Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μπουζούριασαν σαν τα ποντίκια τους ακροαριστερούς που μπούκαραν στην Τρώγλη Αμαλία +Βίντεο


Οι ΣΥΡΙΖΑίοι οργάνωναν τις κινήσεις των ακροαριστερών

Ολοκληρώθηκε ηη επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία στην οδό Χέυδεν, η οποία κατελήφθη νωρίς το πρωί από περίπου 70 αργόσχολα άτομα.

Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο κτήριο για να απομακρύνουν τους ακροαριστερούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οι άπλυτοι δεν προέβαλαν αντίσταση.


Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για χρήση χημικών από τα ΜΑΤ ακόμα και μέσα στο κτήριο.

Το κτήριο βρισκόταν, μέχρι προσφάτως, σε παράνομη κατάληψη για 20 περίπου χρόνια.

Στο μεταξύ, στην ταράτσα κτηρίου της Αγίου Κωνσταντίνου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέβηκαν περίπου 50 άτομα, τα οποία ανήρτησαν πανό συμπαράστασης σε όσους κατέλαβαν από τα ξημερώματα τη Βίλα Αμαλία. Λίγο μετά τις 10 η αστυνομία μπήκε στο κτήριο, προκειμένου να τους συλλάβει. Ούτε εδώ οι καταληψίες προέβαλαν αντίσταση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία, είχαν βρεθεί– μεταξύ άλλων – 1.500 άδεια μπουκάλια, εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μαχαίρια και μεταλλικά σφαιρίδια.

Η Βίλα Αμαλία δεν είχε σφραγιστεί από την αστυνομία, αλλά στο σημείο περιπολούσαν αστυνομικοί.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία και η σχετική φραστική επίθεση αγνώστων στον δήμαρχο Αθηναίων, έχουν προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καταλήψεις είναι παράνομες, αλλά επί 22 χρόνια άφηναν να γίνεται μία παράνομη πράξη, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε οι συλληφθέντες της Βίλας Αμαλίας αφέθησαν ελεύθεροι και δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ότι δημιουργεί εντυπώσεις. Επσης, διερωτήθηκε πως άφησαν έτσι το θέμα της Βίλας Αμαλίας, ενώ ήταν στην πρόσφατη επικαιρότητα και σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Δεν είναι δυνατόν σε μία πολιτεία όπου υπάρχει έννομη τάξη, να επιτρέπονται τέτοιες ενέργειες, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.


Ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ «ομάδα 150 περίπου ατόμων τα οποία έφεραν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και αυτοσχέδιες ασπίδες επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη που επιτηρούσε το κτίριο της Βίλας Αμαλία. Από αυτούς 101 εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου και οι άλλοι αποχώρησαν. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν όλα τα άτομα που είχαν εισέλθει στο κτίριο. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».



















Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει τους ακροαριστερούς:




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου