μιλάνε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Παττακός, ο Νικόλαος Μακαρέζος, ο Σπύρος Μαρκεζίνης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Γεώργιος Ράλλης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Γιώργος Παπανδρέου.

9 απορίες για τα αυγά


Τα αυγά αποτελούν μια αγαπημένη και νόστιμη τροφή, την οποία όμως πολλοί αποφεύγουν επειδή «έχει χοληστερίνη». Είναι άραγε έτσι τα πράγματα;

Πόσο θρεπτικό είναι ένα αυγό;

Το κύριο χαρακτηριστικό του αυγού είναι η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Επιπλέον, το αυγό είναι μία καλή πηγή...

Ένα ποτήρι κρασιού μπορεί να κάνει τη διαφορά;


Ας πούμε ότι έχετε στα χέρια σας είναι μπουκάλι κρασί, μέσης ποιότητας. Πώς θα το αναβαθμίσετε και θα το ευχαριστηθείτε καλύτερα; Μα φυσικά, επιλέγοντας το κατάλληλο ποτήρι…

Όσοι ανανεώνουν γενικά τη συλλογή με τα ποτήρια τους -κυρίως οι φανατικοί φίλοι του κρασιού- δεν πάσχουν από ποικιλία. Κάθε σχήμα και τύπος ποτηριού, από πανάκριβα και υπερ-στυλάτα που δίνουν στην απόλαυση του κρασιού μια τελετουργική πλευρά και το κάνουν να κυλάει πλούσια και κομψά, μέχρι τα απλά και φθηνά χαμηλά ποτήρια, βρίσκονται στα ράφια της κουζίνας τους...

Άγνωστος αρχαίος ναός απέναντι από τον Επικούρειο Απόλλωνα


Οι κορυφές των βουνών, ο ουρανός και δύο αρχαίοι ναοί! Απέναντι ο ένας από τον άλλο, εκεί ψηλά πάνω στα βουνά της Ηλείας και της Μεσσηνίας, ο πασίγνωστος Επικούρειος Απόλλων από την μία μεριά και ένας «νέος» ναός, που μόλις τώρα αποκαλύπτεται, από την άλλη.
 
Σε υψόμετρο 1000 μέτρων και αφού διανύσει κανείς τουλάχιστον 7 χιλιόμετρα δύσβατου, αγροτικού χωματόδρομου πάνω από το χωριό της Ανω Μέλπειας ώσπου να φθάσει το ύψωμα με το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία εντοπίσθηκαν...

Βοήθησέ με να ψηφίσω


Το εργαστήριο εφαρμοσμένης πολιτικής έρευνας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του helpmevote στις περιφερειακές εκλογές του 2010 στην Ελλάδα αποφάσισε να το εφαρμόσει και για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου δεν είναι μια δημοσκόπηση. Με την χρήση του helpmevote ο πολίτης μπορεί να κινητοποιηθεί, ώστε να συμμετέχει στις εκλογές, να συγκρίνει τις δικές του θέσεις με τις θέσεις των κομμάτων και να διευκολυνθεί τελικά να αποφασίσει.

Ακόμη μία ρατσιστική δολοφονία ~ Ούτε σε πόλεμο τόσα θύματα...


Δολοφονία με μαχαίρι ενός 49χρονου Έλληνα στην Ματαράγκα της Αιτωλοακαρνανίας. Ο 43χρονος Αλβανός δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος, με πολλαπλά τραύματα από ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο συλληφθείς είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων προσώπων στη εδαφική επικράτεια των χωρών της συνθήκης Σένγκεν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Έλληνας πήγε στην αγροικία του αλλοδαπού στην περιοχή Αλώνια του δημοτικού διαμερίσματος Ματαράγκα για να...

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σκάνδαλο υποκλοπών ~ Εκταφή της σορού του Κ. Τσαλικίδη


Μετά από αίτημα της οικογένειάς του, η οποία θεωρεί πως ο 39χρονος δολοφονήθηκε.

Την εκταφή της σορού του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, ενδεχομένως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αποφάσισε ο Εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης, ο οποίος ερευνά εκ νέου τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της VODAFONE που κατά την οικογένεια του θανόντος, σχετίζεται με τις υποκλοπές.

Εφάπαξ ~ Φάγανε, φάγανε, φάγανε... + Βίντεο


Την πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ εισφορών και εφάπαξ καταδεικνύουν τα στοιχεία της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστικών ταμείων καταστρατηγούσε πλήρως την αρχή της ανταποδοτικότητας δίνοντας εφάπαξ πολύ μεγαλύτερα από τις εισφορές που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι.

Από τους 37 τομείς ασφάλισης, οι 24 (δηλαδή το 65%) χορηγούσαν εφάπαξ μεγαλύτερα κατά 2% έως και 83%, ενώ 13 τομείς (δηλαδή το 35%) χορηγούσαν εφάπαξ μικρότερο κατά 5% έως 126%.

Σωστότατη απόφαση Παπαδήμου ~ Θα περάσει και από το Καστελόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα


Και από το ακριτικό Καστελόριζο θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Λονδίνου, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Φλόγα θα περάσει από το ακριτικό νησί στις 11 Μαΐου, δηλαδή την επομένη της Τελετής Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, και αφού πρώτα ταξιδέψει στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ, λαμπαδηδρόμος στο ακριτικό νησί θα είναι συμβολικά ο...

Η Γαλλία δείχνει το δρόμο ~ Χρυσή Αυγή τελικά πόσο;


Αρχικά θεώρησα ότι κάποιος με πειραγμένες ip, επιχείρησε να αλλάξει προς όφελος της Χρυσής Αυγής τα ποσοστά στην ψηφοφορία που έχω στο blog.

Όμως σε σύγκριση και με άλλα blogs ή ιστοσελίδες εφημερίδων, είναι εμφανές πλέον ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική και το βράδυ της 6ης Μαΐου μπορεί να τη δούμε με 7-8 ίσως και πάνω από 10%! Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές πριν 2μιση χρόνια, είχε μόλις 0,29%!

Εάν έλειπαν οι χαιρετισμοί του Ήλιου, οι μαίανδροι που παραπέμπουν αλλού (για να μην κοροϊδευόμαστε) και οι πορείες με πυρσούς που θυμίζουν Νυρεμβέργη, η Χρυσή Αυγή...

Αρχαίες λιχουδιές… κόντρα στην κρίση, στο βιβλίο «Αρχαίο Φαγοπότι»


Αρχαίες λιχουδιές … κόντρα στην κρίση προτείνει ο συγγραφέας Κώστας Μπούρας με το βιβλίο του «Αρχαίο Φαγοπότι», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμονία.

Συνταγές απλές και συνδυαστικές που απολάμβαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ακόμη και στα δύσκολα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου! Ειδικά τότε -λέει ο συγγραφέας- οι Αθηναίοι έτρωγαν, έπιναν και διασκέδαζαν με τη ψυχή τους, φιλοσοφώντας τη ματαιότητα των εγκοσμίων.

Έτσι η ζωή τους γινόταν τέχνη και το σώμα τους «ναός απόλαυσης», χωρίς ενοχές και υποκρισίες, με την απαραίτητη όμως αιδώ, την οποία επέβαλλε η κοσμιότητα και οι νόμοι του κράτους...

Τα δίδυμα του ζεύγους Κλεοπάτρα - Αντώνιος



Η αιγυπτιολόγος Giusepinna Capriotti του Ιταλικού Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου (CNR) είπε ότι το γλυπτό, ύψους ενός μέτρου, που απεικονίζει ένα αγόρι και ένα κορίτσι αγκαλιασμένα ανήκει στα τέκνα του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, τον Αλέξανδρο Ήλιο και την Κλεοπάτρα Σελήνη Β΄.

Σύμφωνα με την Capriotti, τα μοναδικά γνωστά μέχρι στιγμής έργα στα οποία έχουν απαθανατιστεί τα δίδυμα είναι ένα νόμισμα και ένα γλυπτό της Σελήνης.

Έκθεση σοκ για "μαχαίρι" στο Δημόσιο


Το σήριαλ συνεχίζεται...

Για διάλυση και αναδιάρθρωση εκατοντάδων φορέων του δημοσίου -με την επόμενη κυβέρνηση να πρέπει να πάρει άμεσα κρίσιμες αποφάσεις για εκατοντάδες επιχειρήσεις που διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που λειτουργούν μεγάλα μέρη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας- κάνει λόγο η "Οριζόντια Μελέτη Σκοπιμότητας Συγχωνεύσεων-Καταργήσεων Φορέων του Δημοσίου".

& Αρχαιοκάπηλος ο Τσοχατζόπουλος!



Έναν αρχαίο αμφορέα άγνωστης αξίας και προέλευσης βρήκαν οι διωκτικές αρχές στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν στην οικία του πρώην υπουργού.

Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου,...

Ποιο κόμμα στηρίζει ο Μπουτάρης & ποιο θα κάνει με το έτσι θέλω συγκέντρωση στην Αριστοτέλους;




Ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίασης των ψηφοδελτίων του κόμματος στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι θα στηρίξει...

Υπέρ των ευρωομολόγων και το ΔΝΤ ~ Η Γερμανία να αφήσει τη σκληρή στάση


Να δεχτεί τα ευρωομόλογα καλεί τη Γερμανία ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Olivier Blanchard, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει και η ίδια να κάνει μία κίνηση από τη στιγμή που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν υπογράψει τη δημοσιονομική Συνθήκη.

Μιλώντας στους Financial Times Deutschland ο Blanchard δήλωσε πως «όταν δεν υπήρχε δημοσιονομική συνθήκη και μέσα δημοσιονομικής πειθαρχίας, οι Γερμανοί...

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Κατεβάστε ~ 3128 Μεταφυσικές ιστορίες


Ένα αρχειάκι 2658 σελίδων από τα παλιά... Περιέχει αμέτρητες "περίεργες ιστορίες" (και όχι μόνο), που συνέβησαν στον ελλαδικό χώρο.

Κάθε μια καταλαμβάνει από 2 σειρές έως πολλές σελίδες. Πρόκειται για site rip ιστοσελίδας με συντάκτη τον "Aragorn", ιστοσελίδα που δεν μπορώ να την ξαναβρώ -ίσως να μην υπάρχει πλέον-.

Σε κάθε ιστορία υπάρχει η πηγή (βιβλίο, περιοδικό ή διαδικτυακός σύνδεσμος). Το αρχείο...

Oι πιο «αγενείς» χώρες για τους ξένους ταξιδιώτες



Σε έρευνα που πραγματοποίησε το ταξιδιωτικό site Skyscanner.com, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το πού οι ντόπιοι δε χαμογελούν, ή είναι ιδιαίτερα εχθρικοί και αγενείς προς τους ξένους.

Η χώρα που πήρε τις περισσότερες ψήφους είναι η...