Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκε ρατσιστική επίθεση στην Κέρκυρα


Εξιχνιάστηκε η ρατσιστική επίθεση και ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Κέρκυρα.

Αναζητούνται δύο γύφτοι (ένας άνδρας και μια γυναίκα) και ένας αλλοδαπός λαθρομετανάστης αλβανικής καταγωγής.

Αφαίρεσαν, με την απειλή κατσαβιδιού από την 78χρονη ιδιοκτήτρια του πρατηρίου 300 ευρώ
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας η ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που έλαβε χώρα χθες (28.01.2012) το απόγευμα, στην Κέρκυρα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ρομά, ενός 34χρονου και μιας 33χρονης καθώς και ενός 21χρονου αλλοδαπού για ληστεία κατά συναυτουργία.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών δραστών, καθώς όπως προέκυψε χθες το απόγευμα προσποιούμενοι τους πελάτες αφαίρεσαν με την απειλή κατσαβιδιού από την 78χρονη ιδιοκτήτρια του πρατηρίου ένα τσαντάκι με το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Από την εξέλιξη των εκτεταμένων ερευνών που ακολούθησαν της ληστείας, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, χθες το απόγευμα στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα στην Κέρκυρα, το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν της σύλληψης οι τρεις δράστες.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε το κατσαβίδι, με το οποίο απείλησαν την 78χρονη, καθώς και το τσαντάκι που της αφαίρεσαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.








Λαθρομετανάστες έπαιρναν επιδόματα ανεργίας με «μαϊμού» δικαιολογητικά

Μεγάλη απάτη με προσπάθεια είσπραξης μαϊμού επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αποκαλύφθηκε στην Κρήτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει η πταισματοδίκης Ηρακλείου, 21 λαθρομετανάστες προσήλθαν στον ΟΑΕΔ και κατέθεσαν δικαιολογητικά προκειμένου ν επιδοτηθούν λόγω ανεργίας. Μεταξύ των δικαιολογητικών που κατέθεσαν ήταν η βεβαίωση-δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (απόλυση) από διάφορους εργοδότες και βεβαίωση εργοδότη του ΙΚΑ για τις ημέρες εργασίας τους.

Από την έρευνα που έκαναν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές (ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ) προέκυψε ότι τα κατατεθέντα στοιχεία ήταν αναληθή και ότι σκοπός των εμπλεκόμενων αλλοδαπών ήταν να εξαπατήσουν τον ΟΑΕΔ, “τσεπώνοντας” τα επιδόματα ανεργίας, χωρίς φυσικά να τα δικαιούνται.

Με βάση τα όσα αναφέρονται, οι λαθρομετανάστες έναντι χρηματικού ποσού, προμηθεύονταν πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης ακόμα και από ανύπαρκτους εργοδότες και προσκόμιζαν πλαστογραφημένα στοιχεία ενσήμων.

Οι δικαστές καλούν μάρτυρες για την υπόθεση ενώ ερευνάται και ο ρόλος μιας λογίστριας στην προσπάθεια εξαπάτησης του ΟΑΕΔ.




Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στην Πελοπόννησο
Εξιχνιάστηκαν σαράντα εννέα (49) περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία
Συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός, μέλος της ομάδας,ενώ στην υπόθεση ενέχονται τουλάχιστον τρία (3) ακόμα μέλη
Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 350.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (29-1-2013), ένας (1) 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, καθώς και για παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (29-1-2013), στο 84ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού και της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών (κόμβος Τρίπολης – Πατρών), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.
Οι τέσσερις επιβαίνοντες, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια μετά από καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα στο 83ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών και τράπηκαν σε φυγή, προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Από τις έρευνες και αναζητήσεις εντοπίστηκε ο 28χρονος, ο οποίος προέβαλε αντίσταση στους Αστυνομικούς, κατά τη σύλληψη του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας Ανθυπαστυνόμος .
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, χαλκός και καλώδια, βάρους (250) κιλών περίπου, που όπως προέκυψε προερχόταν από τρεις (3) μετασχηματιστές, καθώς επίσης ένας τροχός κοπής και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αστυνομικής έρευνας των Τμημάτων Ασφαλείας Κορίνθου και Άργους, προέκυψε ότι ο συλληφθείς 28χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, με αντικείμενο τη διάπραξη κλοπών και ιδίως μετασχηματιστών και συναφών υλικών .
Όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τους τελευταίους εννιά μήνες (από τα μέσα Μαΐου του 2012), σαράντα εννέα (49) κλοπές μετασχηματιστών, από τις οποίες οι τριάντα τρεις (33) στην Κορινθία, οι δεκατρείς (13) στην Αργολίδα και οι τρεις (3) στην Αρκαδία.
Η συνολική ζημία που προκάλεσε η δράση της εγκληματικής ομάδας στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -350.000- ευρώ.
Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από τα Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου