Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Υπερ-τροφές: τα νέα φάρμακα ~ Όλα για την υγεία μου


Η εκπομπή του Mega «'Ολα για την Υγεία μou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, αναζητά και παρουσιάζει τα ελληνικά και ξένα «υπερ-τρόφιμα»: από τα αγριόχορτα που φύονται στην Ελλάδα, τα ακατέργαστα δημητριακά, τη βρώμη, το ψωμί Εσσαίων και τη Ζέα, μέχρι το κινόα, τη μάκα και τα γκότζι μπέρις.

Οι περισσότερες τροφές μας κάνουν καλό. 'Ομως, υπάρχουν κάποιες που...

θα μπορούσαμε να τις παρομοιάσουμε με φάρμακα οι οποίες σε μικρή ποσότητα περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών ουσιών. Ο λόγος για τα υπερ-τρόφιμα, τα οποία υπάρχουν χρόνια είτε στην ελληνική γη αλλά πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη διατροφική τους αξία είτε τα "εισαγόμενα" τα οποία αρχίζουν να γίνονται τρόπος ζωής για αρκετούς ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους.

Οι επιστήμονες μιλούν για τους διατροφικούς «πειρασμούς» από όλη την Ελλάδα και εξηγούν πώς τρόφιμα όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, οι αγκινάρες, οι μελιτζάνες, ο μαϊντανός, το ρόδι κ.ά. είναι «βόμβες» βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Διατροφολόγοι, αναλύουν μια προς μια τις πιο δημοφιλείς υπερ-τροφές, όπως το ιπποφαές, τον λιναρόσπορο, τα μύρτιλλα, την σπιρουλίνα και την αλόη. Οι ειδικοί εξηγούν για ποιές από αυτές τις τροφές  υπάρχουν ενδείξεις ότι βοηθούν στην καλύτερη υγεία μας αλλά και ποιές σε συνδυασμό με άλλες τροφές ή φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες.


Καλεσμένη στο στούντιο είναι η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, η οποία αποκαλύπτει πώς από τα παιδικά της χρόνια έμαθε να τρώει υπερ-τροφές, αλλά και πώς σήμερα τις χρησιμοποιεί καθημερινά στο πρωινό γεύμα αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.








*tvrip by kkyr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου