Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Oxijet ~ «Aερο-ντους» με 50% λιγότερο νερό +Βίντεο


Ο πράσινος τρόπος ζωής και οι προσπάθειες για εξοικονόμηση ενέργειας μέσα στο σπίτι δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με μικρές καθημερινές «θυσίες».

Το Oxijet, μια κεφαλή ντους που υπόσχεται την ίδια πίεση με 50% λιγότερο νερό, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα.


To Oxijet φέρει την υπογραφή της νεοζηλανδικής Felton και του Οργανισμού Επιστημονικών και Βιομηχανικών Ερευνών Κοινοπολιτείας (CSIRO), του αυστραλιανού ιδρύματος ερευνών. Η διαφορά του με τις κλασικές κεφαλές ντους χαμηλής ροής, είναι ότι μειώνεται μόνο η ροή, όχι η πίεση. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε ένα μηχανισμό διοχέτευσης αέρα στο ρεύμα νερού που δίνει στο χρήστη την απόλαυση της πλήρους πίεσης, μειώνοντας όμως κατά το ήμισυ την ποσότητα νερού που χρειάζεται για το μπάνιο του.

«Το concept της αεριζόμενης κεφαλής ντους με στόχο την εξοικονόμηση νερού δεν είναι καινούριο», αναγνώρισε ο γενικός διευθυντής της Felton Ρότζερ Μάρτι. «Ωστόσο, η τεχνολογία του αεριστή, που χρησιμοποιεί η συσκευή μας, επιτρέπει τη λειτουργία του Oxijet σε ήδη εγκατεστημένα ντους.»
Η χρονική συγκυρία για τα αποκαλυπτήρια του Oxijet δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερη, καθώς μεγάλα τμήματα της Αυστραλίας προσπαθούν να συνέλθουν από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα (η θερμοκρασία έφθασε τους 46,5 βαθμούς στο Σίδνεϊ) και τις εκτεταμένες πυρκαγιές. Η χώρα αντιμετωπίζει  χρόνιο πρόβλημα ξηρασίας, με αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί περιορισμοί, όμως ενώ η χρήση μειώνεται, τα τιμολόγια αυξάνονται, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Αυστραλίας.

Το σύστημα δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ξενοδοχείο γνωστής αλυσίδας, στη Νέα Νότια Ουαλία, και σύντομα θα εγκατασταθεί σε ολόκληρο το ξενοδοχείο. «Καθώς διαθέτουμε περισσότερα από 200 δωμάτια, οι δαπάνες μας φθάνουν τα 10 εκατομμύρια λίτρα νερού το χρόνο, συνεπώς κάθε εξοικονόμηση είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείο Ουόλτερ Ίμους. «Είδαμε ότι οι πελάτες μας προτιμούν το Oxijet από άλλες κεφαλές ντους χαμηλής ροής γιατί τους δίνει την ψευδαίσθηση της υψηλής πίεσης νερού.»

naftemporiki.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου