Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μαζί τα φάγανε ~ Κομπίνα 12 εκατομμυρίων με σεμινάρια




Εργατοϋπαλληλικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, ΙΕΚ, εκπαιδευτές αλλά και απλοί εργαζόμενοι «εξαφάνισαν» 12 εκατ. ευρώ από κονδύλια δήθεν για να εκπαιδευτούν σε διάφορα (ανύπαρκτα) σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο-καταπέλτη του...
 ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας έρχεται στο φως όλη η κομπίνα που είχε στηθεί μέχρι και το 2009 και αφορά έναν ολόκληρο μηχανισμό έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων που πέτυχαν να δικαιολογήσουν με «αόρατα» σεμινάρια σε εργαζομένους.


Όπως αναφέρεται, τουλάχιστον τρία εργατοϋπαλληλικά κέντρα (Λαμίας, Ναυπάκτου και Χανίων), το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων είχαν εκχωρήσει με εικονικές συμβάσεις την υλοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε Λαμία και Λάρισα, στα οποία καθόλου συμπτωματικά φέρονται ως ιδιοκτήτες ανώτατα στελέχη της αναδόχου του έργου (ΕΕΔΕ).

Μάλιστα, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και από τα παρουσιολόγια που εμφάνισαν οι εμπλεκόμενοι ως αποδεικτικά στοιχεία για να πληρωθούν από την ανάδοχο του έργου, πλαστογραφώντας τις υπογραφές των καταρτιζόμενων εργαζομένων που υποτίθεται παρακολούθησαν τις ώρες των σεμιναρίων. Το 90% των «συμμετεχόντων» σε σεμινάρια δεν αναγνώρισε στην κατάθεσή του στο ΣΔΟΕ την υπογραφή του. Την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΕΔΕ στο σκάνδαλο με τα σεμινάρια «φαντάσματα».

Ημερησία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου