Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκε μία ακόμη ρατσιστική επίθεση


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η ρατσιστική επίθεση και ληστεία σε βάρος ζεύγους Ελλήνων, που διαπράχθηκε την 22-1-2013 μέσα στην οικία τους στις Σπέτσες. 

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-1-2013, στην Αργολίδα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Ναυπλίου, δύο...
(2) αλλοδαποί λαθρομετανάστες Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 25 και 44 ετών, ενώ αναζητείται και ο τρίτος δράστης που πρόκειται για 20χρονο ομοεθνή τους.

Συγκεκριμένα οι τρείς (3) ανωτέρω αλλοδαποί λαθρομετανάστες, βραδινές ώρες της 22-1-2013 εισήλθαν στο σπίτι ζεύγους ημεδαπών στις Σπέτσες και αφού τους ακινητοποίησαν με την απειλή κατσαβιδιού, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. 

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας θαλάσσιο TAΞI αποβιβάσθηκαν στην περιοχή της Αργολίδας και επιβιβάσθηκαν σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση την Αθήνα. Στον επαρχιακό δρόμο Κρανιδίου-Τραχιάς αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Ναυπλίου ακινητοποίησαν το παραπάνω όχημα και συνέλαβαν τον 25χρονο και τον 44χρονο.Στη κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) τσάντα με τα κλοπιμαία από την οικία στις Σπέτσες, καθώς επίσης διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.




Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για διαρρήξεις στη Σαλαμίνα
Εξιχνιάσθηκαν επτά (7) διαρρήξεις
Μεσημβρινές ώρες της 24-1-2013 συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Σαλαμίνας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αιγύπτου, ηλικίας 22 ετών, για διακεκριμένες κλοπές.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί κατά το τελευταίο τετράμηνο, έχουν διαπράξει επτά (7) διαρρήξεις στην περιοχή της Σαλαμίνας και αναλυτικά :
  • τρείς (3) διαρρήξεις οικιών
  • δύο (2) διαρρήξεις καταστημάτων
  • μία (1) διάρρηξη οχήματος
  • μία (1) διάρρηξη παρεκκλησίου
Σε έρευνα στην οικία που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, τάματα από εικόνες εκκλησίας, κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα, ένα αεροβόλο όπλο, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ένα σπρέι πιπεριού και διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.



Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας
Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, ενώ αναζητούνται δύο (2) ομοεθνείς συνεργοί του
Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, το απόγευμα της 23-1-2013 σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.
Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, ηλικίας 31 ετών, ενώ αναζητούνται δύο (2) ομοεθνείς συνεργοί του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω σπείρα κατασκεύαζε ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία προμήθευαν αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου.
Σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι τέσσερα (24) Διαβατήρια Μπαγκλαντές.
  • Είκοσι τρείς (23) σφραγίδες ελληνικών και αλλοδαπών αρχών.
  • Πλήθος εγγράφων.
  • Πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου.
  • Ένα εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από φορητό Η/Υ, εκτυπωτή, πολυμηχάνημα και συσκευή ανίχνευσης πλαστότητας.
  • Τέσσερα (4) βιβλιάρια καταθέσεων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.





ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες σε χώρους λαϊκών αγορών στη περιοχή της Σταυρούπολης
Συνελήφθη 17χρονη αλλοδαπή ως μέλος της εγκληματικής ομάδας ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί της
Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρουπόλεως, (13) περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών από χώρους λαϊκών αγορών στην περιοχή της Σταυρούπολης που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2012 – Ιανουαρίου 2013.
Συνελήφθη , πρωινές ώρες χθες (25-01-2013) σε χώρο λαϊκής αγοράς στη Σταυρούπολη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, 17χρονη αλλοδαπή , ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί της , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει από κοινού εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες σε χώρους λαϊκών αγορών. Συγκεκριμένα, διέπραξαν (13) κλοπές πορτοφολιών, τα οποία περιείχαν το χρηματικό ποσό των (3.600) ευρώ, κάρτες – βιβλιάρια τραπεζών και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτήτων.
Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της καθώς και για την τυχόν εμπλοκή τους σε έτερες περιπτώσεις κλοπών.







ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας
Εντοπίσθηκαν στη Γλυφάδα και στη Βούλα τρία (3) μεγάλης κλίμακας εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης
Συνελήφθησαν έξι (6) μέλη της σπείρας
Κατασχέθηκαν (1.497) δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, και ποσότητα κάνναβης βάρους 52 κιλών και 951 γραμμαρίων
Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Νίκαιας εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, που προέρχονταν από τρία (3) εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης που είχε εγκαταστήσει η σπείρα σε διαμερίσματα.
Συνελήφθησαν χθες (25-1-2013) το απόγευμα στην περιοχή του Α. Ι. Ρέντη, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση έξι (6) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ένας (1) ημεδαπός, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Βιετνάμ.
Εντοπίσθηκαν τρία (3) μεγάλης κλίμακας εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης που είχε εγκαταστήσει η σπείρα σε διαμερίσματα, με κατάλληλη τροποποίηση των χώρων, δύο (2) στη Γλυφάδα και ένα (1) στη Βούλα.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Ποσότητα υδροπονικής κάνναβης, βάρους -52.951- γραμμ.
  • Χίλια τετρακόσια ενενήντα επτά (1.497) δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας σε αντίστοιχες γλάστρες.
  • Τρία (3) εργαστήρια καλλιέργειας, επεξεργασίας, παραγωγής υδροπονικής κάνναβης, με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό.
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Το χρηματικό ποσό των -980- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου