Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Είναι οπισθοδρομικοί οι ΣΥΡΙΖΑίοι; +Βίντεο


Tην παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας, ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 

Ο ίδιος καταγγέλλει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη ότι υποκινεί μερικές εκατοντάδες ανθρώπων, ώστε να μπλοκάρουν το έργο το οποίο θα εξυπηρετήσει όλη τη Θεσσαλονίκη.

«Ο εισαγγελέας είναι υπεύθυνος να εφαρμόσει το νόμο.
Οφείλει να παρέμβει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η ΠΕΔΚΜ, με θέμα τις πρωτοβουλίες της για την απεμπλοκή του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δήμαρχοι, που στηρίζουν το έργο, πρέπει να πάνε επιτόπου και να ανοίξουν το δρόμο για την κατασκευή του ΣΜΑ, ενώ επισήμανε ότι πρωτοβουλίες πρέπει να αναλάβουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Μακεδονίας – Θράκης, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ώστε να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας. «Μια ομάδα παλιανθρώπων εμποδίζει την κατασκευή του έργου. Αυτό πρέπει να σταματήσει», κατέληξε. 

Στη συνέντευξη ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης παρουσίασε ενημερωτικό έντυπο της Ενωσης, το οποίο διανεμήθηκε σε 200.000 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφονται οι θετικές απόψεις όλων των φορέων για το έργο. Ο κ. Δανιηλίδης επισήμανε ότι όσο δεν κατασκευάζεται το έργο, οι Θεσσαλονικείς απειλούνται με χαράτσι της τάξης των 25 εκ. ευρώ, το οποίο θα αποπληρωθεί μέσω των δημοτικών τελών. 

«Η μη κατασκευή του ΣΜΑ θα σήμαινε ότι θα χάναμε 12 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια. Άλλα 4 εκ. ευρώ κοστίζει η αποζημίωση του εργολάβου, συν 2 εκ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη. Πολύ σημαντικό είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στη Θεσσαλονίκη επιβαρύνεται ετησίως με 4 εκ. ευρώ, όσο δεν κατασκευάζεται ο ΣΜΑ, αφού δεν επιτυγχάνεται μείωση του λειτουργικού κόστους όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων», υπογράμμισε ο κ. Δανιηλίδης και κατέληξε: «Απευθύνω έκκληση προς πάσα κατεύθυνση ώστε το έργο να αρχίσει να κατασκευάζεται».


Κανίβαλοι

Στο μεταξύ, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε κανίβαλους τους κατοίκους της Νέας Παραλίας οι οποίοι προσφεύγουν στο ΣτΕ, διαμαρτυρόμενοι για τον τεχνητό λόφο που δημιουργείται δίπλα στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». «Λένε ότι τους κόβει τη θέα ένας λοφίσκος 3,5 μέτρων και ότι θα αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής. Λες και το “Μακεδονία Παλλάς” είναι αόρατο. Τόσο κανίβαλοι είναι πια;», είπε χαρακτηριστικά.


Της ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ / agelioforos.gr













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου