Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μυστικά του Παρθενώνα NG (Βίντεο)



Ένα συναρπαστικό ντοκυμανταίρ. Μην το χάσετε!
Μέσα από το μνημειώδες και καινοτόμο πρόγραμμα συντήρησης και αναστήλωσης του Παρθενώνα, η εκπομπή επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα αινίγματα που περιβάλλουν την κατασκευή αυτού του αριστουργήματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Θα επαναφέρουν από την πίσω πόρτα ό,τι απορρίφθηκε σήμερα


Από την πίσω πόρτα έρχονται ξανά στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα τα άρθρα 4 και 7 που δεν ψηφίστηκαν σήμερα. Kατά τις πληροφορίες, τα άρθρα 4 και 7 θα πάρουν ξανά το δρόμο για τη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και προβλέπεται να ψηφιστούν από κοινού με το πολυνομοσχέδιο για τα νέα μέτρα.

Το άρθρο 4 δεν έγινε δεκτό, αφού 146 βουλευτές ψήφισαν ναι, 121 όχι, ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν παρόντες. Το Άρθρο 4 προβλέπει:

Αχιλλαία ~ Το χιλιόφυλλο τονωτικό για τους κουρασμένους


Μπορείτε να φαντασθείτε ότι ένα φυτό είναι σε θέση ν' ανοίγει την όρεξη να τονώνει τους ταλαιπωρημένους, να καλμάρει διάφορες γυναικολογικές ανωμαλίες, να είναι διουρητικό, να ανακουφίζει τους πόνους απο κιρσούς, φλεβίτιδα, αιμορροΐδες, αρθριτικά, ρευματισμούς, να επουλώνει πληγές, να καθαρίζει το λιπαρό δέρμα, να διατηρεί το κρασί στα βαρέλια και ταυτόχρονα να βοηθάει να περιοριστεί η τριχόπτωση;

Ε, λοιπόν, αυτές είναι μερικές απο τις ιδιότητες της Αχιλλαίας της χιλιόφυλλης, του πικρού και στυφού αυτού, αλλά ορεκτικού και τονωτικού φυτού, που φυτρώνει σε 24 ποικιλίες στη χώρα μας:

Μα τόσο στημένο;



…ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑΙ. Στημένο, βέβαια, το όλο σκηνικό με τη σωτηρία της Ελλάδας και την παραμονή της στο ευρώ, σε γενικές γραμμές. Γιατί υπήρχαν και υπάρχουν λεπτομέρειες που θέλουν διευθέτηση…

…ΠΟΣΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ τα θέματα των αποζημιώσεων αυτών που απολύονται, οι τριετίες και το επίδομα γάμου στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ; Καθόλου λεπτομέρειες!...

Κατεβάστε ~ Funny Photo Maker (Freeware)



Δωρεάν και πολύ εύκολο στη χρήση προγραμματάκι, με εκατοντάδες έτοιμα πλαίσια για να βάλετε μέσα σε αυτά τις αγαπημένες σας φωτογραφίες.

Με το φόρτωμα μιας εικόνας, αυτή αυτόματα εφαρμόζεται σε όλα τα πλαίσια για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει. Έχει μικροεργαλεία για να γίνει το τελικό αποτέλεσμα όσο το δυνατόν καλύτερο.

Κύριε Κεδίκογλου είστε ρατσιστής ή χέστης;



"ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ" είναι ο τίτλος του e-mail που λάβαμε από τη Γ.Γ.Τύπου.

Και γιατί κύριε Κεδίκογλου, δεν σπεύσατε να κάνετε την ίδια δήλωση καταδίκης για τη βεβήλωση του μνημείου της...

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αρχαίοι Εξωγήινοι (4x6) ~ Το μυστήριο του Πούμα Πούνκου


Αρχαίες μεγαλιθικές πέτρες κομμένες με εκπληκτική ακρίβεια.  Θρύλοι ότι απόκοσμοι γίγαντες δημιούργησαν έναν ολόκληρο πολιτισμό μέσα σε μία μόνο νύχτα και μυστηριώδη πέτρινα γλυπτά που απεικονίζουν όντα από όλο τον κόσμο και πέρα από αυτόν...

Είναι τα αρχαία ερείπια του Πούμα Πούνκου το αποτέλεσμα της απίστευτης εφευρετικότητας πρωτόγονων ανθρώπων ή το προϊόν μιας, κατά πολύ, ανώτερης δύναμης;

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για... το τέλος του κόσμου


Πριν ένα χρόνο το τέλος του κόσμου θα έφτανε στις 21 Μαΐου, φέτος κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα είναι στις 12 Δεκεμβρίου, άλλοι στις 21 του ίδιου μήνα.

Όποια και να είναι η σωστή ημερομηνία της καταστροφής, οι Γάλλοι δείχνουν πως έχουν πάρει στα σοβαρά τις θεωρίες για τη συντέλεια του κόσμου με αποτέλεσμα να σπεύδουν να προμηθευθούν αφυδατωμένα προϊόντα που διατηρούνται από δύο έως και είκοσι πέντε χρόνια:

Οι μάσκες έπεσαν! Σχέδιο Σόρος για μόνιμη παραμονή λάθρο στην Ελλάδα +Βίντεο


Ή αν θέλετε, χρηματοδότηση των ΜΚΟ στα φανερά πλέον... -Από κοντά και ο ΓΑΠ!

Ανακοίνωση-βόμβα για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, έκανε σήμερα στο Βερολίνο ο Τζόρτζ Σόρος.

Μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το "μέλλον της Ευρώπης", ο διάσημος κερδοσκόπος ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν που την κεφαλή κλίνη στη χώρα μας.

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω



Η απάντηση των Βορειοηπειρωτών στον επαναστάτη του Κολωνακίου.

Τα συμπεράσματα από τον καυγά του Αδώνιδος με την Τσαπανίδου.

Γιατί δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε για το χρέος και...

Η απορία του Καλλισθένη για την παράταξη Μπουτάρη.

Ρατσιστική επίθεση στην Κόρινθο


Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου για να εντοπίσουν τους τέσσερις Αλβανούς ρατσιστές κακοποιούς που, οπλισμένοι με πιστόλια και «Καλάσνικοφ», απήγαγαν έναν 33χρονο κοσμηματοπώλη τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής!

Οι δράστες ακινητοποίησαν τον επιχειρηματία σε μικρή απόσταση από το κοσμηματοπωλείο του και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Fiat Punto. Άρπαξαν 700 ευρώ και το κινητό του και, αφού τον χτύπησαν με ρατσιστικό μίσος με τις λαβές των όπλων τους, απείλησαν να τον σκοτώσουν αν δεν τους αποκάλυπτε...

Άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά έξω από το Μαξίμου; +Βίντεο



Ενημέρωση: Συνελήφθη τελικά και πάνω του βρέθηκαν μία μπαταρία, ένα κινητό και ένα τηλεκοντρόλ ενώ δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά.

Νωρίτερα: Ένας μεσήλικας βρίσκεται αυτή την ώρα στο τέλος...

Ρατσιστική επίθεση και στην Βέροια


Δύο ζώα λαθρομετανάστες επιτέθηκαν με ρατσιστικό μίσος εναντίον ενός ανήμπορου 78χρονου Έλληνα και στη συνέχεια του "απαλλοτρίωσαν" τη σύνταξή του.

Δυο αλλοδαποί ακολουθούσαν επί ώρα το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε ένας ηλικιωμένος που τον άκουσαν να λέει στο τηλέφωνο ότι μόλις είχε κάνει ανάληψη από τράπεζα στην Βέροια και επέστρεφε στο σπίτι του με χρήματα, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουν!

Κατεβάστε ~ Η ιστορική διαδρομή της νομισματικής μονάδας στην Ελλάδα


Με αφορμή τη μετάβαση από τη δραχμή στο ευρώ, οργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο πλαίσιο του προγράμματος "Επιστήμης Κοινωνία", ένας κύκλος οκτώ ομιλιών με θέμα: "Η ιστορική διαδρομή της νομισματικής μονάδας στην Ελλάδα", σε συνεργασία με ερευνητές των τριών Ανθρωπιστικών Ινστιτούτων του ΕΙΕ και ειδικούς εξωτερικούς επιστήμονες

Ένα αξιόλογο βιβλίο-έρευνα που δίνει δωρέαν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Υπάρχουνε πολλές έγχρωμες φωτογραφίες, που το καθιστούν ευκολοδιάβαστο, χρήσιμο και προσιτό σε όλες τις ηλικίες.

Ρατσιστική επίθεση στα Χανιά



Μέσα σε μια ώρα και πριν προλάβουν οι ακροαριστεροί να ρίξουν την ευθύνη σε "κρανοφόρους με μαύρα μπλουζάκια", εξιχνιάστηκε η ληστεία με τραυματισμό ενός Ιρακινού, που έγινε στην πόλη των Χανίων.

Ο δράστης, ένας 39χρονος...

Κόκκινο κρασί ~ 7 ακόμη λόγοι για να το αγαπήσετε



Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος έλεγε ότι «Το κρασί είναι η μόνιμη απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπά και θέλει την ευτυχία μας» και δεδομένου ότι ευτυχία χωρίς υγεία δεν υφίσταται, ας δούμε τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού.

Μοιράστε τις παρελάσεις στο ΠΑΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ


Εάν πρόκειται να συνεχιστούν τα καραγκιοζιλίκια των επαγγελματιών «επαναστατών» στις παρελάσεις. Και αν πρόκειται ο εορτασμός των εθνικών επετείων της χώρας να ταυτιστεί με το πολιτικό κόλπο του Πολυτεχνείου ή την άθλια εκμετάλλευση του άτυχου Γρηγορόπουλου δώστε τις παρελάσεις στο ΠΑΜΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε τους να κάνουν τις παρελάσεις τους. Αφήστε τους επιτέλους να πετάξουν αυτήν την άχρηστη ελληνική σημαία. Και καμαρώστε τα δικά τους σύμβολα. Τα σφυροδρέπανα, τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Μάο, τον Χότζα, τον Τσαουσέσκου, τον Τσάβες και όλους αυτούς τους ήρωες του πλανήτη μιας και μόνο το ΠΑΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ποιοι...

Οι 10 ισχυρότερες μπύρες στον κόσμο


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Σκωτσέζικη ζυθοποιία Brewmeister, κυκλοφόρησε την πιό δυνατή μπύρα στον κόσμο, αλλά αλήθεια, ποια ήταν η μπύρα που είχε μέχρι σήμερα αυτόν τον τίτλο;

Η μπύρα Armageddon της Brewmeister, έχει ένα απίστευτο 65% ABV, και θα ξεκινήσει να πωλείται στο Φεστιβάλ Μπύρας Inverness στις 3 Νοεμβρίου, όπου θα πωλείται για £ 5 τα 35ml. Η ζυθοποιία συνιστά την κατανάλωση της σε μικρές ποσότητες, μάλλον σαν μπράντυ.

Κατεβάστε ~ Χριστουγεννιάτικες εικόνες για κάρτες κλπ



Να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά σιγά...

90 περίπου εικόνες που έχουν ως θέμα την περίοδο των εορτών της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων.

Τα αρχεία είναι τύπου png κυρίως και μπορούνε να αξιοποιηθούνε είτε μεμονωμένα, είτε σε προγράμματα επεξεργασίας, μιας κι έχουνε μόνο το θέμα που απεικονίζεται χωρίς τα περιγράμματα.

Έτσι μπορείτε να τα...

Φανταστείτε να ήταν Χρυσαυγίτης...


...ο δράστης. Tι σάλος θα είχε δημιουργηθεί, πόσοι πολίτες θα είχαν συλληφθεί και πόσες ακόμα Ασυλίες βουλευτών θα είχαν αρθεί...

Όλοι είδατε το θλιβερό βίντεο και προσέξατε το στιγμιότυπο στο 0:53 που ο αριστεριστής κλωτσά και πετάει κάτω έναν ταλαίπωρο (ταξίαρχο) αστυνομικό, με τα ΜΑΤ να σφυράνε κλέφτικα:

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η Mυστική Βίβλος ~ Ναΐτες Ιππότες (Βίντεο)


Οι Ιππότες του Ναού ή Ναΐτες (Αγγλ. Templars) γνωστοί και ως Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα (Λατ. Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici) αποτέλεσαν ένα από τα πρώτα στρατιωτικά τάγματα στην ιστορία.

Το τάγμα αυτό ιδρύθηκε στον απόηχο της Α' Σταυροφορίας, το 1118 μ.Χ με σκοπό να βοηθήσει το...

Πύραυλοι μικροκυμάτων και... ψάχτε κεριά +Βίντεο


Η αμερικανική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε την πρώτη, επιτυχημένη δοκιμή ενός πυραύλου που μπορεί να αχρηστεύει τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα του εχθρού χωρίς να προκαλεί άλλες υλικές ζημιές.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Boeing για τον πύραυλο εξουδετέρωσης ηλεκτρονικών συστημάτων.

Μπουτάρης Vs Άδωνι στο Mega +Βίντεο


Αρχίζει να ξεφεύγει ο Μπουτάρης. Κάθε φορά εμφανίζεται χειρότερος και πιο γελοίος από πριν.

Μια δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, άναψε τα αίματα στο πρωινό του Mega. Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε "καρακιτσαριό χουντικό την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης", δήλωση που προκάλεσε την έκρηξη του Αδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε "λαϊκιστή του κερατά".

"Απορώ ποιοι σε ψηφίζουν. Ή κάνεις το βλάκα ή είσαι βλάκας" συμπλήρωσε.

Περίπου 300 εκατ. ευρώ χάνει το κράτος από την παράνομη διακίνηση τσίπουρου


Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως χάνει κάθε χρόνο το Κράτος από την παράνομη διακίνηση τσίπουρου.

Από το ποσό αυτό, περίπου 100 εκατ. ευρώ αφορούν στη μη απόδοση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Οινοπνευματωδών Ποτών και περίπου 40 εκατ. ευρώ στη μη απόδοση ΦΠΑ ενώ τα υπόλοιπα σχετίζονται με...

Έως €500 οι συναλλαγές με χρήμα σε φυσική μορφή


Τέλος στις συναλλαγές με χρήμα σε φυσική μορφή, εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013, αν δεν υπάρξουν νέες αλλαγές, οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών υπαγορεύουν ότι όλες οι συναλλαγές αξίας άνω των 500 ευρώ θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζικών επιταγών, πιστωτικών-χρεωστικών καρτών ή με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού του αγοραστή.

Μας δουλεύουν (και καλά μας κάνουν)


Καμαρώστε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Αντί να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας που ακόμη δεν έχουμε απολύσει (με συνοπτικές διαδικασίες) τους κρατικούς υπαλλήλους που τσακώσαμε για απατεωνιές, προσφέρουμε, (κυριολεκτικά) την απόλυσή τους, ως εναλλακτική λύση, για να διώξουμε λιγότερους από εκείνους που θα περισσέψουν με το κλείσιμο άχρηστων υπηρεσιών!!!

Και αντί να κρύψουμε το ρεζιλίκι μας και να τους διώξουμε νύχτα διαρρέουμε προς ενημέρωση και μια υπουργική εγκύκλιο που τι μας λέει;

Ότι δεν έχουν ιδέα...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ανεκδοτάκια... κρύα ~ Mέρος δεύτερον


Καθηγητής: Μην κάθεσαι στο θρανίο λες και είσαι στην καφετέρια!

Μαθητής: Κι εσείς κύριε μη στέκεστε όρθιος σαν να 'στε σερβιτόρος!

~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας ηλικιωμένος, ενώ γυμναζόταν σε γυμναστήριο, πρόσεξε απέναντι μια "προικισμένη" νεαρή...

Ρατσιστική επίθεση στην Βόρειο Ήπειρο +Βίντεο

  


Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Βόρειο Ήπειρο, σε νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων του 1940.

Μέλη του ναζιστικού αλβανικού κόμματος "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" και του "Κόμματος Τσάμηδων" πέταξαν πέτρες στα λεωφορεία που μετέφεραν...

Οι ακραίες θεωρίες στο ΕΜΠ


Photobucket
Τον μπελά της κινδυνεύει να βρει η καθηγήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Δανάη Διακουλάκη με την επιστολή που έστειλε στους συναδέλφους της, ζητώντας την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας από τους τοιχοκολλημένους εκφοβισμούς που δέχεται, η ίδια και άλλοι συνυποψήφιοί της οι οποίοι συμμετέχουν στις εκλογές του Ιδρύματος.

Στην επιστολή της η ίδια γράφει:

«Ενημέρωσα τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις για την απειλή και την προσβολή που υφίσταμαι ως...

Οι συνταγές της... πείνας ~ Τι έτρωγαν οι Έλληνες στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής +Βίντεο


Tα …γκουρμέ της Κατοχής ~ Γαϊδουροκεφαλές …φιλέτο, χόρτα γιαχνί και σαρδέλες για δώρο.

Συνταγές, κόλπα και τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι Αθηναίοι στην Κατοχή, όταν η καθημερινότητα εξελισσόταν σε μάχη για την επιβίωση, έρχονται ξανά στο προσκήνιο και γίνονται... οδηγός για την εποχή της οικονομικής κρίσης

Τέτοιο καιρό, πριν από 70 περίπου χρόνια, τον Απρίλη του 1941, οι Γερμανοί έμπαιναν στην Αθήνα (27 Απρίλη) και ξεκινούσε για την Ελλάδα η κατοχή.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, τα τρόφιμα εξαφανίζονται, η πείνα γίνεται μόνιμος σύντροφος του ελληνικού πληθυσμού με αποτέλεσμα περίπου 40.000 συμπατριώτες μας να χάσουν τη ζωή τους το χειμώνα του ΄41 – ΄42.

Αφιέρωμα ~ Η Ανάσταση της Θεσσαλονίκης!


Η διπλή πασχαλιά του 1912, ο σπάνιος δηλαδή συνεορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ανάστασης του Κυρίου, πραγματικά έφερε την απελευθέρωση. Αυτό το είχε προφητέψει ο φωτιστής των σκλάβων Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779): “Το ποθούμενο θα έλθει όταν θα 'ρθουν δυο πασχαλιές μαζί”!

Αλλά και η γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, του Αγίου Δημητρίου, χαρακτηρίζεται και ως...

Η λίστα Λαγκάρντ (σε περίπτωση που δεν την είδατε ακόμη)


Η περιβόητη λίστα που έγινε η αφορμή για να διαταχθεί η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη.

Λίστα με 2.059 ονόματα, την οποία παρουσιάζει ως τη λίστα Λαγκάρντ, δημοσιεύει το περιοδικό Hot Doc.

Kατεβάστε τη λίστα σε αρχεία img υψηλής ανάλυσης από εδώ ή σε ένα αρχείο pdf, από εδώ.

Στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό εμφανίζονται μόνο τα ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC. Στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα γνωστών...

Κορόιδο Μουσολίνι ή επικίνδυνος φασίστας; (Βίντεο)


Ένας ακόμη "σύντροφος" σοσιαλιστής, που απλώς το πήρε λίγο δεξιότερα...

Ο Μουσολίνι το 1923 εντελώς απρόκλητα βομβαρδίζει και κάνει απόβαση στην Κέρκυρα, ως αντίποινα για τη δολοφονία Ιταλών στρατιωτικών στην αλβανική μεθόριο.

Η επαναστατική κυβέρνηση...

Ας προσεγγίσουμε ψυχιατρικά τους ακροαριστερούς


Από καιρού εις καιρόν, ένας φαλακρός σαχλαμάρας, με ύφος βιασμένης πάπιας (από αυτές που γουστάρουν οι Τούρκοι κτηνοβάτες), γράφει κάτι αμπελοφιλοσοφίες με περισπούδαστο ύφος, προσπαθώντας να εξοργίσει όσους έχουν ευαισθησίες για την Ελλάδα, τη Μακεδονία, σέβονται τέλος πάντων το εθνικό παρελθόν.

Ο γλυκούλης έχει τραύματα από την παιδική του ηλικία, όταν ο πατέρας του τον σάπιζε στο ξύλο επειδή έπαιζε με κούκλες και φορούσε ροζ φουστανάκια και δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχθεί ότι ο γιός του, ήταν θηλυπρεπής και...

Κατεβάστε ~ Βιβλία για την Ιστορία της Ιατρικής




Δίνονται δωρεάν από την ιστοσελίδα του αξιόλογου ιατρού, ερευνητή και Διδάκτωρ της Ιστορίας της Ιατρικής, Δ. Καραμπελόπουλου.

Επίσης υπάρχουνε έρευνες σε pdf, για το έργο του Ρήγα Φεραίου.

Μπορείτε να δείτε περίληψη του καθενός και να τα κατεβάσετε...

Το κόκκινο κρασί μπορεί να είναι καλό για εσάς...


...αλλά όχι αν είστε ήδη υγιείς!

Ένα δημοφιλές συμπλήρωμα του κόκκινου κρασιού που ισχυρίζεται ότι δίνει τα οφέλη για την υγεία, δεν μπορεί να προστατεύσει μεσήλικες γυναίκες με μια σειρά από απειλητικές για τη ζωή συνθήκες, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Το κόκκινο κρασί περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται...

Φτιάχνουμε βήμα-βήμα πίτες για γύρο & σουβλάκι


Εικόνα 657


Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις έτοιμες του εμπορίου!

Σας το εγγυώμαι!!!


Υλικά:

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

1940-41, Ελλάδα ~ Η πρώτη νίκη NG (Βίντεο)


Ντοκυμανταίρ του National Geographic που εξιστορεί τον ελληνοιταλικό και ελληνογερμανικό πόλεμο.

Παρουσιάζονται οι μάχες και τα κατορθώματα του ελληνικού στρατού εναντίον των Ιταλών και των συνεργατών τους Αλβανών. Οι άθλοι του Κατσιμήτρου, o πρώτος νεκρός αξιωματικός Αλέξανδρος Διάκος, η εαρινή επίθεση, η προέλαση στην Βόρειο Ήπειρο, οι συγκρούσεις στα οχυρά, η μάχη της Κρήτης...

Ρατσιστική επίθεση στο Μακρύγιαλο Πιερίας


Ρουμάνοι βασάνισαν 80χρονη Ελληνίδα, σέρνοντάς την με αυτοκίνητο!

Συνελήφθησαν έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου Πιερίας, χθες (26.10.2012) το πρωί, τρεις υπήκοοι Ρουμανίας (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) 32, 35 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απόπειρα "Ληστείας" κατά συναυτουργία».  Συγκεκριμένα, στο Μακρύγιαλλο Πιερίας,...

Θεσσαλονίκη ~ Πολίτες κράζουν τους ακροαριστερούς φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ +Βίντεο


Δείτε καρέ καρέ στο βίντεο την ένταση που επικράτησε στην μαθητική παρέλαση στην Τσιμισκή.

Πριν να κάνουν οι διαδηλωτές τη δική τους παρέλαση, ο κόσμος που πήγε να παρακολουθήσει τους μαθητές αντέδρασε και φώναζε "φύγετε αλήτες πηγαίνετε πιάστε καμιά δουλειά".

Δείτε το βίντεο:

Θεσσαλονίκη ~ Γιορτή Σημαίας (Φωτό + Βίντεο) 27 Οκτωβρίου 2012 - Στα βήματα των Ελευθερωτών


Σε αυτήν την ανάρτηση θα συγκεντρώσω τις πρώτες εικόνες και βίντεο για την αναπαράσταση της εισόδου των Ελευθερωτών του 1912 και γενικότερα τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Αρκετά δύσκολες οι λήψεις, λόγω της πολυκοσμίας και της Αστυνομίας που δεν επέτρεπε σε πολλά σημεία την πρόσβαση σε μη δημοσιογράφους.
Φυσικά, όποτε γίνουνε διαθέσιμα τα επίσημα βίντεο των καναλιών, θα υπάρξει νέα ανάρτηση...

*Κι ένα δωράκι: Κατεβάστε από εδώ σε μορφή pdf, το έγχρωμο επετειακό φυλλάδιο με το ιστορικό των ημερών που μοίραζαν δωρεάν οι πρόσκοποι.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Διατροφή και Συμπόσια στην Αρχαία Ελλάδα


Λίγα λόγια για την αρχαία ελληνική διατροφή

Οι βασικές τροφές των αρχαίων Ελλήνων ήταν το κριθάρι, το σιτάρι και οι φακές. Από αυτά, οι φακές τρώγονταν ως σούπα, το κριθάρι ως πολτός ή παξιμάδι, το σιτάρι κυρίως ως ψωμί, αλλά και για κουρκούτια ή χυλούς. Το σιτάρι ήταν η πιο ακριβή από τις τροφές αυτές, επειδή δεν ευδοκιμούσε στα περισσότερα μέρη του ελλαδικού χώρου, σε αντίθεση με το κριθάρι και τις φακές. Τα όσπρια...

Απολύονται τα λαμόγια & οι αχρείαστοι στο Δημόσιο;


Επείγουσα εγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών «ψάχνει» τους κλέφτες & τους κοπανατζήδες στο Δημόσιο.

Κυβέρνηση και Τρόικα φαίνεται πως κατέληξαν σε συμφωνία και όσον αφορά τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση είπε το «ναι» στην απομάκρυνση 2.000 υπαλλήλων το 2012 και...

Γλώσσα του σώματος ~ Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια


Στην παιδική ηλικία όλοι οι άνθρωποι μιλούν τη γλώσσα του σώματος άπταιστα. Γιατί όσο μεγαλώνουμε όμως χανόμαστε στη...μετάφραση;
 
Το να μπορεί κανείς να αναγνωρίζει τα σημάδια, που στέλνει κάποιος άλλος άνθρωπος, χωρίς να χρειάζεται να «αρθρώσει» λέξη, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Επειδή βέβαια η παρερμηνεία των μη λεκτικών σινιάλων είναι σύνηθες φαινόμενο, ας μάθουμε να διαβάζουμε το...αλφαβητάρι της γλώσσας του σώματος.

Ήπιε ένα ποτηράκι & τον εκτέλεσαν με... όλμο!



Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας έχασε τη ζωή του επειδή τόλμησε να καταναλώσει... αλκοόλ κατά τη διάρκεια των 100 ημερών που είχε κηρυχθεί πένθος για το θάνατο του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ!

Σύμφωνα με...

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Υπάρχει παράλληλο σύμπαν; ~ Curiosity DC (Βίντεο)


Η ύπαρξη ενός άλλου σύμπαντος παράλληλου με του δικού μας δεν είναι ένα δημιούργημα της επιστημονικής φαντασίας. Κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο Αϊνστάιν και ο Ελί Καρτάν έχουν υποστηρίξει αυτή την ιδέα βασιζόμενοι στην στρέβλωση της καμπυλότητας του χωροχρόνου.

Ουσιαστικά κάτι τέτοιο είναι αναπόδεικτο μιας και δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος για να αποδειχθεί.Φανταστείτε όμως να υπήρχατε σε μια άλλη διάσταση κάνοντας μια άλλη ζωή σε ένα τελείως διαφορετικό χωρο χρόνο. Με παρουσιαστή τον Μόργκαν Φρήμαν το επεισόδιο αυτό της σειράς...

Κατεβάστε ~ Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο


Ένα αξιόλογο βιβλίο 780 σελίδων που προσφέρεται δωρεάν από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Οι ενότητες που παρουσιάζονται είναι οι εξής:
  • Από την ύστερη αρχαιότητα στο πρώιμο Βυζάντιο
  • Σώμα και υγεία
  • Οικογενειακός και ερωτικός βίος
  • Επαγγέλματα και συναλλαγές
  • Οργάνωση και οικονομία
  • Ο στρατός
  • Καθημερινή ζωή και υπερφυσικός κόσμος
  • Ανθρωπολογική και αγιολογική χωρογραφία

Περισσότερα από 3.000 βότανα "πολεμούν" τον καρκίνο


H κανέλα, το γαρίφαλο, το φασκόμηλο, ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι δεν χρησιμεύουν μόνο για να νοστιμίζουν τα φαγητά και να ευφραίνουν τον ουρανίσκο αλλά προστατεύουν και από τον καρκίνο.

Περισσότερα από 3000 βότανα, που διαθέτει στη θεραπευτική της «φαρέτρα» η φύση, έχουν κάποια, μεγαλύτερη ή μικρότερη, αντικαρκινική δράση και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από τη λαϊκή παραδοσιακή ιατρική διαφόρων λαών για τη θεραπεία του καρκίνου, επισημαίνει...

Εικονική Περιήγηση στην Έκθεση Ζωγραφικής "Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι"


Πατήστε πάνω στους άσπρους κύκλους για να μεταβείτε στους διάφορους χώρους της έκθεσης.

Πατήστε το αριστερό κουμπί στο ποντίκι (mouse) και σύρετέ το αριστερά-δεξιά για να κινηθείτε 360 μοίρες μέσα στην έκθεση.

Αφήστε το δείκτη του ποντικιού (mouse) πάνω στα εκθέματα για να δείτε σχετικές πληροφορίες.

Λιάνα Κανέλλη όπως λέμε... Μάρθα Βούρτση +Βίντεο


Μια επιτυχημένη φάρσα των συντελεστών της εκπομπής «Συντέλεια» ήταν η αιτία που κατέρρευσε η Λιάνα Κανέλλη σήμερα το πρωί στα studio του ΣΚΑΪ.

Η βουλευτής του Κ.Κ.Ε. που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων βγήκε από το πλατό της εκπομπής. Όταν επέστρεψε στη θέση της, περιέγραψε με κλάματα στην εμβρόνητη δημοσιογράφο ότι...