Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μπουτάρη ακούς;


Ο σοσιαλιστής δήμαρχος της Ντιζόν έβαλε € 151.620 στα ταμεία της πόλης, πουλώντας 3.500 μπουκάλια από την κάβα του δήμου.

Σύμφωνα με το Infos-Dijon, η δημοπρασία της Κυριακής προσέλκυσε ένα διεθνές πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων στο δημαρχείο της πόλης, ένα πρώην παλάτι του Δούκα της Βουργουνδίας.


Με το ήμισυ των 7.000 μπουκαλιών, από την κάβα της πόλης να βγαίνουν στο σφυρί, πολλά ήταν διαθέσιμα για μόλις € 5. Αν και η συλλογή της πόλης αποτελούνταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από Βουργουνδίες, μια σειρά από μπουκάλια κρασιού Jura ήταν επίσης προς πώληση.

Ενώ το αρχαιότερο κρασί στην πώληση χρονολογείται από το 1959, η κορυφαία παρτίδα ήταν ένα μπουκάλι Henri Jayer Vosne-Romanée Cros Parantoux 1999, το οποίο πωλήθηκε για € 4.800 – πάνω από τέσσερις φορές του ποσού πρόβλεψης€ 1.000 – με έναν κινέζο αγοραστή το όνομα του οποίου ήταν, σύμφωνα με το δικτυακό τόπο, Wang Dongming.

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τη δημοπρασία αυτή θα χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Συμβουλίου της Ντιζόν, σε μια εποχή κατά την οποία η κυβέρνηση του François Hollande, επιβάλλει περικοπές στις περιφερειακές αρχές, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες κατά € 60 δισεκατομμύρια μέχρι το 2017.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Ντιζόν Φρανσουά Rebsamen υποσχέθηκε: «Θα κρατήσουμε το 10% των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν για ανεφοδιασμό του κελαριού.»



krasiagr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου