Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κατεβάστε ~ Βαλκάνια 1913-2011: Εκατό Χρόνια Θύελλες και Χίμαιρες


Επιτέλους, μετά από αρκετό καιρό, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προσφέρει για δωρεάν κατέβασμα, βιβλίο σε ψηφιακή μορφή.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη, κυκλοφόρησε τη νέα συλλογική επιστημονική μελέτη της με τίτλο Βαλκάνια 1913-2011: Εκατό Χρόνια Θύελλες και Χίμαιρες.
 
Είναι κατά σειράν η πέμπτη από τις δεκαοκτώ αλλεπάλληλες ειδικές πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες που η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αφιερώνει στην Εκατονταετηρίδα 1912-2012 από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Μακεδονίας.

Οι Έλληνες μαθητές καπνίζουν λιγότερο αλλά...


...Πίνουν περισσότερο

Στην Ελλάδα, οι μαθητές ηλικίας 15- 16 ετών καπνίζουν λιγότερο συγκριτικά με τον μέσο όρο των συνομηλίκων τους των ευρωπαϊκών χωρών (21% έναντι 28%), ενώ αντίθετα, κάνουν μεγαλύτερη χρήση εισπνεόμενων ουσιών (14% έναντι 9%), αλλά και ηρεμιστικών ή υπνωτικών χωρίς τη σύσταση γιατρού (9% έναντι 6%).

Τα παραπάνω τονίζονται στην ευρωπαϊκή έκθεση αποτελεσμάτων της έρευνας που έγινε σε...

Πω ρε ταλαιπωρία ~ Νέα απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ


Τη διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος, στο χρονικό διάστημα από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ), από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Το μπάρμπεκιου και οι συνήθειές του ανά την υφήλιο


Μπορεί ο κάθε λαός να έχει τις δικές του μαγειρικές συνήθειές, σχάρα όμως έχουν όλοι! Φυσικά η χρήση της και το τι βάζει επάνω ο καθένας ποικίλει...

Μάλλον ήρθε η ώρα να βγάλετε από τη «σαλαμούρα» τη ψησταριά σας και τα κάρβουνα που έχετε παρατημένα στην αποθήκη. Το μπάρμπεκιου είναι συνήθεια σε όλη την υφήλιο, άσχετα με το πως φτιάχνει ο καθένας τη σχάρα του και τι έδεσμα επιλέγει να «στεγνώσει» ώστε να το...

Κατεβάστε ~ Φορολογικός Οδηγός 2012 για να συμπληρώσετε την φορολογική σας δήλωση


Κατεβάστε σε pdf την ειδική έκδοση της εφημερίδας "Το Βήμα", για να συμπληρώσετε σωστά τη δήλωσή σας σχετικά με τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011, καθώς για αυτά θα είναι ίσως η πιό βαριά φορολογία των τελευταίων πενήντα χρόνων.

Ο οδηγός αναδεικνύει τους σημαντικούς κωδικούς και εξηγεί με απλό τρόπο τη διαδικασία για να αποφύγετε τυχόν λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν. Όπως θα έχετε αντιληφθεί.. ΠΡΟΣΟΧΗ στα ΤΕΚΜΗΡΙΑ.

Θεσσαλονίκη ~ Ισόβια σε 74χρονη για... ερωτικό έγκλημα



Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 74χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία 82χρονου το 2009 μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή του Ευόσμου.

Ένοχος κρίθηκε και ο κουμπάρος του θύματος, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, επειδή βοήθησε την ηλικιωμένη γυναίκα να εξαφανίσει το πτώμα.:

5 λόγοι γιατί η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ


Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί, η Credit Suisse έθεσε τα προβλήματα που χρειάζονται να επιδιορθωθούν στην Ευρώπη καθώς και τις προοπτικές της, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως η κρίση είναι πιθανό να βαθύνει πριν αναγκάσει τους χαράσσοντες πολιτική να κάνουν αυτό που χρειάζεται, και παρουσιάζει τα πιθανά σενάρια για την Ευρώπη, με 80% πιθανότητες το ευρώ να...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Φιδομπότ ~ Xειρουργικά ρομπότ θα ελίσσονται σαν φίδια μέσα στο σώμα +Βίντεο


Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς θα αντικατασταθούν με επεμβάσεις στις οποίες λεπτά οφιοειδή ρομπότ θα εισάγονται στον ασθενή από μια μικρή τομή και θα μετακινούνται μόνα τους μέχρι το προβληματικό σημείο.

Στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του Πίτσμπουργκ, o Δρ Χάουι Τσόζετ τελειοποιεί σωληνοειδή, εύκαμπτα ρομπότ, με διάμετρο όσο ένα κέρμα, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη για επεμβάσεις στην καρδιά, τον προστάτη και άλλα όργανα.

Κανένας Ολάντ δε θα μας σώσει...


…Ξεσηκώθηκε …η υφήλιος και χιλιάδες Έλληνες προχθές για την εκτός τόπου, χρόνου και ανθρωπιάς δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ. «Οφείλουμε σεβασμό στην Ελλάδα και στους έλληνες που έχουν υποστεί πολλά», ήταν τα λόγια συμπαράστασης του Φρανσουά Ολάντ…

…Έσπευσε λοιπόν και η Διευθύντρια του ΔΝΤ να… τα μπαλώσει και είναι έτοιμη από ότι λένε να βγει και σε ελληνικό κανάλι για να πει πως …υπερέβαλε και να μας χαϊδέψει τα αυτιά…

…Μήπως όμως..

Αδελφικοί οι δεσμοί ΠΑΣΟΚ - δημοσίων υπαλλήλων



Την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μείνουν...

Ο Τζήμερος της Δημιουργίας Ξανά για τους μετανάστες


Καλά, ρώτησε τον Βαλλιανάτο πριν τα πει όλα αυτά;

Την άποψη ότι «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες» εξέφρασε ο Θάνος Τζήμερος.

Στην παρατήρηση ότι οι Έλληνες δεν ανταποκρίθηκαν σε συγκεκριμένη αγγελία για αγροτικές εργασίες, ο κ. Τζήμερος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 απάντησε ότι οι Έλληνες δεν πήγαν γιατί...

Πίτσα με κοκαΐνη και διπλό σουβλάκι με χασίς


Πάλι είμαστε μπροστά! Ενώ στην Ολλανδία έχουνε τα ξενέρωτα coffee shop για τα ναρκωτικά τους, εμείς τα κάνουμε delivery με πιτόγυρους και πίτσες.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο Αλβανοί και δύο Ελληνες, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, η οποία φέρεται από την ασφάλεια ως η εγκέφαλος της σπείρας που δρούσε σε Παγκράτι και Βύρωνα η οποία έκανε παράδοση κατ΄ οίκων τα ναρκωτικά:

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η συμμαχία Στάλιν & Χίτλερ ~ Β' ΠΠ κεκλεισμένων των θυρών Επ. 1 (Βίντεο)


Δραματοποιημένη σειρά ντοκυμανταίρ του BBC που επιχειρεί να αποκαλύψει για πρώτη φορά, αξιοποιώντας τα στοιχεία της σύγχρονης ιστορικής έρευνας, το τι ακριβώς συνέβαινε «κεκλεισμένων των θυρών» στο γραφείο του Στάλιν. Ο Ιωσήφ Στάλιν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε δημιουργήσει σχέσεις τόσο με τους ηγέτες των μεγάλων δημοκρατικών χωρών όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, όσο και με τον Χίτλερ και τους Ναζί.

Στο πρώτο επεισόδιο:

-Οι συνεργασίες Ναζιστών Γερμανών και Κομμουνιστών Σοβιετικών με το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ.
-Η από κοινού εισβολή στην Πολωνία και τα βασανιστήρια των πατριωτών από τη σοβιετική αστυνομία NKVD, του Λαβρέντι Μπέρια.
-Οι εκκαθαρίσεις δεκάδων χιλιάδων Πολωνών στο Κατίν...

Απίστευτο κι όμως ελληνικό ~ Kαι συνάμα τραπεζικό


Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η συνολική στήριξη πάσης φύσεως της Τρόικα προς την Ελλάδα φθάνει τα 370 δις ευρώ όσο δηλαδή και το συνολικό χρέος της χώρας.

Όμως, το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο, είναι ότι ενώ τα δάνεια που θα λάβει η Ελλάδα φθάνουν τα 190 δις ευρώ, η στήριξη των τραπεζών μέχρι τώρα έχει κοστίσει 182 δις ευρώ.

Δηλαδή όσα χρήματα θα λάβει η Ελλάδα για να καλύψει...

Για την τέχνη ρε γαμώτο ~ Έκαψε τσάντα αξίας 80.000 ευρώ


...Και την αποτελείωσε με αλυσοπρίονο!

Το κοινό αίσθημα προκάλεσε η κίνηση της 18χρονη κόρης του Κλιντ Ίστγουντ, Φραντζέσκα, να αγοράσει και να κάψει εν μέσω οικονομικής κρίσης μια πανάκριβη τσάντα Hermes αξίας 80.000 ευρώ.

Ωστόσο μετά τη δημόσια κατακραυγή για την αμφιλεγόμενη φωτογράφιση, με τη συμμετοχή του φίλου της φωτογράφου Τάιλερ Σίλντς, η νεαρή Φραντζέσκα, δέχεται πλέον απειλές για τη ζωή της.:

Υποκρισία χωρίς όρια ~ Προς κατεδάφιση το Badminton


Ενώ όλη η Ελλάδα είναι ένα αυθαίρετο και δεν έχει υπάρχει περιοχή που να μην έχει καταπατηθεί από κάποιο λαμόγιο Πασοκοελληνάρα...

-Πάμε στοίχημα, ότι εάν είχανε κάνει κατάληψη τίποτα παρακρατικοί αναρχομπαφιόζοι ή Mπαγκλαντεσιανοί "κακόμοιροι", το κτήριο θα βαφτίζονταν "χώρος κοινωνικής αλληλεγγύης" και δεν θα υπήρχε λόγος κατεδάφισης;

Προς διάλυση οδηγείται το μοναδικό ολυμπιακό ακίνητο που παραχωρήθηκε σε ιδιώτες...

Μείωση εισοδημάτων 55% θα προκαλούσε έξοδος από το ευρώ


Πιθανή έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τουλάχιστον κατά 55% σε ευρώ) και θα έπληττε περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, αναφέρεται σε ειδική έκδοση της Εθνικής Τράπεζας για την ελληνική οικονομία με θέμα «Περιγράφοντας τις συνιστώσες του κρίσιμου διλήμματος». (Βίντεο παρακάτω)

«Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί πια μια θεωρητική υπόθεση εργασίας, ή μία εξέλιξη με μηδενική πιθανότητα, αλλά...

Έλεος ~ Αντιρατσιστική εκστρατεία ξεκινά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα


Οι ευργετηθέντες από Ελλάδα ρατσιστές λαθρομετανάστες, οι κρατικοδίαιτοι διεθνιστές ελληνόφωνοι ακροαριστεροί και οι μισέλληνες αποφάνθηκαν:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!

Ο Νίκος Κωνσταντάρας (Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Καθημερινή»), ο "δημοσιογράφος και συγγραφέας" Γκάζι Καπλάνι (Αλβανός μπουρδολόγος μισέλληνας), ο Γιάννης Πανούσης, "Καθηγητής ΜΜΕ", Εγκληματολόγος, η Ευγενία Κουνιάκη, "Δικηγόρος θυμάτων ρατσιστικής βίας", ο Βασίλης Κουκαλάνι, Ηθοποιός και Σκηνοθέτης, ο μουσικός και τραγουδιστής MC Yinka, ο Αλβανός "δημοσιογράφος" Niko Ago (ρατσιστής λαθρομετανάστης που αρνείται να φύγει από την Ελλάδα) και ο παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης.:

Οκτώ μύθοι και η πραγματικότητα


Στη νεανική γλώσσα ονομάζονται «δράκοι».

Για όλους εμάς, στην καλύτερη περίπτωση είναι μικρότερα ή μεγαλύτερα ψέματα.

Στη χειρότερη όμως πρόκειται για παραπλανητικά διατυπωμένες φράσεις οι οποίες ωραιοποιούν την πραγματικότητα με σκοπό να πείσουν τον αποδέκτη τους για τη δήθεν αλήθεια τους.

Η «Κ» προσπαθεί, στη συνέχεια, να αναδείξει και να εξετάσει τα πραγματικά δεδομένα που κρύβονται πίσω από πολυσυζητημένες προεκλογικές θέσεις και υποσχέσεις.:

Λάλησε ένας μαύρος στη Ρόδο ~ Μπούκαρε ολόγυμνος σε σπίτι ηλικιωμένου +Φωτό


 Ένας Καζαμπούμπου φίλος του Τσίπρα λάλησε και τα έβγαλε όλα. Όταν του δώσανε σεντόνι να σκεπαστεί, αυτός το έβαλε στο κεφάλι του(!).

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε χθες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου, από την αστυνομία, προκειμένου να συλληφθεί ένας 30χρονος Σενεγαλέζος, ο οποίος ξεγυμνώθηκε κι...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ πάει... ΣΥΡΙΖΑ


Επαφές Φωτόπουλου (ΔΕΗ), Ραυτόπουλου, Κοτσακά (Τσοχατζοπουλικοί) με Κουμουνδούρου (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο κ. Γερ. Αρσένης είναι ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αλ. Τσίπρας το γνώριζε βεβαίως αυτό· για τον λόγο τούτο και πριν από περίπου 12 ημέρες πρότεινε τον πρώην υπουργό για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Πίσω από τη συμβολική κίνηση που έκανε ο κ. Τσίπρας κρύβεται μια ολόκληρη στρατηγική,...

Βαλκάνιος πραματευτής Επ.5 ~ Βιέννη και Τεργέστη (Βίντεο)


Η περιδιάβαση στη Βιέννη, στο κέντρο του Απόδημου Ελληνισμού ολοκληρώνεται στην πέμπτη εκπομπή του «Βαλκάνιου Πραματευτή». Μας ξεναγούν στους χώρους που είναι δεμένοι με τη δράση των Ελλήνων, ο καθηγητής Πολυχρόνης Ενεπεκίδης, η ιστορικός Βασιλική Σειρηνίδου, ο πρέσβης της Ελλάδας Χρήστος Αλεξανδρής, κ.ά.

Η κάμερα αποτυπώνει τον πλούσιο διάκοσμο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, των Ελλήνων αποδήμων που πολιτογραφήθηκαν Αυστριακοί, αναζητά τους αποδήμους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και πνευματική ζωή της πόλης, όπως...

Tο «νταηλίκι» ηδονικού αμοραλισμού


"Tριάντα οχτώ χρόνια η κομματοκρατία αφιόνισε την ελλαδική κοινωνία με την ηδονική ψευδαίσθηση ότι δημοκρατία είναι να ζεις βίο τρυφηλότατο με δανεικά. Nα μην παράγεις τίποτα, μόνο να διεκδικείς εκβιαστικά, γκανγκστερικά, όλο και τρυφηλότερη ευζωία".

Tα κόμματα αποδοκιμάστηκαν, η κομματοκρατία ζει και κυριεύει. Tο αποδείχνει η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διενεργήσει τις εκλογές.:

Μετά τον "Κορμοράνο" του ΣΥΡΙΖΑ στον Βοτανικό, τώρα "λιβάδια Ποσειδωνίας" των Οικολόγων στη Χαλκιδική


Πιστοί στο δόγμα "επωφελούμαι από το χάος" της οικονομικής στενότητας, οι ακροαριστεροί συνεχίζουν ακάθεκτοι να αναχαιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας επενδύσεων, ή καταστροφής των υφιστάμενων...

Με άρση της άδειας λειτουργίας της κινδυνεύει ιχθυοτροφική μονάδα στη Χαλκιδική, μια από τις μεγαλύτερες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ο οικείος δήμος Σιθωνίας, κάτοικοι και "οικολογικές οργανώσεις" θέτουν θέμα "προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος".

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κλείσιμο των συνόρων για τους Έλληνες σχεδιάζει η Βρετανία


Σχέδια για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα βγει από την ευρωζώνη καταρτίζει το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με την υπουργό Τερέζα Μέι.

Σε συνέντευξή της στην Ντέιλι Τέλεγκραφ η κα. Μέι αναφέρει πως σε περίπτωση διάσπασης της ευρωζώνης είναι πιθανή αθρόα εισροή μεταναστών στη Βρετανία από την Ελλάδα αλλά και...

Το ελληνικό κρασί σαρώνει σε διεθνείς διαγωνισμούς


«Μαυροτράγανο και μανδηλαριά, λημνιό και βλάχικο, και φυσικά αγιωργίτικο και ξινόμαυρο. Το ξέρω: είναι όλα ελληνικά, γι’ αυτό και τόσο συναρπαστικά», γράφει η συντάκτρια των New York Times στις αρχές Μαΐου για τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού.

Λίγες ημέρες αργότερα, αποδεικνύεται ότι πολλοί συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της. Οι δύο μεγάλοι διεθνείς διαγωνισμοί κρασιού, Concours Mondiale de Bruxelles (στην Πορτογαλία) και Decanter (στο Λονδίνο), ανέδειξαν τα ελληνικά κρασιά ως τους μεγάλους νικητές.

H συγκομιδή είναι εντυπωσιακή!:

Πάρε κόσμε ~ Οι 4 νέες δημοσκοπήσεις +Βίντεο


Προβάδισμα της ΝΔ δείχνουν 4 νέες δημοσκοπήσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί.

Οι δημοσκοπήσεις θα δημοσιευτούν στον κυριακάτικο τύπο και ουσιαστικά με εξαίρεση την εμφανιζόμενη υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων. Ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα.

Καλάσνικωφ υπάρχουν ~ Αγόρασε κι εσύ ένα, μόνο με...


Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι ληστές και οι διαρρήκτες ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και κατσαβίδια και σε κάποιες περιπτώσεις με πιστόλια και περίστροφα.

Το έγκλημα όμως εξελίχθηκε, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, ο τρόμος παραμονεύει παντού...

Πλέον οι κακοποιοί κάνουν ληστείες σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ αλλά και σε σπίτια με την απειλή καλάσνικοφ, υποπολυβόλων, ακόμη και χειροβομβίδων, χωρίς να διστάζουν ακόμη και να...

Κατεβάστε ~ Τα μυστήρια του Χρόνου + Περιοδικό Φαινόμενα Τεύχη 76~80



Διαθέσιμο για δωρεάν κατέβασμα και το 80ο τεύχος του περιοδικού με περίεργα ανά τον κόσμο & το χρόνο.

Μερικά από τα άρθρα αυτής της εβδομάδος:
  • Ταξίδι στα πελάγη του Χρόνου
  • Χρονομηχανές: Είναι εφικτό το ταξίδι στο χθες & στο αύριο;
  • Γηρατειά & θάνατος: Το τίμημα του Χρόνου
  • Οι αντιλήψεις για το Χρόνο μέσα στους Αιώνες
  • Πρόγνωση: Παράθυρο στο Χρόνο

Tο έγκλημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν συμψηφίζει το νέο έγκλημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ


Τα εγκλήματα δεν συμψηφίζονται…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πλεονέκτημα να καταφεύγει στο τέχνασμα των λογιστικών συμψηφισμών. Να κερδοσκοπεί, δηλαδή, εκλογικά πάνω στα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επικαλύπτοντας έτσι και αποκρύπτοντας το δικό του έγκλημα:

Τις στρατηγικές πολιτικές του επιλογές οι οποίες είναι οι ίδιες και απαράλλαχτες με αυτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπωςλ...

Και ο Προμηθέας ήταν Σκοπιανός & μάλιστα προικισμένος...


Η αδαμιαία περιβολή του ανδριάντα του Προμηθέα, προκάλεσε σάλο στα Σκόπια, με αποτέλεσμα να κληθεί η δημιουργός του έργου να καλύψει το επίμαχο σημείο του μυθολογικού ήρωα.

Στο πλαίσιο του φαραωνικού σχεδίου «Σκόπια 2014», που έχει μετατρέψει την πρωτεύουσα της χώρας σε αρχαιοελληνική… Disneyland, τοποθετήθηκε στο λεγόμενο «Πάρκο ηρώων της Μακεδονίας» ο επιχρυσωμένος ανδριάντας του Προμηθέα, ως μέρος ενός μνημείου που αποτελείται από την φτερωτή Νίκη, στην κορυφή ενός οβελίσκου, πίσω από τέσσερα άλογα, όλα επιχρυσωμένα.:

Ρουμάνοι - Αλβανοί, στην Ελλάδα όλοι οι παρανοϊκοί

Αλβανός εξέδιδε τη γυναίκα του και ασελγούσε στην κόρη της.
Ρουμάνος σκότωσε τον πατέρα του και τον έθαψε στον κήπο!

Λεφτά υπάρχουν αλλά έως τις... 28 Ιουνίου +Βίντεο


Το Δημόσιο κάθε μήνα χρειάζεται 6 - 7 δισ. ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις του στις οποίες περιλαμβάνονται:

•1,3 δισ. ευρώ για την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων.
•500 εκατ. ευρώ για την καταβολή συντάξεων.
•1 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
•300 εκατ. ευρώ προκαταβολές σε ΟΓΑ, ΟΑΕΔ.
•400 εκατ. ευρώ για επενδυτικές δαπάνες.
•160 εκατ. ευρώ αποδόσεις προς την Ε.Ε.
•40 εκατ. ευρώ για εξυπηρέτηση καταναλωτικών δαπανών.

Οι Τούρκοι ζητούνε πίσω τα ελληνικά μνημεία που εκλάπησαν, αλλά για αυτά που έκλεψαν αυτοί, σιωπή...


Ο νέος πολιτιστικός πόλεμος της Τουρκίας ~ Η τουρκική εκστρατεία επαναπατρισμού αρχαιοτήτων

Την άνοιξη του 1887, ένας Λιβανέζος χωρικός ονόματι Μοχάμεντ Σερίφ ανακάλυψε μια πηγή κοντά στη Σιδώνα που οδηγούσε σε δύο υπόγειους θαλάμους.

Οι θάλαμοι αυτοί αποδείχθηκε πως ανήκαν σε βασιλικό τάφο που περιείχε...

Όταν ο μεγάλος Νεοκλής Σαρρής απογύμνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ



Επειδή έγινε μόδα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, βγήκε στην επιφάνεια άρθρο συνεργάτη μας το οποίο δημοσιεύσαμε το 2008 και αφορούσε απάντησή του σε πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στις γραμμές του. Το άρθρο αυτό διαβάζει ο μέγιστος δάσκαλος Νεοκλής Σαρρής στην αρχή της εκπομπής του:

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

…Και είπεν, πριν πολλά χρόνια, ο Γέροντας Καΐσιος στην Ασκητική 69, ψαλμός: 1δις



…Καί ἡ γῆ ἐσείσθει καί μέγας ΗΓΕΤΗΣ ἐγεννήθη, λαμπρόν τό ὄνομά του καί θεία ἡ μορφή του, οἱ δέ χεῖρες αὐτοῦ ὡσάν τοῦ Δεσπότη- ἐπειδή ποτέ δέν ἠργάσθην…

Ἐθήτευσεν εἰς τό δεκαπενταμελές της Γκράβας καί εἰς τάς σέχτας τῆς ΚΝΕ…

Ἐδωσεν ἀγώνας ὥστε νά ἔχουσιν οἱ τυρόπιτες εἰς τό κυλικεῖον τοῦ διδακτηρίου τυρί μανούριον, ὥστε νά ἔχει τό χαρτί εἰς τήν τουαλέταν τοῦ διδακτηρίου ἐρυθρά ἄνθη…

Ζουν Ανάμεσά μας


Πριν μερικές ημέρες πήγα στην τράπεζα με την οποία συνεργάζομαι. Καθώς περίμενα για να εξυπηρετηθώ σε ένα ταμείο, συναντήθηκα με έναν γνωστό μου πολύ καλό υπάλληλο της εν λόγω τράπεζας που εργαζόταν τώρα σε κατάστημα άλλης πόλης.

Πως από τα μέρη μας; Τον ρώτησα, αφού χαιρετηθήκαμε εγκάρδια.

Ήρθα για βόλτα, καθότι συνταξιούχος πλέον…ήταν η απάντησή του.

Μού ήρθε σκοτοδίνη. Συνταξιούχος, μουρμούρισα.

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη εισφορά σε 700.000 νοικοκυριά +Βίντεο



Συνέντευξη στο Ράδιο 9 παραχώρησε σήμερα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας και πρόσθεσε ότι, υπάρχει η βασική σκέψη για επιβολή κάποιας μορφής έκτακτης φορολόγησης (εισφορά), της τάξης του 1% του ΑΕΠ.

«Φαντάζομαι η αναζήτηση θα είναι σε πιο ευκατάστατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, περίπου σε 600.000 - 700.000 νοικοκυριά, (!!! δεν τα πάνε καλά με τα νούμερα οι ακροαριστεροί) που τα προηγούμενα 20 χρόνια απολάμβαναν όχι μόνο υψηλά εισοδήματα αλλά και ένα προνομιακό καθεστώς φορο-ασυλίας».

Οι 10 πιο δημοφιλείς αρχαιολογικοί προορισμοί




To διεθνές ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure έκανε πρόσφατα μια έρευνα για τα αρχαιολογικά αξιοθέατα που συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες σε ετήσια βάση.

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις ~ 30 Ιουνίου



Παρατείνεται κατά 15 ημέρες και ως τις 30 Ιουνίου* - λόγω των εθνικών εκλογών- η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Η προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση έως και...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ταξικοί εχθροί και η αγαπητή δραχμή


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της δραχμής.

Όχι ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος, αλλά διότι έτσι πιστεύουν ότι θα φέρουν στην Ελλάδα τον σοσιαλισμό. Δεν το λέμε εμείς.

Το λέει ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Η δική μας θέση δεν είναι να βγούμε από το ευρώ για να συνεχιστούν οι ίδιες καταστρεπτικές, πελατειακές, διαπλεκόμενες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η άποψη μας είναι...

Υπερπληθωρισμός, ανεργία, φτώχεια ~ Το επαχθές σενάριο της δραχμής


Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε έχει επικεντρωθεί στην ουσία των πολιτικών των κομμάτων για την οικονομία και την αναζήτηση της εικόνας της την επόμενη μέρα.

-Θα καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο;
-Θα φύγουμε από το ευρώ;
-Θα φύγουμε από τη ΕΕ;
-Πως θα κυκλοφορεί το χρήμα;
-Θα πηγαίνουμε στις δουλειές μας όπως χθες;
-Θα έχουμε νέες δουλειές;
-Πως θα ψωνίζουμε, τι θα ψωνίζουμε και τόσα άλλα απλά ερωτήματα που συνθέτουν την καθημερινότητα μας:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κάντε τον σταυρό σας ~ Οι εκλογές 17/6 είναι μακριά...


Απόφαση ιταλικής εταιρείας - κολοσσού στον χώρο του τουρισμού «τινάζει στον αέρα» επτά μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία.

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού Veratour αναστέλλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ΄ αποκλειστικότητα συνεργάζεται στην Ελλάδα, επικαλούμενη «σύντομη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη», τις «αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8», την «κυβερνητική αστάθεια», τις «επικείμενες εκλογές» και γενικότερα την κρίση στην Ελλάδα.

Ο Α.Τσοχατζόπουλος, ο «Νίκος» & τα 270.000 ευρώ στα ΜΜΕ


Πάνω από 270.000 ευρώ ζητούσαν δημοσιογράφοι για να εξωραΐσουν το προφίλ του Άκη Τσοχατζόπουλου στην κοινή γνώμη.

Γίνεται ειδική αναφορά σε “Newsbomb.gr” και “Newscode.gr”, καθώς και σε πολλά παραδοσιακά Μέσα.

Το ποσό αυτό ήταν για προσωπικές τους αμοιβές, καθώς και για τη διενέργεια...

Σπείρα Αλγερινών λαθρομεταναστών κατέκλεβε τους τουρίστες στην Ακρόπολη +Λάθρο-news today


Απογευματινές ώρες της 21-5-2012, συνελήφθησαν στου Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Συντάγματος σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Ζωγράφου, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας, γιατί λίγο πριν είχαν αφαιρέσει την τσάντα από μία γυναίκα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Ζωγράφου προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν συστήσει σπείρα, που δρούσε κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης, όπου εντόπιζαν αλλοδαπούς και ημεδαπούς επισκέπτες, από τους οποίους αφαιρούσαν τις τσάντες και διάφορα άλλα αντικείμενα.:

Επεισόδιο με Τουρκία για τον φράχτη των λαθρομεταναστών


Μεθοριακό επεισόδιο με φόντο το φράχτη για τους λαθρομετανάστες απειλήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον Έβρο, την ημέρα έναρξης των εργασιών διευθέτησης του εδάφους στο χερσαίο τμήμα των συνόρων.

Χρειάστηκε μάλιστα να γίνουν συναντήσεις μεταξύ στρατιωτικών της περιοχής και ν’ ακολουθήσει αλληλογραφία από το υπουργείο Εξωτερικών για την επίλυση του ζητήματος.

Ποιοι βουλευτές και δήμαρχοι πλούτισαν μέσα σε μια νύχτα;


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται 500 πρόσωπα της δημόσιας διοίκησης, μεταξύ των οποίων δήμαρχοι, νομάρχες και πρώην βουλευτές, μετά από καταγγελίες για γρήγορο πλουτισμό.

Τα στοιχεία της περιουσιακής τους κατάστασης που εμφανίζονται στο έντυπο Ε9 εμφανίζουν αποκλίσεις σε σχέση με τα εισοδήματα που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και...

Επιδόματα στο Δημόσιο... μεγαλύτερα απο μισθό στον Ι.Τ.


Τι κι αν καλλιεργήθηκε η φιλολογία για κατάργηση όλων των επιμέρους πριμ και μπόνους που εισέπρατταν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι του Δημοσίου, μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου; Πολλά από τα προκλητικά επιδόματα εξακολουθούν να παραμένουν.

Πολλά από αυτά, αν και επισήμως δεν καταγράφονται στο απολογιστικό σημείωμα που αποστέλλει κάθε δημόσιος οργανισμός στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, εν τούτοις εξακολουθούν να καταβάλλονται υπό τη μορφή έκτακτων εισφορών ή χρηματικών επιβραβεύσεων.

Τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά, μέσα σε έναν «λαβύρινθο» παροχών και επιδομάτων:

Tupperware - Αυτό το ξέρατε; ~ Η ιστορία του Τάπερ

Ποιό σπιτικό σήμερα δεν έχει ένα "τάπερ" ή αν θέλετε, ένα πλαστικό δοχείο αποθήκευσης τροφίμων, που δημιουργήθηκε βασιζόμενο στην ιδέα του ανθρώπου, που το όνομά του είναι πλέον συνυφασμένο με τα δοχεία αυτά;

Ο Ερλ Σίλας Τάπερ (Earl Silas Tupper) γεννήθηκε το 1907 στο Νιου Χαμπσάϊρ στην Αμερική. Ο πατέρας του είχε μια μικρή φάρμα στην οποία έπαιρνε τον μικρό γιο του για να τον βοηθάει. Όμως ο μικρός Ερλ δεν περιορίστηκε σε αυτό και άρχισε να αναπτύσσει...

10 κλάδοι που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στην Ελλάδα


Ανασυγκρότηση της οικονομίας του αύριο, ακόμη και με υλικά από τα «χαλάσματα» του σήμερα, είναι η συνταγή ανάπτυξης που εισηγούνται ο ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτό που χρειάζεται είναι να αξιοποιηθεί το υπάρχον επιχειρηματικό δυναμικό, με στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, μεγέθυνση των επιχειρήσεων μέσω συμπράξεων, εκσυγχρονισμό δραστηριοτήτων με τη χρήση νέων τεχνολογιών και στοχευμένη ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που θα βασίζονται στις ανάγκες της αγοράς.

Οι τρεις φορείς και οι πάνω από 150 εμπειρογνώμονες που δούλεψαν για την εκπόνηση των μελετών, ρίχνουν στο τραπέζι προτάσεις για τον μετασχηματισμό τόσο παραδοσιακών όσο και...

Αμμουδιά στην... πλατεία Αριστοτέλους! ~ Aristotelous Beach


Η πρωτοβουλία ανήκει στην αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών. Λίγο αργότερα, πιθανότατα στον ίδιο χώρο ή και στο πλακόστρωτο της Παραλίας, το... θερμόμετρο θα ανέβει, αφού η αντιδημαρχία θα στήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ώστε οι πολίτες να απολαύσουν (έστω κι έτσι) το καλύτερο παραλιακό μέτωπο της Μεσογείου!

Πρόκειται για δύο μόνο από τις δράσεις που προγραμματίζει για τους επόμενους μήνες η...